Girona

Notícia

ERC Girona reclama obrir el debat sobre el model de gestió de la neteja

Els quatre regidors d'ERC Girona, durant el darrer ple municipal
Els quatre regidors d'ERC Girona, durant el darrer ple municipal
Els republicans plantegen la conveniència d’estudiar la municipalització del servei

La regidora Annabel Moya remarca que "per tenir una ciutat neta, cal un nou contracte perquè l’actual està desfasat"
Esquerra Republicana de Catalunya a Girona reclama al govern municipal un debat ampli sobre el futur model de gestió del nou contracte de neteja viària de la ciutat. Els republicans critiquen que JxCat estigui plantejant ja públicament les clàusules d’aquest proper contracte sense fer una reflexió prèvia sobre la possibilitat de municipalitzar el servei. “En cap moment han plantejat si a la ciutat li convé que la neteja viària la gestioni una empresa privada, una de mixta o la municipalització”, assegura la regidora d’ERC Annabel Moya, que insta al govern a fer un debat ampli per optimitzar els recursos i alhora tenir la ciutat neta. “Com ajuntament tenim com a primera obligació que els carrers estiguin nets, i per tenir un bon servei ens cal un model de gestió òptim”, diu Moya, que remarca que "per tenir una ciutat neta, cal un nou contracte perquè l’actual està desfasat i no cobreix les necessitats de la ciutat".

D’altra banda, ERC Girona demana tenir en compte criteris com la tendència a l’alça de la demografia, el model urbanístic o l’oci nocturn per definir aquest model i les condicions que s’han d’establir. “Hi ha un decalatge amb el plec de condicions actual, ja que no té en compte, per exemple, que les necessitats de la ciutadania canvien, així com el model de residus”, sosté la regidora d’ERC, que demana que aquest model sigui més flexible i tingui presents les futures tendències. 

Sobre el plec de clàusules del pròxim contracte de neteja, els republicans també demanen que sigui consensuat amb els partits amb representació a l’Ajuntament de Girona, els veïns i comerciants. “El govern municipal ha d’ampliar aquest debat intern i obrir-ho a la ciutadania i als actors implicats”, sosté la regidora d’ERC Annabel Moya.