Girona

Notícia

ERC Girona proposa municipalitzar la gestió dels aparcaments subterranis

El portaveu d'ERC Girona Quim Ayats i la regidora M. Àngels Cedacers, durant un ple.
El portaveu d'ERC Girona Quim Ayats i la regidora M. Àngels Cedacers, durant un ple.
Els republicans presentaran una moció al Ple que planteja un canvi de model a la ciutat.

Aposten per preus públics, gratuïtat en certes franges horàries i la reserva de places d’aparcament per veïns i veïnes.
Esquerra Republicana de Catalunya a Girona proposa recuperar les concessions dels aparcaments subterranis de la ciutat amb l’objectiu que els gestioni una empresa municipal. Els republicans portaran la iniciativa al Ple municipal de dilluns amb l’objectiu de posar en marxa un canvi de model a la ciutat. Actualment hi ha una dotzena d’aparcaments subterranis de titularitat municipal concessionats a empreses privades. La majoria d’aquestes concessions es van fer per uns terminis de quaranta o cinquanta anys, però just ara es veu en l’horitzó la finalització dels primers d’aquests contractes. “Aquesta realitat és una oportunitat per replantejar i millorar la forma de gestió dels aparcaments municipals de la ciutat, i des d’Esquerra Republicana creiem que això passa necessàriament per la remunicipalització”, assegura el portaveu republicà Quim Ayats. “Els aparcaments municipals han de ser capaços de generar recursos econòmics per la ciutat, però per damunt de tot, han de ser també capaços de donar resposta a les necessitats de la ciutadania”, sosté Ayats. 

Més enllà de canviar la forma de gestió, la iniciativa que impulsa Esquerra Republicana a Girona pretén posar el servei a l’abast de totes les gironines i gironins. En aquest sentit, els republicans plantegen que el servei tingui preus públics, gratuïtat en certes franges horàries, una tarificació que prengui com a model la zona verda o una reserva del 50% de les places d’aparcament pels veïns i veïnes. “És necessari un canvi ambiciós del model de gestió; cal ser contundents i recuperar aquest servei en benefici de la ciutat”, remarca Ayats. 

Esquerra Republicana planteja que es faci un estudi de les dates de finalització dels contractes, i proposa que en el cas que caduqui una llicència, la concessió quedi en mans de l’empresa municipal per gestionar-la; i en el cas que caduqui més endavant, fer un estudi econòmic per posar en marxa un pla de rescat. La formació republicana també sol·licita que es faci un estudi de l’oferta i les necessitats d’aparcament a tota la ciutat. “Tenim uns barris amb molta deficiència de pàrquings i està en les nostres mans posar-hi una solució que beneficiï al conjunt de la ciutadania”, conclou el portaveu republicà Quim Ayats.