Girona

Notícia

Comencen les Noves Cases de Nous Oficis per a joves a Girona

El Servei d'Ocupació de Catalunya ha aprovat la concessió de 8 mòduls formatius del programa Noves cases per a nous oficis a l'Ajuntament de Girona. L’Àrea de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat, encapçalat per la tinenta d’alcalde Cristina Alsina, gestionarà els tallers oferint 8 especialitats de les quals se’n beneficiarà 80 persones, entre 16 i 24 anys i especialment aquelles que no hagin cursat l’Educació Secundària Obligatòria (ESO). Els alumnes podran alternar formació desenvolupant un perfil professional amb la possibilitat d’inserció laboral futura.

Els tallers tindran una durada d’un any i està previst que comencin avui dia 13 d’octubre. Les 8 especialitats contemplen formacions com: polimanteniment d'edificis, fusteria, instal•lació d'equips d'energia renovable, pintura, restauració i manteniment d'espais urbans, xarxes informàtiques, cuina i atenció sociosantiaria personalitzada al domicili.

Al llarg de tot el projecte, la formació específica en l'ofici escollit es complementa amb formació compensatòria, l'orientació i el coneixement d'eines útils per a la inserció, prevenció de riscos i seguretat i higiene en el treball, català, alfabetització informàtica, sensibilització ambiental, i s'adquireixen els hàbits laborals i l'experiència professional necessaris per a la futura integració en el mercat de treball.

La valoració que Alsina en fa és que el nou pla permet arribar a més joves de la ciutat, que en aquests moments és el col•lectiu prioritari en polítiques d’ocupació i aquest sector és el més afectat per l’atur en els darrers mesos. Quim Ayats, com a regidor de joventut de l’Ajuntament de Girona (ERC), afirma que amb aquest projecte es reafirma el compromís d’Esquerra per afavorir l’emancipació juvenil i es dóna compliment a l’objectiu de mantenir el grau d’eficàcia dels programes municipals de formació laboral per a joves que recull el Pla Local de Joventut 2008-2011.