Girona

Notícia

Esquerra aprova les llistes per les eleccions al Parlament de Catalunya

Esquerra Republicana ha referendat avui en Consell Nacional les persones que formaran part de les candidatures a les eleccions al Parlament de Catalunya del 2010. La llista l'encapçalarà Joan Puigcercós per Barcelona, seguit d'Ernest Benach, Anna Simó, Laura Vilagrà i Oriol Amorós. El portaveu d'Esquerra, Ignasi Llorente, ha destacat l'ampli suport que han rebut les candidatures per les quatre demarcacions, tant en l'Executiva com en el posterior Consell Nacional.

Per Barcelona, l'executiva l'ha aprovat per 32 vots a favor, 1 en contra i 3 abstencions, mentre que el Consell Nacional l'ha ratificat per 123 a favor, 22 en contra i 21 abstencions. La candidatura per Girona l'encapçalarà la consellera Carme Capdevila. Pere Vigo, Pere Bosch, Cristina Alsina i Alfons Quera completen els cinc primer llocs. L'executiva l'ha aprovat per 34 vots a favor i amb 2 abstencions, mentre que al Consell Nacional han estat 139 vots a favor, 14 en contra i 13 abstencions.

A Lleida el cap de llista serà Carmel Mòdol, seguit de Maria Àngels Cabasés, Josep Ardanuy, Miquel Àngel Estradé i Marta Vilalta. 34 vots a favor i 2 en contra ha estat el resultat de l'executiva, i 124 a favor, 28 en contra i 14 abstencions ha estat el resultat al Consell Nacional. Finalment, Tarragona tindrà a Sergi de los Rios com a cap de llista. Josep Lluís Salvadó, Empar Pont, Sònia Bertomeu i Joan Gibert són els altres quatre representants en els cinc primers llocs de la llista. L'executiva l'ha aprovat per 36 vots a favor i cap abstenció ni vot en blanc. Al Consell Nacional, 142 vots a favor, 8 abstencions i 16 vots en blanc han referendat la candidatura.