Girona

Notícia

ERC Girona dona la benvinguda als nous militants en un acte amb Ester Capella, Teresa Jordà i Joan Tardà

Entre la vintena de nous afiliats durant el darrer trimestre en destaca la incorporació de Joan Olòriz, vinculat al partit com a independent des de 2015

La secció local de Girona d’Esquerra Republicana de Catalunya ha celebrat aquest dilluns 10 de juny un acte de benvinguda als nous militants que ha comptat amb la presència de les conselleres Ester Capella i Teresa Jordà, l’exdiputat Joan Tardà, la diputada Laia Cañigueral, el cap de llista per Girona i regidor electe Quim Ayats, i el president de l’executiva local David Sabaté.
 
L’acte s’ha celebrat al +Cub, a la plaça de Catalunya de Girona amb gairebé un centenar d’assistents, i ha començat amb diversos parlaments, entre ells el de Joan Olòriz, que, tal com va anunciar al tancament de la campanya per les municipals, ha estat presentat com a nou militant d’Esquerra Republicana de Catalunya.
 
En l’acte, al que han assistit la majoria de components de la llista per les municipals i els quatre regidors electes, s’ha donat la benvinguda a una vintena de nous militants, entre ells Olòriz, que ha estat diputat independent per ERC al Congrés dels diputats de Madrid des de l’any 2016, i que va representar ICV com a regidor a l’Ajuntament de Girona durant quinze anys, en els que va coincidir amb Quim Ayats i Miquel Poch al consistori gironí.
 
Durant els parlaments, Sabaté ha agraït l’esforç de la militància, destacant la força de la gent dins el partit. Quim Ayats ha destacat les figures de Tardà, Jordà i Capella com a exemples de la coherència, capacitat de mobilització i dedicació de la organització.
 
Per la seva part, Joan Tardà ha remarcat els valors d’esquerres del partit, tot reivindicant el socialisme com a valor per sobre de la terminologia. Ester Capella ha destacat l’experiència tant com a consellera a la Generalitat com al Congrés i al Senat, on també havia coincidit amb els assistents i ha posat en valor la lluita d’ERC pels drets individuals i col·lectius dels ciutadans.
 
Joan Olòriz, que avui ha fet pública la seva nova militància al partit, ha explicat que ho ha fet precisament per retornar la confiança que se li ha dipositat des del primer moment, tot i ser independent. Finalment, Teresa Jordà ha reivindicat l’independentisme del partit, i ha destacat la tasca del nou equip municipal per teixir finalment un grup sòlid.
 
Després de l’acte, els assistents s’han desplaçat a la plaça del Vi a l’acte de suport als presos polítics, organitzat per Girona Vota per 86a setmana consecutiva.