Girona

Notícia

Gabriel Rufián i Sergi Sol presenten els seus llibres a Girona en una conversa sobre els presos polítics amb Maxi Calero, Montse Bassa i Quim Ayats

Un moment de la persentació al Centre Cívic Sant Narcís de Girona
Un moment de la persentació al Centre Cívic Sant Narcís de Girona

· L’acte s’ha celebrat aquest dijous 27 de juny a les 19:00h al Centre Cívic Sant Narcís, amb l’assistència d’una vuitantena de persones

 
La secció local de Girona d’Esquerra Republicana de Catalunya ha organitzat aquest dijous 27 de juny un acte amb la presència de Gabriel Rufián i Montse Bassa, diputats del partit al Congrés, a més del portaveu del grup municipal d’ERC a Girona Quim Ayats i Sergi Sol, autor del llibre “Fins que siguem lliures”, i Maxi Calero, amic personal d’Oriol Junqueras.
 
L’acte s’ha celebrat al Centre Cívic Sant Narcís de Girona amb gairebé una vuitantena d’assistents, i ha començat amb la música de Pep Picas. Seguidament, Quim Ayats ha donat la benvinguda i ha presentat la resta de ponents, per acabar destacant la força de Dolors Bassa, que tot just ahir arribava a la presó del Puig de les Basses. El portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Girona ha posat les bases sobre les que la resta de ponents centrarien les seves intervencions.
 
A continuació ha pres la paraula Montse Bassa, explicant que la seva entrada a la política va estar marcada per la indignació per l’empresonament de la seva germana Dolors. Bassa ha destacat, parlant del llibre de Sergi Sol, que reclamava unitat als partits, però no “unitat de llistes” sinó estratègica, i ha explicat als assistents que la seva germana Dolors li havia assegurat, encara avui, que no es penedia d’haver tornat per enfrontar-se al judici.
 
Maxi Calero ha destacat els orígens de Dolors Bassa als sindicats i en la lluita obrera, punt que comparteixen. Ha explicat també la situació històrica de Sant Vicenç dels Horts i el context en què Oriol Junqueras va arribar a l’alcaldia d’un municipi que abans el governaven PSOE i PP, i on Junqueras va promoure l’intercanvi d’idees entre tots els habitants per tal d’arribar a escoltar a tothom, a diferència dels partits que havien governat prèviament. Finalment, després d’explicar diverses anècdotes viscudes amb Junqueras, ha reiterat la necessitat de seguir treballant per tenir més suports.
 
Sergi Sol ha començat recordant que el d’avui era l’acte número 127 que compartia amb Maxi Calero. Sol ha explicat la influència de Calero sobre Junqueras, sobretot a l’hora d’”obrir-li les portes dels barris”. A partir de diverses anècdotes explicades també amb Maxi Calero, Sol ha anat definint el caràcter empàtic i dialogant de Junqueras, fins a concloure que el repte de l’independentisme es troba en ciutats com Santa Coloma de Gramenet, Cornellà o altres ubicacions on fins ara l’opció independentista no havia rebut prou vots.
 
L’últim torn de paraula ha estat per Gabriel Rufián que, baixant de l’escenari per interpel·lar directament els assistents, ha començat agraïnt la tasca de Joan Olòriz, present a l’acte, durant els anys que han compartit al Congrés dels Diputats. Rufián ha explicat els seus primers passos en política, de la mà d’Oriol Junqueras, de qui ha destacat que només de conèixer-se ja l’escoltés i li demanés la seva opinió sobre la situació del país tot i els seus orígens a Santa Coloma. De la figura de Junqueras també ha destacat que el definia la tria en les llistes d’Esquerra Republicana de Catalunya, amb tot tipus de perfils que conformaven una visió transversal del país. Rufián ha destacat que “la indignació és finita; s’acaba”, però la consciència persisteix.
 
L’acte s’ha acabat amb la música, de nou, de Pep Picas, finalitzant amb una cançó basada en un poema del llibre de contes d’Oriol Junqueras.