Girona

Notícia

Esquerra Girona desencalla els projectes del parc de la Devesa i les Pedreres

Quim Ayats, Maria Àngels Cedacers, Àdam Bertran, Anabel Moya, Adam Bertran, Cedacers, regidors, ajuntament, girona
Els regidors d'Esquerra Republicana de Catalunya a l'Ajuntament de Girona.
· La moció per accelerar el Pla Especial de la Devesa i el de les Pedreres ha comptat amb el recolzament de tots els grups polítics menys JxCat i Guanyem, que s’hi han abstingut

· El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a Girona planteja finalitzar el Pla Especial de la Devesa abans del 2021 i que les actuacions del Pla Especial de les Pedreres arrenquin abans de finalitzar el 2019
 
Els regidors d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a l’Ajuntament de Girona han forçat a l’equip de govern municipal a accelerar els tràmits del Pla Especial de la Devesa i del Pla Especial de les Pedreres. Ho han fet a partir d’una moció en què es fixen uns terminis per començar a tirar endavant els documents i, d’aquesta manera, recuperar dues de les grans zones verdes que té la ciutat de Girona.
 
La moció va comptar amb 12 vots a favor del document de la majoria de grups polítics a l’Ajuntament i les abstencions de Junts per Catalunya (JxCat) i Guanyem Girona.
 
Un dels punts que marca el document aprovat és el compromís del govern municipal per reprendre la redacció del Pla Especial de la Devesa amb la condició de tenir-lo acabat abans del 2021. D’aquesta manera, Esquerra vol posar fil a l’agulla després que el parc “hagi perdut vuit anys de promeses i inversions incomplertes”, malgrat les exigències veïnals. Segons la número dos dels republicans, Maria Àngels Cedacers, treure el Pla Especial del calaix i treballar-lo de forma col·lectiva és indispensable per definir “quina Devesa volem”, una actuació que ha d’anar acompanyada d’altres inversions a curt termini com ara la millora del mobiliari i la seguretat al parc.
 
D’altra banda, l’aprovació de la moció d’ERC també compromet a l’equip de regidors de Marta Madrenas a donar compliment al Pla Especial de les Pedreres i arrencar les primeres actuacions abans que s’acabi aquest 2019. “En el cas de les Pedreres, hi ha un Pla Especial aprovat però no s’està aplicant, fet que provoca episodis d’ús fraudulent, brutícia o mala il·luminació que perjudiquen els veïns i veïnes del barri”, assenyalava la número dos dels republicans. “És per això que demanem actuacions urgents i decidides per dignificar la zona, respectant allò establert en el Pla social de les Pedreres”.
 
La moció respon als objectius que la formació republicana ja va destacar durant la campanya. “Sempre hem dit que som aquí per desencallar i tirar endavant Girona, i amb aquesta moció tenim l'oportunitat de donar vida a dos dels principals projectes de la nostra ciutat, que fins ara estaven paralitzats”, deia el portaveu de la formació, Quim Ayats, a la sortida del Ple. 

La cura del medi ambient comença per la protecció del patrimoni natural que ens és propi. Si volem que el futur desenvolupament de Girona sigui en clau sostenible, hem de començar per protegir i ordenar el nostre entorn natural, amb l’objectiu que els nostres fills i néts també en puguin gaudir”, va concloure Cedacers.

D’altra banda, en el torn de preguntes els quatre regidors republicans van aprofitar per posar sobre la taula algunes de les demandes ciutadanes. En primer lloc, Annabel Moya va demanar quina estratègia tenia l’equip de govern de Madrenas per augmentar els pisos de la borsa municipal de l’habitatge procedents del dret de tanteig i retracte.

En matèria de convivència veïnal, Àdam Bertran va demanar explicacions al govern sobre els sorolls nocturns que alteren el descans d’alguns veïns. Bertran també es va interessar per les molèsties sonores que generen alguns serveis de neteja a la matinada.

La número dos de la formació, Maria Àngels Cedacers, va posar el focus en la neteja del riu Ter i per això va demanar al regidor de Sostenibilitat sobre la responsabilitat i calendarització de mantenir nets els quatre rius de la ciutat.

Per últim, el portaveu del grup, Quim Ayats, va fer dues preguntes. En primer lloc volia conèixer el seguiment que s’està fent dels semàfors amb senyal acústica per tenir una ciutat inclusiva i accessible per a tothom. Per altra banda, el cap de llista d’Esquerra també va demanar sobre la situació actual del local de l’Associació de Veïns de Sant Narcís Sud.