Gràcia

Totes les notícies

RosesRpublicanesHoriz

Sant Jordi : dia de la rosa i del llibre

ERC Gràcia vol aprofitar el dia de Sant Jordi per sortir al carrer i apropar-se als veïns del districte. Per això muntarem una parada a la plaça de la Revolució, de 9:30 fins les 20:00, en la que atendrem aquells que vulguin xerrar amb nosaltres sobre l'actualitat política nacional i de les propostes d'Esquerra Republicana. També hi vendrem roses, així com material de marxandatge.

Àlex López

Plenari de febrer de 2012: allò que el vent s’endugué

En primer lloc, deixar clar quina va ser, penso, la principal notícia d’ahir al plenari de Gràcia. El plenari va aprovar, per unanimitat una proposta d’ERC-Gràcia (dins Unitat per Barcelona) on es demanava que el Districte de Gràcia instés a l'Ajuntament de Barcelona perquè acceleri o faci accelerar la construcció de l'Escola Univers i la resta d'equipaments de l'espai durant la primera meitat del mandat. Això ha de permetre desencallar l’endarreriment i fer que l’Ajuntament, sanejat, avanci la construcció a compte de la Generalitat. Caldrà resoldre el tema de l’aparcament. A la vegada, ERC-Gràcia volia presentar una Declaració Institucional a favor del model de gestió actual de les Escoles Bressol, que no va tenir el suport de CiU i PP. Malauradament, encara caldrà seguir defensant un bon model i que, des del mandat d’en Ricard Martínez, ha permès consolidar diverses escoles bressol. Sí, i ara hi entro, el plenari es va mig fer i en unes condicions que no eren les adients ni per als consellers/es i regidors/es ni, sobretot, tampoc, pels veïns i veïnes del públic que venien amb la intenció d’exposar els seus temes. No voldria sobredimensionar els fets, però tampoc menystenir-los. Per diversos motius:   - Semblava que el moviment d’indignats i les assemblees havien aprés de l’error de l’acció al Parlament. Que diverses persones vulguin impedir que es realitzi un òrgan sobirà, democràtic i participatiu com un plenari, no és acceptable. - Semblava que alguns moviments, més enllà de qualificar-se com a poble, entenien a Gràcia que eren part del poble, i així els ho reconeixíem, i eren interlocutors considerats. El que no poden fer és negar a la resta que també ho som, ho fem millor, pitjor, o sigui molt millorable. - Segurament el pitjor que vaig sentir va ser “Ningú no ens representa”, quan algunes de les persones que hi eren, que ens coneixem tots en aquest barri, volen promoure i promouen un partit lligat a la unitat popular que es va presentar a les eleccions i que això és totalment contradictori.

Esquerra fa 30 preguntes per la ‘paràlisi’ municipal

El grup municipal d’Esquerra Republicana al districte presentarà aquest divendres una bateria de 30 preguntes per reactivar la política local que, al seu parer, està en un moment de “paràlisi” en el qual no es convoquen “ni tan sols comissions”, segons ha apuntat el president d’ERC, Àlex López. Entre les qüestions més destacades hi ha les referides a Mobilitat (el canvi en els busos de barri), educació (negociació amb Caspolino, Jaén i Univers) i pla d’usos (hi ha previsió d’un nou pla), i també altres sobre Gal·la Placídia o Pompeu Fabra. / Albert Balanzà, l'Independent de Gràcia (PDF - pag. 5), 3 de febrer de 2012

Pobre

La pobresa amenaça un 20% de la població de Catalunya

Al debat setmanal a Ràdio Gràcia, la nostra Secretaria de Política Municipal, Núria Pi, va expressar la opinió d'ERC Gràcia sobre un tema molt preocupant per a la ciutadania en general. Estem molt preocupats per l’evolució d’aquestes xifres, que continuen creixent any rere any. I darrerament encara més a conseqüència de la situació d’alentiment econòmic i per les retallades: les retallades de sous i horaris en una empresa porta a que el bar on anaven a dinar ja gairebé no serveix dinars i han despatxat també un parell de cambrers, les botigues on compraven els treballadors acomiadats o amb sou retallat venen menys i també per reduir han d’acomiadar o retallar sou, i cada vegada tot s’adorm més. Si ajuntem això al fet que cada vegada hi ha més persones aturades (amb més d’un any que portem de retallades l’atur no ha parat de créixer), cada vegada més persones esgoten la prestació d’atur, i cada vegada més famílies no tenen cap ingrés, i cada vegada més persones depenen dels ajuts i serveis socials, i cada vegada retallen més serveis socials, cada vegada veurem més persones venent-se el poc que els queda i menjant del que llencen d’altres,... Tot plegat estem en un descens econòmic constant que s’ha demostrat que amb retallades no remunta. Nosaltres pensem que cal mesures que dinamitzin l’activitat econòmica, que augmentin els ingressos i que els nostres impostos serveixin per cobrir les nostres necessitats i no marxin del país. Altres tertulians defensen que tot és culpa de l’anterior govern, cosa que no compartim atès que la situació és molt més greu que tot això. Per altra banda, compartim la opinió que les mesures de xoc que ha anunciat el conseller Cleries no deixen de ser reconversió de programes ja existents d’anteriors governs i que els diners que hi posa no cobreixen ni tan sols el que ha retallat en els mateixos programes aquests mesos anteriors, tot plegat, i ens pena dir-ho, sembla maquillatge de la situació i bones intencions.

Núria Pi

Debat a Ràdio Gràcia

El proppassat 25 de gener, es va organitzar a Ràdio Gràcia un debat polític al voltant dels canvis en la justícia anunciats pel ministre Gallardón i en el que varen participar Jordi Tendero (CiU), Miriam Carracedo (PSC), José Miguel Bajo (PP), Roger Amigó (ICV-EUIA) i Núria Pi (Secretaria de Política Municipal d'ERC-Gràcia). La Núria fa aquest recull de la nostra opinió sobre els temes més rellevants: Presó permanent (“cadena perpètua”?) revisable Aquesta proposta menysté la funció educativa i de reinserció dels centres penitenciaris, nega, o al menys posa en dubte, la possibilitat de canvi d’actitud en positiu de la persona reclusa. En aquest punt discrepem d’altres opinions segons les quals si el delicte és greu i ha produït alarma social s’hauria de “tancar i llençar la clau”. Nosaltres pensem que la justícia no pot dependre de l’alarma o ressò social, atès si un fet apareix sovint en els mitjans de comunicació i aquests s’hi recreen massa poden condicionar no només la opinió de la ciutadania sinó també de la justícia, i dos fets objectivament iguals, si un té acompanyament mediàtic i l’altre no, poden tenir finals molt diferents. Copagament de la justícia, pagament del segon pronunciament i recursos. Aquesta mesura afectarà a les persones sense recursos o amb recursos modestos o mitjans i coarta el dret a la justícia igual per a totes les persones. Entenem que les persones amb menys recursos s’estaran de recórrer sentències per por de la despesa, mentre que les persones amb més recursos no els importarà en absolut. La justícia per tant serà “més justícia” per a les persones amb més recursos. El fet que la proposta contempli la possibilitat que es retornin aquests diners si la persona que ha presentat el recurs tenia raó, pressuposa “maliciosament” que la ciutadania ha de tenir coneixements legals per tal de decidir si li val la pena arriscar-se a fer la despesa o no. Aquesta mesura beneficia les persones que tenen més recursos, i poden estar millor assessorades, pagant-se una defensa privada, que hi dedicarà tot el temps del món mentre el seu client pagui, en front de les persones que recorrin a la defensa d’ofici.

CiU_PPjunts_fonsblanc

CiU i PP ignoren els Districtes

El passat 19 d'octubre el grup municipal d'Unitat per Barcelona (ERC + RCat + Dcat) va presentar a la Comissió de Presidència i Règim Interior una proposició en què s'acordava respectar les decisions que emanen dels Consells Plenaris de Districte, donar compliment dels acords/declaracions de grup presentades pels diferents grups polítics durant aquest mandat municipal i aprovades per la majoria dels Plenaris dels Consells de Districte, donar compliment a aquest acord ja en les iniciatives aprovades en els Consells Plenaris de Districte duts a terme la primera setmana d'octubre de 2011 i fer arribar aquest acord a tot els membres dels Consells Plenaris dels Districtes de la nostra ciutat. La proposició malauradament no va ser aprovada per culpa dels vots en contra de CiU i PP, fent tàndem, de manera que totes les proposicions aprovades als Consells Plenaris dels Districtes, malgrat que fins i tot poden estar aprovades per unanimitat, no tenen perquè ser aprovades, respectades i dutes a terme per l'Ajuntament de Barcelona. Així doncs, per exemple, la proposició que va presentar el nostre grup al districte de Gràcia el darrer Plenari, demanant la priorització de la construcció de les escoles bressol dels carrers Jaén i Neptú (frenada per l'actual Govern de la ciutat) i dels equipaments previstos a aquests espais, i sol·licitant cobertura a famílies que ja tenien places assignades a aquestes escoles, podria no traduir-se en fets perquè CiU i PP no van aprovar l'acord de donar compliment a les proposicions i acords que provenen dels Districtes. D'això se'n deriva que el màxim òrgan de representació dels ciutadans, i també al qual tenen un accés més directe, pot estar fent una feina tan sols figurativa, inútil, sense fets, pels quals treballen totes les persones del Districte, des dels Consellers i Conselleres, fins als treballadors, passant pels ciutadans i ciutadanes que s'hi dirigeixen demanant ajuda o suport. Sobta tot plegat, quan podem recordar encara un article de Carles Agustí, portaveu de CiU la passada legislatura, en el qual denunciava l'incompliment dels acords de l'Ajuntament com un atac a la democràcia.

Les candidates Carla Carbonell i Isabel Galobardes, amb el president del Casal, Àlex López

Dues gracienques a la llista de Barcelona per a les eleccions del 20-N

Ahir vespre, al 43è Congrés Regional ERC Barcelona, celebrat al Centre Cívic Convent de Sant Agustí a Ciutat Vella, la militància va aprovar la llista de Barcelona per a les eleccions al Congrés dels Diputats de 2011. D'aquesta llista, les candidates 1a i 3a són dues gracienques amb uns currículums ben impressionants i que, de ben segur, representaran amb excel·lència la ciutadania de Gràcia. Isabel Galobardes és llicenciada en dret, i ha cursat el Programa d'Alta Direcció d'Empresa per l’escola de negocis IESE. Ha treballat en intervenció de la Caixa de Barcelona i ha exercit d'advocada a Barcelona i Madrid. Ha estat diputada de la junta de govern del Col·legi d’Advocats de Barcelona, així com membre del consell de direcció i presidenta de la comissió jurídica del FC Barcelona. Ha desenvolupat diversos càrrecs al Consejo General de la Abogacía Española i a la Mutualidad General de la Abogacía Española. Del 2004 al 2006, va ser directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya i presidenta del comitè executiu del Consorci Turisme de Catalunya. Durant aquest període va ser també membre dels òrgans d’administració de diverses empreses publiques. Des del 2007 és membre de la junta directiva de PIMEC. Actualment, és advocada i sòcia directora del gabinet jurídic CERTIOR, especialitzat en dret administratiu, civil, fiscal, mercantil i laboral. Carla Carbonell, gracienca de tota la vida, és llicenciada en Física, amb Master de Nanocència i Nanotecnologia. Actualment fa recerca en superconductivitat i magnetisme en ultrabaixes temperatures i imparteix docència a la Universitat de Barcelona. La Carla va liderar, juntament amb l'Àlex López, president d'ERC Gràcia, la Consulta de Barcelona Decideix a Gràcia. Aquesta experiència la va portar a fer-se militant el maig del 2011. Presideix la Comissió de Festes de Joan Blanques de Baix de Tot. La llista complerta és la següent:   Isabel Galobardes i Mendoza Jordi Solé i Aleu Carla Carbonell i Cortés Xavier Llobet i Ribeiro Mireia Ferran i López Carme Rincon i Banús Eduard Vidal i Pou Josep Eugeni Nomen i Caubet Ester Pérez i Vilella Maria Rosa Riba i Pelfort Francesc Pijuan i Ciuró Josep Maria Barrachina i Yuste Laia Nebot i Soler Anna Rosefeld i Vilalta Montserrat Gallofré i Bernat Núria Tarradell i Font

Resultats Primàries ERC a Gràcia

Acabat l'escrutini al Casal Francesc Macià d'ERC-Gràcia, el resultat de les votacions és el següent: Participació: 48.5% del cens d'electors Elecció Presidència ERC: Oriol Junqueras 61 vots Elecció Secretaria General: Marta Rovira 60 vots Elecció Cap de Cartell Eleccions Corts: Joan Ridao 6 vots Alfred Bosch 55 vots

Àlex López, escollit nou President d'ERC-Gràcia

Ahir dimarts 5 de juliol, ERC-Gràcia va celebrar Congrés, per a escollir una nova Executiva i conseller nacional, després del relleu anunciat per en Miquel Pagès i en Carles Alemany. Així, la militància va escollir Àlex López com a president d'ERC-Gràcia, així com la resta de l'Executiva formada per: Vicepresident Acció Política i Formació: Carles Noguera Vicepresidenta d'Organització: Alba Metge Secretaria Política Municipal: Núria Pi Secretaria Política Parlamentària: Josep Roca Secretaria Dona: Eugènia Fernández Secretaria Imatge i Comunicació: Jordi Vilanova Secretaria Finances: Toni López Secretaria Atenció a la Militància: Isabel Miquel Secretaria Mobilització: Carla Carbonell En els diversos parlaments es va destacar la necessitat de fer relleus i renovació a nivell gracienc i també nacional, motivat pels mals resultats i la necessitat de tornar a recuperar la confiança de la ciutadania. En aquest sentit, Àlex López va dir que "caldrà tornar a fer les passes que calguin per a renovar el partit i tornar a generar confiança entre la gent". Es va agrair la feina feta pels companys Miquel Pagès, Dolors Martínez, Martí Metge, Carles Alemany i Irene Blanes que donen pas a noves persones. Així mateix, es va escollir en Martí Metge com a nou conseller nacional. Finalment, la cloenda la va fer l'ara exregidor Xavier Florensa, a qui es va agrair la feina feta realitzada en aquests anys a l'Ajuntament de Barcelona.