Gràcia

Totes les notícies

vaga general, reforma laboral, govern espanyol, 29s

Esquerra Republicana de Catalunya dóna suport a la vaga

Les reformes econòmiques i del mercat laboral impulsades pel govern espanyol, amb el suport de CiU, carreguen la responsabilitat de la crisi en els treballadors i treballadores. El govern Zapatero no va saber reaccionar quan tocava, ni va ser capaç de posar fre a les malifetes d'especuladors ni a la disbauxa del sector bancari. Finalment, quan no han tingut més remei davant els devastadors efectes d'una crisi que havien arribat a negar, han emprès una retallada sense precedents dels drets dels treballadors, pensionistes i aturats. En lloc d'afavorir l'entrada al mercat de treball han abaratit la seva expulsió, en lloc de blindar les condicions dels futurs pensionistes les han posat en qüestió, i en lloc de millorar la situació dels aturats han apostat per empitjorar-les. Però a més, la crisi, el sacrifici de la classe treballadora, ha estat més gran als Països Catalans. La crisi derivada de l'espoli de l'especulació del capital, i de l'espoli de l'Estat espanyol, ha fracturat greument el mercat de treball al nostre territori. La nostra crisi social derivada de les retallades, s'agreuja per la crisi nacional de la retallada de drets civils i de ciutadania que comporta el nostre sotmetiment a Espanya. Zapatero ha virat a la dreta i ha cedit als interessos de la patronal i el capital financer i especulatiu, fent pagar als sectors més desafavorits els efectes d'una crisi que no han provocat i de la qual no en són responsables. Però a més, Zapatero ha escanyat més Catalunya. Per això cal fer vaga el 29 de setembre, per obligar Zapatero a rectificar i per denunciar la cada dia més precària situació del mercat laboral, l'increment desorbitat de l'atur i la profunda retallada de les prestacions socials i dels drets civils de Catalunya. Hem de poder decidir sobre el nostre futur social i civil. El 29 de setembre, les treballadores i els treballadors catalans, al carrer per defensar els nostres drets!

Comunicat d'ERC-Gràcia per la Diada Nacional de Catalunya 2010

ERC-Gràcia, davant de la proximitat de la Diada Nacional de Catalunya de l’11 de setembre, vol expressar: - Que, per nosaltres és la primera Diada Nacional on, mort el federalisme després de la sentència de l’Estatut, la societat catalana només pot triar entre l'opció Autonomista (Unionista a Espanya) o l'opció Independentista. ERC aposta per la segona via i emplaça la resta de partits a pronunciar-se sobre aquesta tria. - En tant que entenem que la Diada Nacional, a més a més d’una celebració de la pròpia existència, és una data per a la reivindicació nacional i demanem a la ciutadania gracienca que l’expressi, més que mai després de la manifestació del 10J: o Tot penjant estelades i senyeres als balcons de Gràcia o Assistint el divendres 10 de setembre, a les 19h a la Plaça de la Vila de Gràcia, a la celebració de la Diada organitzada pel Districte i les entitats del G-6 per a continuar expressant, una diada més, que som una Nació i tenim Dret a Decidir. - Refermar que, tal com vam fer a la Declaració Institucional aprovada pel Districte de Gràcia, continuarem donant suport a les iniciatives de la societat civil per tal de defensar el nostre autogovern i les nostres decisions, sense intervencionismes ni incomoditats. Instem a l’equip de govern a fer el mateix. Molt Bona Diada Nacional a tothom!! Visca Gràcia i Visca Catalunya Lliure!!

Anunci Festa Major ERC-Gràcia

Bona Festa Major de Gràcia!!!

Des d'Esquerra Republicana, desitgem una bona Festa Major a tots els graciencs i gracienques. En aquesta massiva Festa Major, desitgem també que el civisme i el respecti als guarnits i a l'esforç de veïns i veïnes siguin destacables. Agraïm també tot l'esforç que fan tots els veïns i veïnes per tirar endavant la Festa Major, i en especial a la gent de la Fundació. ERC-Gràcia com a partit col·labora amb la Festa Major patrocinant el concert del dia 18 d'agost a la Plaça Joanic, a les 23 h, d'en Miquel Pujadó. Així mateix, com a part integrant de Gràcia Decideix, també col·laborarem en totes les activitats que duu a terme, i que podeu trobar aquí.

II Assemblea de Gràcia Decideix

El proper dissabte 10 d’Abril del 2010 hi ha convocada la II Assemblea de Gràcia Decideix, a la que es convida a tots els ciutadans i entitats graciencs a acudir i formar part de la plataforma. Aquesta tindrà lloc al Teatre dels Lluïsos de Gràcia (Plaça del Nord, 7) i està convocada a les 10 del matí. Els punts de l’acta del dia són: 1. Informació sobre Barcelona Decideix (manifest, pregunta aprovada, comissions existents). 2. Informació sobre Gràcia Decideix i la feina feta fins al moment. 3. Proposta organitzativa de Gràcia Decideix: Gestora, Permanent i Comissions. 4. Calendari proper 5. Precs i preguntes

Miquel Pagès, reelegit President d’ERC-Gràcia

Ahir, dimarts 16, ERC-Gràcia va celebrar Congrés per a l’elecció de l’Executiva del Casal Francesc Macià durant els propers dos anys. Com a principal punt de l’ordre del dia, Miquel Pagès, va ser reelegit com a President d’ERC-Gràcia, en una assemblea davant de 50 persones. Així mateix, la majoria de l’equip de treball d’aquests dos darrers anys continua, i s’incorporen Alba Metge, com a Secretaria de Mobilització, i Carles Alemany, com a Secretari d’Estudis i Anàlisi Electoral, que a la vegada fou també reelegit com a Conseller Nacional per ERC-Gràcia. Així doncs, la nova Executiva resta formada per: PRESIDÈNCIA MIQUEL PAGÈS VICEPRESIDÈNCIA DE COORDINACIÓ INTERNA DOLORS MARTINEZ SECRETARIA D’ORGANITZACIÓ DOLORS MARTINEZ SECRETARIA DE COMUNICACIÓ ÀLEX LÓPEZ SECRETARIA DE FINANCES TONI LÓPEZ SECRETARIA DE MOBILITZACIÓ ALBA METGE SECRETARIA D’ATENCIÓ A LA MILITÀNCIA IRENE BLANES VICEPRESIDÈNCIA D’ACCIÓ POLÍTICA MARTÍ METGE SECRETARIA DE POLÍTICA MUNICIPAL NÚRIA PI SECRETARIA DE POLÍTICA PARLAMENTÀRIA JOSEP ROCA SECRETARIA D’ESTUDIS I ANÀLISI ELECTORALCARLES ALEMANY SECRETARIA DE FORMACIÓ MARTÍ METGE SECRETARIA DE LA DONA EUGÈNIA FERNÁNDEZ La cloenda va tenir lloc a càrrec d’Eduard López, Vicesecretari general de Coordinació Interna i Acció Electoral d’ERC. Finalment, ERC-Gràcia vol agrair especialment la feina duta a terme aquests dos anys per Rosa Aligué i Àstrid Alemany, que no repeteixen a l’Executiva.

Xerrada-Debat sobre Noves Masculinitats al Casal Francesc Macià, Dimarts 18 a les 20 del vespre

ERC-Gràcia està adherida a l'Acord Ciutada per una Barcelona lliure de violència de gènere. En el marc de l'Acord, periòdicament fem xerrades sobre la temàtica. Enguany, demà Dimarts 18 de maig al Casal Francesc Macià (C/Sant Salvador, 109) fem una xerrada sobre les noves masculinitats, homes que estan per una relació igualitaria amb les seves parelles, homes que no volen perpetuar els estereotips de gènere. La xerrada-debat és a càrrec de Víctor Jorquera, professor del departament Psicologia Social de la Universitat de Barcelona. Els estereotips de gènere i els rols tradicionals de com ser dona o home no només perjudiquen les dones si no que també limiten els homes en el seu desenvolupament com a persones i en les seves relacions afectives , tant a dins com a fora de la familia.