Gràcia

Totes les notícies

Barcelona és republicana. 14.798 gràcies Gràcia

En nom de l'executiva del Casal Francesc Macià d'Esquerra Republicana de Gràcia vull agrair a la militància, simpatitzants, amics i amigues d'Esquerra Republicana de Gràcia, tot l'esforç durant la intensa campanya electoral, sense ells i elles la victòria republicana no hauria estat possible. També vull donar les gràcies als apoderats i les apoderades gracienques que van participar incansablement durant tota la jornada electoral i que han assolit, un cop més, una ferma demostració de força del nostre partit a tots els col·legis electorals del nostre districte. A tots ells i elles, gràcies. Finalment vull agrair especialment, a totes les veïnes i veïns de Gràcia que han dipositat la seva confiança en la nostra candidatura i que han fet possible que Barcelona torni a tenir un alcalde independentista i republicà. 14.798 gràcies! Toni López President d'Esquerra Republicana-Gràcia

Guanyem-nos la llibertat!

Companys, companyes, Us vaig demanar que guanyéssim i vam guanyar. Us vaig demanar que tenyíssim de groc el mapa de Catalunya i ho vam fer. Vam enviar un missatge claríssim a l’Estat i al món: Catalunya és republicana i vol seguir lluitant per la independència i l’autodeterminació, per la República catalana i per la justícia social. Vam fer que l’independentisme guanyés unes eleccions espanyoles i que seguís creixent com mai en un context i unes circumstàncies molt difícils. Vam dir no a la repressió i no a l’extrema dreta. Em sento profundament orgullós del vostre esforç i la vostra lluita. Però deixeu-me dir-vos que no n’hi ha prou. Aquesta només era la primera volta d’aquesta primavera republicana. Som de nou a les portes d’una campanya electoral, doble en aquest cas, i una altra vegada només ens val la victòria, i no ens valen les excuses. Nosaltres que només tenim la democràcia, necessitem derrotar la repressió una i una altra vegada a les urnes per seguir avançant inexorablement cap a la llibertat. L’independentisme ha de conquerir les institucions per seguir creixent. Sabem que ho podem fer i n’estic convençut que ho farem. Però no caiguem en l’autocomplaença, perquè serà la nostra derrota. Us demano humilitat, discreció i esforç, vocació de servei, generositat i sacrifici. Mai ens van dir que seria fàcil, però no podran aturar el nostre somni. Catalunya ha neutralitzat a les urnes els intents de sotmetre-la i acabar amb el seu autogovern, tant el 21-D amb el 155 com ara el 28-A, amb l’amenaça de l’extrema dreta. Ara cal reprendre el camí, reiniciar la fase de la construcció republicana. Vivim un moment d’impàs, pendents del judici, reagrupant forces i preparant-nos de nou per al proper embat. I aquestes eleccions europees i municipals són l’inici de l’etapa de construcció.  Necessitem construir municipis des dels principis republicans que ens defineixen i que caracteritzen l’essència del que som des de fa 88 anys d’història: Situar la ciutadania al centre de la governança; treballar per la igualtat efectiva entre dones i homes; fer de la justícia social el principi orientador de la nostra actuació; dinamitzar les economies dels nostres municipis per contribuir a reduir desigualtats; fer de l’educació la principal eina de transformació social; i gestionar l’entorn i el model urbanístic des de la responsabilitat.

Alfred Bosch visita el casal Francesc Macià per parlar d’acció exterior.

Aquest dijous, 8 de maig, l’Alfred Bosch, Conseller d'Acció Exterior de la Generalitat ha visitat el nostre casal gracienc per parlar-nos del treball polític que esta duent a terme des de la Conselleria per donar a conèixer el procés d’autodeterminació de Catalunya i el futur reconeixement de la República Catalana. En el front exterior, peça clau per assolir el nostre objectiu republicà, ha volgut fer un reconeixement molt emfàtic a la feina feta per l’anterior conseller, en Raül Romeva, que “va fer molta feina i molt bona, però no hi va haver temps material per consolidar-la.” L’Alfred ha anunciat que “l’acció exterior farà properament un salt endavant per ser més global i present a tot el món, malgrat tots els entrebancs i les dificultats que la diplomàcia espanyola va posant a cada passa de la Conselleria.” També ha volgut remarcar que posaran fil a l’agulla per exigir els drets polítics dels votants a l’exterior, una anomalia democràtica impròpia d’un país de la Unió Europea i un escàndol polític que ja fa massa temps que dura i que defineix molt bé el biaix d’eficiència de la política exterior espanyola.   També ha tingut unes paraules de reconeixement per l’acció internacional del Diplocat: “un veritable instrument de relacions internacionals, útil i funcional, amb una presència destacable al seu consell directiu de les entitats representatives de la societat civil del país, aquí rau el veritable motiu del seu tancament durant l’aplicació del 155.” En l’anàlisi del moment actual, des de la perspectiva internacional, l’Alfred ha assegurat que “el judici farsa de l’1-O, l’acció judicial espanyola contra els exiliats, els impediments de la diplomàcia espanyola a l’acció política internacional catalana, la vulneració de drets i llibertats fonamentals han generat un grau de coneixement de la causa catalana i un corrent de simpaties envers les nostres posicions polítiques com mai fins ara s’havia vist.

REDEFINIM GRÀCIA, REDEFINIM BARCELONA

El passat mes d’abril, en Roger Torrent, president al Parlament de Catalunya, l'alcaldable Ernest Maragall junt amb els candidats municipals Max Zañartu, Maria Buhigas i els candidats graciencs: Alba Metge, Olga Hiraldo, Núria Pi i Miquel Colomé, van visitar el barri de la Vila de Gràcia on ens van fan arribar les propostes de la candidatura per redefinir Barcelona i Gràcia als veïns i veïnes que van aturar-se interessats a la plaça de la Virreina. El candidat gracienc escollit pel Jovent Republicà de Barcelonq Max Zañartu, va fer una reflexió sobre les problemàtiques amb les que es troben els i les joves de Gràcia i de Barcelona, fent incís en l'habitatge i la precarietat laboral: "No podem aspirar a viure en un país independent amb joves encara esclaus de la precarietat, volem una ciutat que aposti per treballs d’alt valor afegit." La candidata Maria Buhigas ens va parlar d'urbanisme: "En el mandat que ve un dels grans projectes que tenim és modificar el planejament i fer un pla metropolità que farem amb lideratge polític i complicitat. També hem d'abordar la falta d'equipaments, crear espais públics de socialització i espais pel vianant." Roger Torrent, que moments previs a l'inici de les intervencions va poder provar un patinet elèctric entre la mirada curiosa dels oients, va exposar la importància de guanyar a Barcelona en els propers comicis electorals: “Guanyarem Barcelona, plaça a plaça, carrer a carrer. Hem de tenir empatia, escoltar a l'altre, compartir amb tothom els grans reptes d'aquesta ciutat. Ho farem fins el 26 de maig i especialment després. És imprescindible tenir una capital republicana per al país." L’alcaldable republicà, Ernest Maragall començava amb un record cap al President d'Esquerra Republicana de Catalunya: l'Oriol Junqueras, en el seu 50è aniversari, destacant  "el seu compromís republicà i el seu compromís amb el país."  Molts de vosaltres haureu sentit l'Ernest parlar de dos punts principals: educació i cultura, i també ho va fer des de la plaça de la Virreina: "Si alguna cosa tinc clara és que a més de millorar la mobilitat, l'habitatge.

"Esperança i Llibertat", el llibre de Raül Romeva escrit des de la presó, que cal comprar i llegir

Aquest darrer dijous dos de maig, el casal Francesc Macià ha organitzat, a la sala del teatre dels Lluïsos de Gràcia, plena de gom a gom, la presentació del llibre "Esperança i Llibertat" de Raül Romeva. L'acte de presentació comptava amb la participació destacada de la Diana Riba, parella del Raül i candidata número 2 a la llista electoral d'Esquerra Republicana al Parlament Europeu.  Acompanyaven a la Diana, en Jordi Coronas, portaveu del Grup Municipal d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Barcelona i l'Eva Baró, diputada per Esquerra Republicana al Parlament de Catalunya. Entre el públic assistent hi havia entre d'altres personalitats institucionals, la senadora recentment electa per Esquerra Republicana, Anna Surra, la diputada al Parlament de Catalunya, Gemma Espigares i la Consellera Portaveu del Districte de Gràcia, Alba Metge. Donava suport a la presentació del llibre la llibreria Ona, que tenia un stand a l'entrada de la sala d'actes on els assistents podien comprar el llibre "Esperança i Llibertat". La Diana Riba, a la finalització de la presentació, ha segellat amb un dibuix del Raül tots els llibres que se li han atansat. L'acte ha començat precisament amb unes paraules d'homenatge de Jordi Coronas a Montse Úbeda, propietària i ànima de la llibreria Ona, i que ha estat condecorada recentment amb la creu de Sant Jordi per la seva tasca de difusió cultural, i per la seva aposta per preservar i difondre els valors de la literatura i de la llengua catalanes. La presentació del llibre ha estat un acte molt emotiu, on els tres ponents han donat un testimoni personal de la figura humana i política de Raül Romeva que, recordem-ho bé, està en presó preventiva des del 23 de març de 2018 i que va ser escollit com a senador per la circumscripció de Barcelona el 28 d'abril amb 928.722 vots, un 30,88% de l'electorat, que el van convertir en el candidat al Senat més votat. L'Eva Baró ha expressat que en Raül Romeva sempre m’ha inspirat confiança i honestedat.

El conseller republicà d'Educació, Josep Bargalló, anuncia les inversions després del Consell Executiu de Govern

El Departament d’Educació invertirà 5,7 milions d’euros en la construcció de l’Institut Vallcarca

El conseller d'Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló (ERC), ha anunciat, aquest migdia en roda de premsa, que la Generalitat de Catalunya invertirà més d'un centenar de milions en 27 construccions escolars, dels quals, 5,7M aniran al barri de Vallcarca-Penitents, concretament per a la construcció de l’Institut Vallcarca. Fa molts anys que el veïnat de Vallcarca-Penitents, El Coll i La Salut espera la construcció de l’institut. L’alumnat d’aquests barris ha estat centrifugat a instituts de Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó i fins i tot algú de Nou Barris. Un disbarat que aviat serà historia. Que els nois i noies d’aquests barris estudiïn junts farà un barri molt més cohesionat: veïns que seran companys, companys que seran amics, amics que seran veïns. És una gran notícia. Bargalló ha explicat que l'esforç d'inversió de la Generalitat ha de servir per "comportar la retirada de més d'un centenar de mòduls i seran les primeres escoles i instituts que es faran amb els nous criteris constructius". La notícia de les inversions del Departament d'Educació de la Generalitat suposa una injecció d'autoestima per a la comunitat educativa, i la demostració que l'aplicació de polítiques republicanes des de les institucions ens farà més lliures. Núria Pi Consellera de Districte de Gràcia  

Gràcia és republicana. 19.561 gràcies!

HEM GUANYAT A CATALUNYA‼ HEM GUANYAT A BARCELONA‼ HEM GUANYAT A GRÀCIA‼ MOLTES GRÀCIES A TOTHOM PER HAVER FET HISTÒRIA‼ Benvolgut company, benvolguda companya, Un cop superat  l'esgotament de la jornada i de la campanya electoral, vull agrair a tota la militància, amics i amigues d'Esquerra Republicana  de Gràcia tot l'esforç i dedicació que han fet possible aquesta gran victòria. També vull agrair la confiança que els electors graciencs han dipositat en la nostra candidatura política, 19.561 gràcies!.  Amb el seu suport hem assolit el 28,36 % dels vots, fent que Esquerra Republicana de Catalunya sigui la primera força al districte de Gràcia. Assumim la responsabilitat que ens heu atorgat amb il·lusió i actuarem amb el compromís i la determinació de sempre.  Us encoratjo ara, a no aturar-vos ni un segon, i a continuar treballant intensament per tenyir de groc una altra vegada, el nostre districte de Gràcia, i fer l'Ernest Maragall el proper Alcalde de Barcelona. Toni López President d'Esquerra Republicana-Gràcia  

ESQUERRA REPUBLICANA – ERNEST MARAGALL + BCN – NOVA/NOU FUTUR. BARCELONA REPUBLICANA. GRÀCIA REPUBLICANA.

El passat dissabte 30 de març, la militància assistent al 59è Congrés Regional d'Esquerra Barcelona, aprovàvem la llista de la candidatura a les eleccions municipals del proper 26 de maig, encapçalada per Ernest Maragall, amb un 91% de vots a favor. Una llista guanyadora, integradora, republicana, barcelonina! La llista reflexa també el projecte de majories que està liderant el partit, ja que cal una majoria republicana pel país i per Barcelona. Així, a la llista s’integra l’Elisenda Alamany (2), provinent de Nova/Nou futur; altres persones que provenen de la plataforma Ernest Maragall + Bcn, com ara l’economista Miquel Puig (3), l’actual regidora a l’Ajuntament de Barcelona Gema Sendra (7) o Maria Buhigas (9); el candidat del Jovent Republicà, Max Zañartu (8) que alhora és veí de Gràcia i militant al nostre casal; i candidats d’Esquerra Republicana a Barcelona com ara els regidors d’aquest mandat al Ajuntament de Barcelona, Montse Benedí (4) i Jordi Coronas (5), la diputada al Parlament de Catalunya, Eva Baró (6), la presidenta del casal d'Esquerra Republicana de Ciutat Vella, Marina Gassol (11) i conselleres i consellers de districte com ara en Jordi Castellana (10), Jordi Fexas (14), l’Alba Metge (15) i Quim Sangrà (18). Cal destacar també el tancament de la llista, amb la Consellera de Justícia Ester Capella (40) i el Conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència Alfred Bosch (41). A part del candidat Max Zañartu (8), pel que fa als candidats i candidates gracienques, en tenim una bona representació a Barcelona. Al passat Congrés Comarcal d’Esquerra Republicana a Gràcia, ja es va escollir les quatre persones candidates que pertocaven al nostre territori, així, comptem amb l’Alba Metge (15), l’Olga Hiraldo (29), la Núria Pi (S9) i en Miquel Colomé (S6). Però, per la plataforma de suport a l’Ernest Maragall com alcalde, tenim l’Helena Vicente (21) i en Sicus Carbonell (30). Si els voleu conèixer més a fons, estigueu atents a l'agenda d'actes publicada a la nostra web d'Esquerra Republicana a Gràcia! A continuació podeu llegir una breu presentació dels candidats i candidates gracienques: En Max Zañartu, graduat en Ciències Polítiques i en Relacions Laborals per la Universitat Pompeu Fabra.

Piruleta, xumet! Així va ser la nostra festa de Sant Medir!

Aquest any hem tornat a gaudir de la dolça festa de Sant Medir però malauradament recordem també que és el segon any consecutiu amb persones preses i exiliades per les seves idees polítiques.   Alguns companys i veïns de Gràcia ens recordaven que l'any passat vam comptar amb la presència de la nostra estimada Carme Forcadell què, just 20 dies després de la seva experiència com a romeva a la Vila de Gràcia, ingressava injustament per segon cop a la presó.   Aquesta edició ve marcada també per la proximitat a una de les cites polítiques més importants de l’any, les eleccions municipals. Així els graciencs i gracienques i tota la gent vinguda d'arreu per gaudir d’aquesta festa tant arrelada al barri, han pogut veure l'alcaldessa i candidats i candidates a ocupar l’alcaldia de Barcelona al capdavant de la rúa, a les carrosses, però els republicans, com sempre, hem volgut també viure la festa i participar activament d'aquesta dolça tradició!   Enguany, ens han acompanyat com a romeus i romeves, llençant llaminadures sense parar: el candidat per Esquerra Republicana a l'alcaldia de Barcelona, l'Ernest Maragall, la diputada al Parlament de Catalunya, l'Eva Baró i el regidor portaveu d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, a més de les conselleres del Districte i i candidates per Gràcia a l'Ajuntament de Barcelona: l’Alba Metge i la Núria Pi, acompanyades pels altres dos candidats per Gràcia a l'Ajuntament de Barcelona: Olga Hiraldo, Secretària d'Organització d'Esquerra Republicana de Gràcia i Miquel Colomé.   En Jordi Coronas va poder repetir experiència, va llençar caramels des del camió de la Colla d’El Cau, a qui els agraeix l’oportunitat de gaudir de la dolça festa de Sant Medir des d’una perspectiva privilegiada. A la mateixa Colla hi anava el president d'Esquerra Republicana de Gràcia, en Toni López, acompanyat del candidat gracienc Miquel Colomé i de la nostra Secretària de Finances, Pilar Venteo.