Gràcia

Notícia

LA REPRESSIÓ NO ENS ATURARÀ, NI A GRÀCIA NI ENLLOC!

El passat dijous 7 de novembre un centenar de veïns i veïnes han assistit a l'acte La repressió no ens aturarà al Centre Artesà Tradicionàrius de la Vila de Gràcia. L’acte presentat per la consellera portaveu d’ERC al districte, Olga Hiraldo, ha comptat també amb les intervencions del regidor a l’Ajuntament de Barcelona adscrit a Gràcia, en Max Zañartu; el president del grup d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Barcelona, l’Ernest Maragall; la candidata al Senat, Ana Surra; i,  la candidata de Barcelona a les eleccions al Congrés, Pilar Vallugera.
 
La consellera Olga Hiraldo ha compartit la seva reflexió sobre la dicotomia que representen les eleccions del proper diumenge, “el 10N passa per escollir entre monarquia o república, repressió o llibertat, discriminació o igualtat, desigualtat o cohesió social, precarietat o prosperitat, especulació o sostenibilitat, i uniformitat o diversitat.
 
El regidor gracienc Max Zañartu s'ha referit a les accions que està protagonitzant el jovent del país com a resposta a la sentència del Tribunal Suprem: "cada generació fa la seva revolució i hi ha joves que estan fer la revolució ara mateix. Són joves que s'han socialitzat políticament a través del referèndum de l'1 d'octubre". També ha fet referència al perquè és important anar al Congrés i al Senat i la importància del paper d’Europa.
 
D’altra banda, la candidata al Senat d'origen uruguaià Ana Surra ha fet una intervenció centrada en el model català de ciutadania, obert a la gent de totes les procedències constituint una societat diversa i cohesionada, on cal també combatre la desigualtat de gènere i qualsevol tipus de discriminació. També ens ha recordat la importància de ser presents al Senat, fent menció especial als nostres pensionistes "nos estamos jugando el sistema de relaciones entre trabajadores y patrones. El domingo van a votar entre represión y soluciones. Les pido el voto para dar un Sí a Catalunya y a la convivencia. Som un sol poble!", ha reblat.
 
Per la seva banda, el president del grup d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha explicat que avui ha visitat Oriol Junqueras i Raül Romeva a la presó de Lledoners i ha sentenciat que "l'única manera d'estar a l'altura del que estan fent les persones preses polítiques és votar independentisme aquest diumenge", en unes eleccions que ha qualificat de "plebiscit on els partits espanyols competeixen per veure qui reprimeix més i millor". En Maragall ha recordat que no ens rendim i que l’única solució passa per la negociació i l’autodeterminació “s’ha demostrat que el PSOE no vol formar part de la solució sinó que insisteix en les amenaces i la repressió, per tant volem ser més forts per obligar a Espanya a una solució dialogada. I ara hem de posar la política en primer pla perquè davant del mur que és l'Estat, la victòria a les urnes és imprescindible".
 
La candidata gracienca a les eleccions al Congrés, Pilar Vallugera, ha assegurat que el procés independentista ha posat en escac l’Estat espanyol, “al davant no tenim partits polítics, tenim tota una estructura d’estat”. En aquest sentit, afirma que "estem debilitant l'Estat espanyol, perquè ha agafat el seu estat de dret i l'ha llençat a les escombraries. Hem destapat que la transició no va ser el que ens havien explicat, i que la convivència de diverses nacions no l'han resolt". La candidata republicana ha conclòs la seva intervenció assegurant que "no ens cansarem. Votarem totes les vegades que calgui per demostrar que tenim la voluntat de deixar de ser súbdits per passar a ser ciutadans i ciutadanes". ‏

Amb el teu vot, tornarem més forts, tornarem més fortes!


Olga Hiraldo
Secretària d'Organització i Consellera Portaveu d'ERC-Gràcia