Gràcia

Notícia

El casal de Gràcia reprèn l’activitat amb Pilar Vallugera, diputada al Congreso

  • Pilar Vallugera, dimecres passat al casal. Olga Hiraldo
  • Aspecte del casal durant la intervenció de Pilar Vallugera. Olga Hiraldo
La primera reunió de l’any al casal Francesc Macià, el passat dimecres dia 8, va ser una mica atípica. La intensa activitat política de les últimes setmanes va desbordar l’ordre del dia, i no hi va haver temps per tractar el punt referit a l’acte sobre la Llei de Contractes de Serveis a les Persones (més coneguda com Llei Aragonès), previst per aquest dimecres dia 15 a La Sedeta (19.30 h).

El primer punt va ser el Consell Nacional d’Esquerra, celebrat el dijous dia 2. Diversos consellers presents van explicar el seu desenvolupament, que va suposar l’aprovació per aclaparadora majoria del pacte de taula de negociació obtingut amb el Govern espanyol per facilitar la investidura del seu president. Després que alguns assistents al Consell exposessin les seves impressions, es va iniciar un viu debat sobre el futur de la taula de negociació pactat amb el Govern espanyol.

La reunió encara es va animar més amb l’arribada de Pilar Vallugera, diputada d’ERC al Congrés espanyol i companya de militància del casal. Amb informació de primera mà de les sessions d’investidura dels dies 5 i 7, el debat es va engrescar encara més. Tot i parlar en clau interna, una de les seves reflexions per desmuntar les crítiques que està rebent Esquerra per haver facilitat la investidura de Sánchez va ser la constatació que sigui un partit com Vox qui estigui protagonitzant els atacs més feridors contra la nostra estratègia.

En algun moment, algú es va adonar que eren més de les 22.00 hores, i va ser aleshores quan es va donar per finalitzada la reunió de casal més llarga que molts recorden.

Jaume Martínez
Secretari adjunt de Comunicació