Gràcia

Notícia

Acte de presentació de la precandidatura a la permanent de la Federació de Barcelona “Som Esquerra, Som Barcelona”

Aquest dimecres 22 de gener, la militància d’Esquerra Republicana de Gràcia s’ha reunit al casal Francesc Macià per escoltar per boca dels membres que conformen la precandidatura a la permanent de la Federació de Barcelona el programa de “Som Esquerra, Som Barcelona”.

Recordem que el 31 de gener hi haurà la jornada electoral per escollir la permanent, i el 1 de febrer es celebrarà el Congrés Regional de ratificació del resultat electoral.

D’inici ha pres la paraula  en Gerard Gómez del Moral, precandidat a la Presidència de la Federació Regional. Ha destacat els grans resultats electorals que s’han produït a Barcelona en les darreres conteses electorals, on Esquerra Republicana ha guanyat a la ciutat 3 de les darreres 4 eleccions del darrer any, amb una forquilla entre 150.000 i 200.000 vots. Ha recordat que fins fa pocs anys l’objectiu polític a Barcelona era arribar a 100.000 vots, ara aquest objectiu s’ha ultrapassat amb escreix, situant el nostre partit com l’eix polític a la ciutat. Ha fet èmfasi amb l’èxit electoral a les eleccions municipals, amb 10 regidors  i regidores i 46 consellers i conselleres de districte, que han de generar sinergies de col·laboració  entre el grup municipal, la Federació, els casals i els ciutadans de tots els barris.

En Gerard ha comentat que el període polític que s’obre no només és una aposta per plantejar els reptes polítics dels propers 4 anys, també cal una mirada llarga, amb l’horitzó al 2050, per començar a pensar els grans reptes de canvi econòmic, social, metropolità, i d’organització interna, i definir el model de ciutat que volem en un futur proper. “No volem ser una opció estrictament guanyadora, que ja ho som, sinó que volem ser una opció que exerceixi la victòria”, ha reblat en Gerard.

Un altre punt que la precandidatura vol impulsar és una major participació política i de debat intern de la militància, però també de participació externa, amb d’altres agents socials i veïnals. Amb aquest sentit, per augmentar la participació política de la militància ha defensat un canvi d’orientació de l’Assemblea de Barcelona, encara que ha reconegut que a vegades aquest canvis estructurals no són fàcils d’executar.

Seguidament ha parlat l’Anna Nebreda, precandidata a la Secretaria General, que ha senyalat la necessitat d’una major col·laboració entre els casals dels districtes, així com una major coordinació entre les federacions regionals de l’Àrea Metropolitana, en aquest sentit la precandidatura presenta una Secretaria de Transició Ecològica i Visió Metropolitana, a càrrec de Carlos Escudero. També ha destacat la necessitat d’adequar l’estructura del partit als nous reptes del segle XXI, ja que, al seu parer,  l’estructura interna de l’organització ha canviat poc en les darreres dècades.

A continuació s’ha obert un llarg torn obert de paraules amb la militància assistent a l’acte, on han respost, entre d'altres membres de la precandidatura, la Marina Gassol, Vicesecretaria i Secretaria d’Organització, Guillem Casals, Vicesecretaria i Secretaria d’Acció Política i Sectorial, Marina Sánchez, Secretaria de les Dones, Ana Surra, Secretaria de Ciutadania i Gemma Domínguez, Secretaria de Comunicació i Imatge.
 
Pep Creus
Secretaria de Comunicació i Acció Política
ERC Gràcia