Gràcia

Notícia

A DEMANDA D’ERC EL NOU PRESSUPOST DE LA CIUTAT TAMBÉ INCLOU INVERSIONS CONCRETES A GRÀCIA

Barcelona tindrà pressupostos després de 4 anys, la ciutat els necessitava i des d’ERC teníem molt clar que havia de ser un bon pressupost que inclogués mesures en quatre eixos principals: la lluita contra l’emergència habitacional i contra el xoc climàtic, atacar les desigualtats, especialment per acabar amb les diferències entre districtes, i  apostar per l’educació 0 -3 anys. Així, l’acord de pressupostos per la ciutat compta amb la inclusió de més de 60 mesures d’inversió concretes exigides per Esquerra Republicana en la negociació dels comptes.

El nou pressupost incorporarà 100 milions extra de manera que el pressupost superarà per primer cop els 3.000 milions en total per a la governació de la ciutat. Aquest increment suposa una inversió de 50 milions més per a lluitar contra l’emergència habitacional, reduint així la llista d’espera en l’habitatge social i 50 milions per fer front al xoc climàtic creant un fons d’inversió per la transició energètica a través de la rehabilitació d’edificis. A més, l’acord inclou impulsar dos plans estratègics per al foment de l’ocupació a través, sobre tot, de la formació professional, i entendre l’educació com una eina de transformació social, especialment en l’etapa 0-3 anys. I tampoc oblida el territori, 26 projectes de millora de serveis municipals vinculats a la reducció de desigualtats, a feminismes i economia social; i,  amb 30 mesures concretes territorialitzades per districtes.
 
ERC INCLOU AL PIM LES SEGÜENTS INVERSIONS AL DISTRICTE DE GRÀCIA

Pel que fa a les inversions als districtes, s’acorda incloure’n 30 al Pla d’Inversions Municipal del mandat, amb inici durant l’exercici 2020, algunes en fase de projecte.

Per al nostre districte, Gràcia, des del nostre grup polític hem assolit el compromís per:

1.- Dotar de gespa els camps de futbol del Nou Sardenya i el Camp de l’Àliga, així com també, un canvi de la instal·lació elèctrica del Nou Sardenya.

El Nou Sardenya, és el camp de futbol de titularitat municipal del Club esportiu Europa. Va ser construït l'any 1940 i totalment reconstruït l'any 1995 en impulsar-se una remodelació total del recinte esportiu. Les obres incloïen la construcció d'un aparcament subterrani sota el terreny de joc, un poliesportiu annex al carrer Sardenya, i la construcció d'un nou estadi equipat amb sala de premsa, marcador electrònic, gespa artificial (el 2010 es va canviar l'antiga catifa de gespa artificial per una nova, emprada en l'actualitat), etc. La principal problemàtica és l’estat de la gespa artificial, l’estat dels vestidors i de la construcció i l’estat de la instal·lació elèctrica de l’enllumenat. El passat 7 de novembre, el govern del districte va posar-hi focus nous (només en funcionaven un 20-30%) i a hores d’ara alguns ja no funcionen pel mal estat de la instal·lació. En l’acord dels pressupostos d’enguany, el nostre grup municipal ha aconseguit incloure aquest canvi de la instal·lació elèctrica i també de la gespa artificial, igual que en el Camp municipal de l’Àliga, segon terreny de joc del CE Europa,  destinat a la promoció del seu futbol base (l’any 2004 van instal·lar la gespa artificial que continua a l’actualitat).

2.- Construcció d’un poliesportiu al barri del Baix Guinardó atès la manca d’equipaments esportius a la zona. Fa 10 anys que el Consorci d’Educació i l’Ajuntament de Barcelona van prometre i pressupostar la construcció d’un poliesportiu en el solar del carrer Sardenya, 420, entre l’Escola de les Aigües i l’Institut Teresa Pàmies, en territori del districte d’Horta-Guinardó, però confrontant amb Gràcia i molt reivindicat des del nostre districte. En tot aquest temps, les úniques intervencions que s’hi ha fet va ser el desembre de 2017 quan es van fer tasques de neteja i asfalt després que aquest solar patís un incendi. Per aquest motiu, fins a 19 entitats esportives i associacions de famílies de les escoles s’han ajuntat, han creat la plataforma “Poliesportiu Baix Guinardó, ja!” per aconseguir que es compleixi una promesa que consideren necessària pel volum de nens i nenes que practiquen esport en aquesta zona. Doncs, aquesta ha estat una de les inversions incloses pels republicans als pressupostos, així que esperem que en aquest mandat el poliesportiu del Baix Guinardó esdevingui una realitat!

3.-Traspàs dels Jardins Comas i Llaberia a l’espai del carrer Anna Piferrer per tal de poder encetar la nova construcció de l’Institut Vallcarca, reivindicat durant tants anys pels veïns i veïnes dels barris de Vallcarca i els Penitents, El Coll i La Salut. Ja el mandat anterior, la consellera de districte d’ERC Gràcia, Núria Pi,  reclamava que el Govern del districte, aleshores Barcelona en Comú, iniciés l’adequació de l’espai per la ubicació de l’institut Vallcarca als jardins Doctor Comas i Llaberia, traslladant el parc a l’espai del carrer Anna Piferrer, a pocs metres de distància. El Govern de la Generalitat ja va anunciar l’aprovació de 27 construccions escolars per un valor de 104,7 milions d’euros, entre els quals es troba com a construcció prioritària la del Institut Vallcarca, de tres línies d’ESO i dues de Batxillerat, amb un valor de 5.700.000 €. Així que esperem que finalment, a proposta del nostre grup, enguany s’iniciï l’adequació de l’espai per a que es pugui iniciar les obres de l’institut el més aviat possible, i es creïn els nous jardins a Piferrer perquè els usuaris i usuàries del parc no es vegin afectats.

4.- Construcció de carril bici a la Via Augusta per tal de tendir a un model de transport més sostenible al districte. El projecte contempla un carril bici al llarg de la Via Augusta des de l'avinguda de la Diagonal fins la Plaça Borràs. Recordem que la Via Augusta pertany en part al districte de Gràcia però és confrontant amb el districte de Sarrià - Sant Gervasi, un dels districtes amb menys quilòmetres de carril bici; i, donada la situació d’emergència climàtica en la que ens trobem, ens cal una aposta decidida per mitjans de transport més sostenibles com ara la bicicleta, i això suposa que els carrils bici permetin una bona connexió entre barris i districtes. Ens consta que diferents entitats de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi ja estan treballant en el projecte! Esperem que el govern dels dos districtes que comparteixen Via Augusta estiguin a l’alçada i aquest ben aviat ja puguem utilitzar aquest nou carril bici!Olga Hiraldo
Consellera Portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya a Gràcia