Gràcia

Notícia

ERC manté la seva proposta per la MPGM de Rambla del Prat

Benvolguts veïns i veïnes de la Vila de Gràcia,

Des del Grup Municipal d‘ERC hem valorat la darrera proposta que ens van transmetre el dia 16/06/2020 els representants de la Plataforma veïnal Protegim l’Interior d’Illa sobre la Modificació del Pla General Urbanístic en l’àmbit de la prolongació de Rambla de Prat.

Ho hem fet mantenint reunions i contactes amb experts en patrimoni, representants veïnals de Gràcia, representants de totes les forces polítiques i institucionals de Gràcia, membres del Consell de barri de la Vila de Gràcia, ciutadans amb trajectòria reconeguda en la vida social, associativa i econòmica i, el més important per nosaltres, veïns i veïnes de la Vila de Gràcia (persones afectades directament de la MPGM de la Rambla del Prat i persones no afectades).

De la darrera proposta de Protegim l’Interior d’Illa en valorem el següent:

1. La proposta suposa un decreixement important dels habitatges de protecció previstos en la darrera versió, i posaria en risc la viabilitat de la promoció. Fer habitatge públic és el repte més urgent que tenim a Gràcia.

2. No aplicar la solució que proposa ERC pel taller Vallmitjana impediria fer la promoció d’habitatge públic en la seva totalitat i suposaria no obrir el carrer de l’Àngel i mantenir el cul de sac. L’habilitació del passatge ens permetria fer-lo més segur, més comunicat i amb més presència de vianants, coherent amb els principis de l’urbanisme feminista i inclusiu que defensem. Tindríem, doncs, un carrer de l’Àngel més segur i amb més vida, obert a tota la Vila.

3. Tant amb aquesta darrera proposta com l’anterior no hi haurà afectació en la pervivència del plataner centenari. Els tècnics de parcs i jardins asseguren que el planejament actual d’ERC no suposa cap amenaça per l’arbre. La poda acurada, com la que es farà, es fa habitualment a  Barcelona. La construcció dels fonaments de l’edifici en la part més allunyada de l’arbre evitarà problemes amb les arrels.

4. La darrera proposta de la Plataforma Protegim l’Interior d’Illa no millora els m2 de verd urbà de la proposta anterior. Les finques afectades en la construcció de l’habitatge no tenen verd, són uns antics coberts de la finca Astúries, 6 i un solar a Àngel, 16.

Tornant a la darrera proposta d’ERC, el volum principal i originari de l’estudi Taller Vallmitjana és manté i passa de ser un negoci privat de venda al detall a convertir-se en un equipament públic cultural de primer nivell al servei de la memòria històrica del barri de la Vila de Gràcia. La
supressió de part de l’annex de planta baixa de Vallmitjana construït posteriorment a l’edifici original de 1860, permetrà posar en valor i contemplar el volum original en tota la seva forma, i dotar de coherència un equipament patrimonial viu, que ha de permetre ser modificat per activar-lo culturalment.

Per l’anteriorment explicat i amb la voluntat de trobar el màxim consens entre els diferents interessos públics presents, el Grup Municipal d’ERC decideix desestimar la sisena proposta feta per la plataforma Protegim l’Interior d’Illa el dia 16/06/2020.

El membres del Grup Municipal d’ERC del Districte som lleials a Gràcia i creiem haver actuat en benefici de tots els veïns i veïnes de Gràcia.

Gràcia, 25 de juny de 2020
Grup Municipal d’ERC del Districte de Gràcia


Podeu trobar més informació a: 
COMUNICAT D’ERC GRÀCIA SOBRE LA PROPOSTA DE MODIFICACIÓ DEL PLA GENERAL METROPOLITÀ A L’ÀMBIT DE LA RAMBLA DEL PRAT