Gràcia

Notícia

El Congrés de Districte d’ERC-Gràcia escull la nova executiva

  • Foto de família de la nova executiva al complet.
  • El nou president, Pep Creus, durant la seva presentació.
  • El president sortint, Toni López, en la presentació de l'informe de la presidència
  • Toni López (dempeus) llegeix l'informe de la presidència sortint.
  • Pep Creus (a l'esquerra) presenta els membres de la seva candidatura.
  • Gerard Gómez del Moral dona la benvinguda als assistents al Congrés.
  • Pilar Vallugera, Elisenda Alamany i Max Zañartu intervenen a la cloenda del Congrés.
  • Aspecte de la sala de l'ACIDH on s'ha celebrat el Congrés.

LA CANDIDATURA ENCAPÇALADA PER PEP CREUS, L'ÙNICA PRESENTADA, OBTÉ LA PROCLAMACIÓ PER UNANIMITAT

Aquest dijous, 9 de juliol, la militància d’ERC-Gràcia ha celebrat el seu congrés anual i també ha escollit la nova executiva per als propers quatre anys
. L’acte, que es va haver d’ajornar uns mesos sobre la data prevista inicialment a conseqüència de la Covid-19, ha tingut lloc a les instal·lacions de l’ACIDH (Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà).

El conseller del districte Miquel Colomé, membre de la Comissió Organitzadora del Congrés, ha explicat prèviament les mesures preses per garantir la seguretat de tots els assistents. Tot seguit s’ha constituït la mesa i s’ha aprovat l’ordre del dia. El parlament d’obertura del Congrés ha anat a càrrec del president de la Federació de Barcelona d’ERC, Gerard Gómez del Moral, que ha començat agraint la feina feta els últims anys per l’executiva sortint. Després de mostrar la seva alegria per poder tornar a retrobar-se amb els companys i recuperar, amb certes limitacions, el contacte personal, ha fet una valoració del moment polític actual. Creu que els últims temps s’ha viscut un cert desencís general, però s’ha mostrat confiat que les properes eleccions al Parlament siguin un punt de partida per generar noves estratègies de país i crear el consens necessari per avançar cap a la República Catalana. Aconseguir-ho depèn, ha dit, de disposar d’estructures fermes, i que aquesta ha de ser una de les prioritats de la nova executiva, treballant a Gràcia per generar iniciatives polítiques i il·lusió.

Toni López, president de l’executiva sortint tot i que seguirà sent membre de la nova com a secretari d’atenció a la militància i creixement, ha presentat a continuació el seu informe de la presidència. Després de recordar els presos polítics, els exiliats i els represaliats, ha fet el balanç dels últims dos anys i mig, centrat en deu capítols principals: un casal feminista, activitats, mobilitzacions, campanyes electorals, congressos i debats interns, xerrades i actes diversos, imatge i comunicació, activitats durant la pandèmia, evolució de la militància i evolució dels resultats electorals. L’informe ha estat aprovat per unanimitat. L’informe econòmic l’ha presentat la secretària de finances, Pilar Venteo, i ha estat aprovat per amplíssima majoria amb només un vot en blanc.

El següent punt de l’ordre del dia ha estat la presentació de l’única candidatura per ocupar la nova executiva. El candidat a president, Pep Creus, ha estat l’encarregat de fer-la. En primer lloc ha recordat que la candidatura es presentava amb els avals de gairebé el 50% de la militància.  Després ha  senyalat que aquest Congrés ha estat el primer acte presencial de la militància des del començament de la pandèmia i de les dificultats per la seva organització, ha agraït a l’ACIDH la seva col·laboració en l’esdeveniment. El Pep ha destacat dos aspectes de la candidatura, d’una banda, la seva paritat, amb vuit dones i set homes, i d’altra banda, que vuit dels membres de la nova executiva ja hi eren a l’anterior, la qual cosa li dona un toc continuista i d’experiència, però que els set nous representen una aposta per la renovació. Així ha fet una presentació personal de cada un dels membres i els seus càrrecs, que són els següents:

-Presidència: Pep Creus
-Secretaria general: Olga Hiraldo
-Secretaria d’organització: Carla Clemente
-Secretaria d’acció política, sectorial i formació: Gerard Goday
-Secretaria d'administració i finances: Pilar Venteo
-Secretaria d’atenció a la militància i creixement: Toni López
-Secretaria de política municipal i parlamentària: Dolors Martínez
-Secretaria de transició ecològica i moviments socials: Oriol Roig
-Secretaria de les dones i feminismes: Carme Balboa
-Secretaria de ciutadania: Beatriu Acín
-Secretaria d'imatge i comunicació: Joan Quesada
-Secretaria adjunta de comunicació: Jaume Martínez
-Secretaria de participació: Marta Carrasco
-Secretaria de xarxes socials: Sílvia Barrufet
-Secretaria de dinamització i entorn: Àngel Làzaro

Aquesta candidatura ha estat avalada per la militància per unanimitat, i durant els propers quatre anys haurà de tirar endavant el nou programa d’actuació i fer front a importants reptes polítics i socials per aconseguir arribar a governar Barcelona i el Parlament de Catalunya com a objectiu comú.

Al parlament de cloenda del Congrés hi han participat la diputada al Congreso Pilar Vallugera i els regidors a l’Ajuntament de Barcelona Elisenda Alamany i Max Zañartu. Tots tres han destacat la força que transmet la militància del casal Francesc Macià i l’equip de conselleres i consellers de districte (Olga Hiraldo, Núria Pi, Miquel Colomé, Marc Bosch i Guillem Roma), i confien que aquesta força ens farà guanyar els nostres objectius republicans.

Jaume Martínez

Secretaria adjunta a comunicació