Gràcia

Notícia

Trobada d’apoderades i apoderats del districte de Gràcia a la Sedeta

  • Foto de família dels participants a la trobada. LLUÍS M. ALBERT
  • Apoderats i apoderades conversen en cloure l'acte. LLUÍS M. ALBERT
  • Alfred Bosch, Alba Vergés i Alba Metge es dirigeixen als assistents. LLUÍS M. ALBERT
La tarda del dimecres 24 de gener, les apoderades i apoderats que vam participar en les eleccions del 21 de desembre ens vam reunir amb l’Alba Vergés, secretària de la Mesa i diputada al Parlament de Catalunya per Esquerra Republicana, l’Alfred Bosch, president del grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona, i l’Alba Metge, consellera portaveu d’Esquerra Republicana pel districte de Gràcia, al Centre Cívic de la Sedeta.

Va ser un acte de reconeixement i d’agraïment per l’esforç i el treball dels 250 participants en la jornada electoral del 21D. Quan va prendre la paraula l’Alba Metge va recordar que «es va poder assolir l’objectiu inicial: nomenar dos responsables per cada un dels 20 col·legis electorals que té el districte de Gràcia, i poder cobrir amb dues persones apoderades, com a mínim, cada una de les 90 taules».

L’Alfred Bosch va emfatitzar que «la democràcia és de la gent, ni dels tribunals ni dels grups mediàtics, és de les persones com vosaltres, que han plantat cara a unes eleccions convocades il·legítimament per derrotar-nos. Vosaltres les heu convertit en unes eleccions heroiques». També va recordar que «sense Barcelona i l’àrea metropolitana no podrà haver-hi República Catalana, per la seva dimensió social i el seu pes econòmic, per això cal seguir eixamplant la base i bastir la República Catalana treballant poble a poble, barri a barri. A l’horitzó tenim dues fites pel 2019, les eleccions europees i les municipals, cal treballar-hi des d’ara».

Va cloure l’acte l’Alba Vergés, que va denunciar l’oportunisme polític dels escorcolls a les seus de l’ANC i Omnium que la policia va practicar aquell mateix matí, 100 dies després de l’empresonament dels Jordis, i fent-los coincidir amb les greus acusacions de corrupció dels mateixos càrrecs del PP de València en el judici pel cas Gürtel. Va recordar que «en 86 anys d’història d’Esquerra Republicana no hi ha hagut ni un sol cas de corrupció». Va animar els apoderats presents a l’acte a fer un pas endavant amb el seu compromís polític i els va encoratjar a fer-se militants d’Esquerra Republicana, per seguir fent feina, per seguir fent camí junts.

Pep Creus
Secretari de Comunicació i Acció Política

Aquí podeu veure un recull de fotografies de la trobada a la Sedeta