Gràcia

Notícia

EVA BARÓ: “HEM D'ESTAR ORGULLOSOS DE PERTÀNYER A ESQUERRA REPUBLICANA”

Aquest dilluns 5 de març, l’Eva Baró, diputada del Parlament de Catalunya, ha visitat la militància d’ERC Gràcia per a parlar sobre l’actualitat política nacional.

Per situar-nos, l’Eva ha fet un recordatori de tot el que estem vivint, per repassar algunes dates clau i també alguns dels esdeveniments que s’han anat encadenant. Per no anar més enrere en el temps, comença recordant que:  “el 21D, unes eleccions il·legítimes, il·legals, injustes, en les que tot el bloc republicà obté una valuosa victòria amb 70 diputats i diputades dels 135 que hi ha a la cambra del Parlament de Catalunya”.

El 17 de gener, es constitueix el Parlament, una victòria tenint en compte que no tothom tenia clar si calia constituir-lo, posant de manifest les diferents visions que hi ha dins el bloc sobiranista.

El 30 de gener hi havia previst un ple d’investidura, però el President del Parlament, en Roger Torrent, el va ajornar atenent la petició que li havia fet arribar el President Puigdemont, demanant que defensés els seus drets com a diputat. Així, s’evita convocar automàticament noves eleccions (que rere una investidura fallida s’estableix un període de 2 mesos), “la part bona és que tenim més temps i la dolenta és que tenim més temps”.

Dins d’aquest marc de converses i negociacions l’Eva ha insistit que: “tot el mes de febrer, Esquerra Republicana ha tingut clares dues coses: d’una banda, el nostre candidat ha estat sempre Puigdemont. Junts per Catalunya va ser la força política que va obtenir més vots, i per tant,  els correspon a ells proposar a qui investir. I d’altra banda, cal un govern operatiu i efectiu, un govern que pugui recuperar les institucions, i que pugui aixecar el 155 (si més no, formalment) de forma immediata, per tal que es puguin reactivar totes les polítiques paralitzades”. Calia, doncs, tenir una proposta de Govern, què tot just ens ha informat que: “fa cosa de mitja hora s’ha anunciat un preacord. Un acord global que inclou tres punts: un pla de Govern consensuat, un acord de Govern incloent conselleries i competències amb un equip de govern que reflexa l’equilibri de vots entre les dues forces, i la investidura. En aquest sentit, ens ha avançat que “el proper Govern de Catalunya mantindrà la paritat i no només pel que fa a Consellers i Conselleres, sinó en la globalitat del Govern, i això també es fer república”.

Per acabar la seva exposició, ha denunciat la manipulació malintencionada d’alguns mitjans de comunicació, molt patent els darrers dies. En aquest sentit, per no perdre’s en la confusió de les informacions publicades ha recomanat que: “escolteu sempre en Tardà, perquè no acostuma a errar massa el camí. Jo recordaré tota la vida una executiva nacional del primer trimestre del 2017, on en Tardà ja ens va aviar que contempléssim la possibilitat que en un temps futur podríem tenir presos polítics”.

Conclou que aquests atacs no són gratuïts, es deuen a que “som la força motor de tot el que ha passat, la força honesta, sense cap cas de corrupció, amb una trajectòria i capital polític i humà important. Ens hem de sentir orgullosos de pertànyer a ERC”.

Per acabar s’ha obert un torn de paraules entre la militància i l’Eva Baró ha respost tots els dubtes i comentaris que han sorgit entre els assistents.

 
Olga Hiraldo
Secretaria d’Organització