Gràcia

Notícia

Piruleta, xumet! Així va ser la nostra festa de Sant Medir!

Aquest any hem tornat a gaudir de la dolça festa de Sant Medir però malauradament recordem també que és el segon any consecutiu amb persones preses i exiliades per les seves idees polítiques.
 
Alguns companys i veïns de Gràcia ens recordaven que l'any passat vam comptar amb la presència de la nostra estimada Carme Forcadell què, just 20 dies després de la seva experiència com a romeva a la Vila de Gràcia, ingressava injustament per segon cop a la presó.
 
Aquesta edició ve marcada també per la proximitat a una de les cites polítiques més importants de l’any, les eleccions municipals. Així els graciencs i gracienques i tota la gent vinguda d'arreu per gaudir d’aquesta festa tant arrelada al barri, han pogut veure l'alcaldessa i candidats i candidates a ocupar l’alcaldia de Barcelona al capdavant de la rúa, a les carrosses, però els republicans, com sempre, hem volgut també viure la festa i participar activament d'aquesta dolça tradició!
 
Enguany, ens han acompanyat com a romeus i romeves, llençant llaminadures sense parar: el candidat per Esquerra Republicana a l'alcaldia de Barcelona, l'Ernest Maragall, la diputada al Parlament de Catalunya, l'Eva Baró i el regidor portaveu d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, a més de les conselleres del Districte i i candidates per Gràcia a l'Ajuntament de Barcelona: l’Alba Metge i la Núria Pi, acompanyades pels altres dos candidats per Gràcia a l'Ajuntament de Barcelona: Olga Hiraldo, Secretària d'Organització d'Esquerra Republicana de Gràcia i Miquel Colomé.
 
En Jordi Coronas va poder repetir experiència, va llençar caramels des del camió de la Colla d’El Cau, a qui els agraeix l’oportunitat de gaudir de la dolça festa de Sant Medir des d’una perspectiva privilegiada. A la mateixa Colla hi anava el president d'Esquerra Republicana de Gràcia, en Toni López, acompanyat del candidat gracienc Miquel Colomé i de la nostra Secretària de Finances, Pilar Venteo.
 
Els seguia la Colla La Tradicional, on dalt el camió es trobava l'alcaldable Ernest Maragall, gaudint en lliurar llaminadures gairebé en mà a petits i grans, la diputada Eva Baró i la segona candidata d'Esquerra Republicana de Gràcia, l'Olga Hiraldo. Els tres ens estrenàvem enguany dalt d'un camió de Sant Medir, així que en els moments previs vam escoltar amb atenció els consells de la nostra consellera portaveu, l'Alba Metge, que n'és membre de la Colla.
 
L'Eva Baró, veïna de Gràcia, va viure així la Festa de Sant Medir: “canalla ben menuda a espatlles de pares i mares, mirant amb innocència i sorpresa la bogeria col·lectiva que s’encomanava a petits i grans a cada pas de carrossa, a cada llançada de caramels i dolços, a cada crit i a cada rialla; artefactes i enginys irrepetibles per arramblar des de balcons, finestres o a peu de carrer, tants caramels com sigui possible; àvies prudentment allunyades de la multitud, mirant la festa col·lectiva i somrient quan selectivament i amb molta cura, els llançàvem uns pocs caramels, per endolcir-los el vespre sense que l'impacte els fes mal; grups de joves cantant la seva pròpia festa i deixant escapar la infància que encara no els ha abandonat; turistes perplexos que reien divertits; gent seriosa, a vegades amb posat sorrut, als quals la festa els havia enganxat de sorpresa, i a qui una rialla i un crit còmplice seguit d’una pluja de caramels els dibuixava un somriure agraït a la cara; els nervis i la il·lusió incontenible dels membres de les colles que gaudeixen la festa perquè veuen el gaudi aliè”. De la seva experiència, clou dient que “Sant Medir és això: una festa preciosa perquè ens regalem alegria i somriures els uns als altres, l’únic món que existeix mentre hi ets."
 
Al darrer camió, de la Colla Els Ben Plantats, del Club Esportiu l'Europa, hi anava, com no podia ser d'altra manera, la nostra consellera Núria Pi, que ja els havia acompanyat altres anys.
 
Esperem que Sant Medir 2020 sigui una festa plenament dolça!
 
Llibertat presos polítics i exiliats!
Llibertat preses polítiques i exiliades!
 
Olga Hiraldo
Secretària d'Organització d'ERC-Gràcia