Santa Coloma de Gramenet

Notícia

Projecció curtmetratge "Ni oblit ni perdó" i posterior col·loqui

El proper dimecres dia 18 de març a les 18.30 hores tindrà lloc l'acte organitzat pel Grup Municipal d'Esquerra Republicana Gramenet, que s'emmarca en les jornades de memòria històrica de l’ajuntament i en la campanya "la lluita continua". L'acte consistirà en la projecció del curtmetratge “Ni oblit ni perdó” i un posterior col·loqui amb persones de la productora d’aquest.

CURTMETRATGE “NI OBLIT NI PERDÓ”

Ni oblit, ni perdó” és un curtmetratge dirigit per Jordi Boquet, protagonitzat per Raquel Ferri i produït per ESCAC Films. El curt pretén mostrar i reivindicar la realitat de les víctimes del feixisme al nostre país. És per això que ens parla de la història d’una família que lluita per mantenir intacta la memòria d’un fill assassinat, en concret la família Agulló i Salvador. Un drama familiar que pretén ser un homenatge a la memòria de Guillem Agulló i a la seva família.

Campanya “La Lluita Continua”

26 anys després del seu assassinat, Guillem Agulló segueix sent un símbol de la lluita i la resistència contra el feixisme. Però aquest, com malauradament tants d’altres, és un cas desconegut per a gran part de la societat.
Per això, volem sumar-nos a tota la gent, col·lectius i organitzacions que des de fa 26 anys reivindica la seva memòria.

“La Lluita Continua” és una campanya d’impacte social i polític que pren com a punt de partida la figura de Guillem Agulló i Salvador, el seu assassinat i el judici del cas per a:
⦁    Promoure la memòria de Guillem Agulló.
⦁    Denunciar la impunitat de l’extrema dreta durant els darrers 40 anys al país.
⦁    Reivindicar la històrica lluita antifeixista a casa nostra.
⦁    Alertar sobre l’auge de renovats discursos xenòfobs i racistes que s’han instal·lat de nou en el centre del debat polític i social.

D’aquesta manera, i amb el cas de Guillem Agulló com a punta de llança, “La Lluita Continua” dóna veu a totes aquelles persones, col·lectius i grups socials que han patit -i pateixen- la xacra de l’odi, la xenofòbia, el racisme, la persecució política i la discriminació al nostre país, i de retruc, a Europa i el món.

La campanya "La lluita continua" abraça diferents iniciatives com la celebració dels "Concerts per la Vida" a Barcelona i a València i la producció de la pel·lícula "La Mort d'en Guillem". 

La pel·lícula “La mort de Guillem”
Guillem Agulló i Salvador és assassinat d'una punyalada al cor per un grup de neonazis l’11 d'abril de 1993. Destrossats, els seus pares, Guillem i Carme, lluitaran perquè no es manipul·li la mort del seu fill, i no sigui considerada fruit d’una simple baralla entre bandes. El camí, ple d'obstacles, amenaces i d’una guerra bruta mediàtica, estarà a punt de destrossar la família, que haurà d’aprendre a viure fent el dol per la mort d’un fill mentre lluita per la seva memòria, que de mica en mica esdevé el símbol d’una causa que ells mai haguessin pensat encapçalar.

El director Carlos Marques-Marcet
Amb només 36 anys, el realitzador barcelonès de pel·lícules i sèries multipremiades tals com “13 dies d’octubre”, “10.000 KM”, “Terra ferma”, “Els dies que vindran” i “En el corredor de la muerte”, es posa darrere la càmera per reflexionar i fer-nos reflexionar sobre els fets ocorreguts a partir de la mort del jove Guillem Agulló i Salvador.
Durant la seva encara curta carrera, Marques-Marcet ha estat mereixedor de guardons com el Premi Goya, tres Premis Gaudí, dues Biznagas al Festival de Málaga, el premi Sant Jordi, el guardó El Ojo Crítico, i nombroses seleccions en els festivals de cinema internacional més reputats del món.