Santa Coloma de Gramenet

Notícia

Agraïment i reconeixement a la Plataforma SOS Gent Gran

sos gent gran, gramenet, afers socials,
Acord Plataforma SOS Gent Gran

Com ja vam dir fa uns mesos, veïns i veïnes agrupats dins de la Plataforma SOS Gent Gran han posat sobre la taula les carències de la ciutat en matèria de serveis socials per a la gent gran i han fet aflorar les vergonyes d’aquells que, per una banda van deixar en l’oblit la possibilitat de fer una segona residència, altres que han retallat en serveis essencials per a la ciutadania i beneficiant a empreses lucratives, i d’altres ficant la mà a la caixa. Aquesta situació ha provocat una sagnia en els serveis socials bàsics que rebem els ciutadans.

Cert és que Santa Coloma, com altres ciutats metropolitanes arrossega un deute històric. Venim de lluny i ens falta molt per arribar a les ràtios adequades per assegurar una bona cobertura social a la gent gran, malauradament però no ho arreglarem en un any.

Els veïns de la ciutat que representem un projecte polític per a la ciutat i de país, hem de ser curosos en prometre segons què perquè provoca desil·lusió, pèrdua de confiança i desafecció política. Tant el PSC, com Catalunya Sí que es Pot (ICV + Podemos), van incorporar esmenes al projecte de pressupostos lligades segons “disponibilitats pressupostàries pel 2017”.  Si els grups de l’oposició incorporen 1.200 noves esmenes als pressuposts és evident que no hi ha diners per tot. La seva estratègia: dir si a tot sense importar si hi ha possibilitats econòmiques reals per fer-ho viable. D’això se’n diu cinisme.

Com a representants del poble hem de ser responsables i no vendre fum. Cal seguir demanant  la residència de la gent gran així com d’altres equipaments,  perquè la ciutat els necessita, però fem-ho amb responsabilitat, sense demagògia i populismes.

Què ha fet aquest Govern? D’entrada ampliació de 18 places a la residència de la gent gran, les primeres des de fa molts anys, i el fet d’estudiar quantes places de centre de dia podrien cabre dins de l’espai de la residència de gent gran de Ramon Berenguer. Això ja està en marxa!

A ERC treballem des de la solvència de complir amb els compromisos adquirits. Treballem en silenci defugint de les fotos i els grans titulars, perquè el que realment importa és la feina ben feta i que tots els ciutadans gaudim dels serveis públics.