Santa Coloma de Gramenet

Notícia

ESTEM TREBALLANT PER FER CRÉIXER L’HISENDA PRÒPIA

Lluís Salvadó (ERC), Secretari d’Hisenda de la Generalitat de Catalunya va explicar com serà la futura Hisenda Catalana i què s’està fent des del Govern.

Actualment el Govern de la Generalitat treballa pel desenvolupament de les tres estructures d’estat essencials per a la futura República Catalana: Hisenda pròpia, Seguretat Social i Banc Central.  La futura Hisenda, probablement és la que genera més debat al carrer: com serà, què farem amb el període de transició, la lluita contra el gran frau, entre altres. Per aquest motiu, ERC va convidar al Secretari d’Hisenda de la Generalitat de Catalunya, Lluís Salvadó.

Segons Salvadó, “Catalunya ha de transmetre la confiança que som un país complidor i solvent; aquest any hem reduït el dèficit fiscal anual de 6.000 M€ a 2.000 M€. Un país no pot estar constantment en dèficit perquè és hipotecar les generacions futures.”

“Sobre el frau i la corrupció, dues premisses: que el govern no robi i que la gent no voti partits corruptes”. Els partits que governen han de destinar els diners del contribuent en benefici de la ciutadania, invertint-los de forma responsable i no a pagar projectes com el Castor o vies mortes d’AVE. En aquest sentit, va recordar que durant 86 anys d’història, ERC no ha tingut cap cas de corrupció.

Algunes dades:
-    Catalunya recapta 76.000 M€ en impostos i cotitzacions, mentre que només rep 60.000 M€. La resta correspon a l’Espoli fiscal.
-    Frau fiscal i corrupció: El de l’Estat Espanyol correspon al 30% del seu PIB, mentre que Europa del Nord està al 12%. El frau i corrupció a Catalunya equival al 18% del seu PIB.

Fotos