Santa Coloma de Gramenet

Notícia

El curs vinent Agricultura repartirà gratuïtament llet a les escoles

Llet a les Escoles
Llet a les Escoles
Durant l'actual curs escolar més de 22.400 alumnes de 88 centres educatius catalans participen en una prova pilot del programa Llet a les escoles, Hi ha tres escoles de Santa Coloma de Gramenet que participen: Miguel Unamuno, Antoni Gaudí i Mercè Rodoreda; Es beneficiaran més de 1300 nens i nenes a la ciutat.

L’objectiu és promoure el consum de llet i els seus derivats en les dietes dels alumnes durant l’etapa de formació dels seus hàbits alimentaris
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) repartirà gratuïtament durant el proper curs escolar llet als alumnes de 3 a 12 anys dels centres educatius catalans. En concret, els alumnes de segon cicle d’educació infantil i de tots els cicles de primària dels centres que ho sol·licitin rebran llet per al consum d’un got diari durant l’esmorzar o el berenar. El Departament s’encarregarà de designar un proveïdor per al subministrament de la llet i destinarà  més de 2.500.000 euros  a aquesta iniciativa.
 
Avui ho ha donat a conèixer la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret (ERC), que ha volgut posar l’accent en la qualitat de la llet que es produeix a Catalunya, una de les millors d’Europa, i l’alt valor nutritiu d’aquest aliment.
 
Aquesta acció s’emmarca en el programa europeu de distribució de llet a les escoles que busca promoure el consum de llet i els seus derivats en les dietes dels alumnes durant l’etapa de formació dels seus hàbits alimentaris. Catalunya és la Comunitat Autònoma que més ha apostat per aquesta iniciativa.
 
 
Durant aquest curs escolar 2016/2017, un total de 88 centres educatius catalans estan participant en un pla pilot
Durant aquest curs escolar 2016/2017, un total de 88 centres educatius catalans estan participant en un pla pilot

Prova pilot amb més de 22.400 nens i nenes
 
Durant aquest curs escolar 2016/2017, un total de 88 centres educatius catalans estan participant en un pla pilot per poder avaluar el funcionament del programa i poder-lo implementar l’any vinent a totes les escoles catalanes que ho sol·licitin. Aquesta prova pilot està dotada amb un pressupost d’uns 160.000 euros.
 
Des del mes d’abril i fins a final de curs, els alumnes de segon cicle d’educació infantil i de primària d’aquests centres estan rebent un got diari de llet per esmorzar o berenar.
 
Segons Serret “des del Govern volem contribuir a millorar els hàbits alimentaris, a educar en el consum d’aquests aliments essencials, com és el cas de la llet”. “En un país amb vocació de tirar endavant una política alimentària basada en una dieta equilibrada, volem acompanyar a les escoles, ja que juntament amb les famílies, són el nucli on s’inculquen aquests valors i hàbits”.
 
El programa de Llet a les escoles compta amb la col.laboració dels departaments d'Ensenyament i Salut amb el Conseller Toni Comin (ERC).