Santa Coloma de Gramenet

Notícia

Acte Presentació Esquerres Colomenques per la Independència

EsquerrasXindi
EsquerrasXindi
Dissabte 27 es va celebrar la presentació del projecte "Esquerres Colomenques per la Independència" un projecte que aglutina a diferents col·lectius i partits polítics de la ciutat que estan a favor de la República Catalana.
 
L'acte que va tenir lloc als jardins de Can Sisteré va comptar amb la participació de 3 militants de la secció local d'ERC, Rodolfo del Hoyo, Mònica de la Viuda i Sam Núñez, aquestes van ser les seves intervencions.

Rodolfo del Hoyo
 
Companyes i companys, jo no sóc un polític en actiu, només sóc un escriptor. No tinc més informació de l’actualitat política que la que teniu vosaltres. Però m’han demanat que parli i no podia negar-me perquè sóc un més de les dones i dels homes d’esquerres que volem exercir el dret d’autodeterminació.
No diré res que no sapigueu  ni res que no desitgeu. De tant en tant, però, va bé dir les coses en veu alta, sentir que som un sol poble i que caminem junts cap el mateix objectiu.
I ara tenim un objectiu prioritari: VOTAR.
Aquesta tardor
VOTAREM
VOTAREM perquè estem fartes i farts que els governs espanyols de tots els colors ens escanyin la sanitat
VOTAREM perquè estem farts de tenir uns trens tercermundistes
VOTAREM perquè estem farts que es vulguin carregar el nostre sistema d’ensenyament públic. Cada govern ha fet una llei nova que retalla el nostre sistema d’ensenyament. Encara és vigent la llei Wert que vol espanyolitzar els nens catalans, una llei que vol dividir el nostre poble per raó de la llengua i que destina 6000 euros a cada estudiant que vulgui separar-se del sistema educatiu català.
I l’actual ministre Méndez de Vigo vol revisar tots els llibres de text que parlen de la nostra història, de la nostra cultura, per intentar unificar-los i fer-nos invisibles. Ens diuen que és adoctrinament. Ensenyar la història i al cultura pròpies és adoctrinament. Mentir descaradament sobre l’assassinat de Federico García Lorca o sobre l’exili d’Antonio Machado no ho són.
VOTAREM perquè estem farts que no retornin els nostres impostos i a més a més que incompleixen reiteradament amb les inversions
VOTAREM perquè estem fartes i farts que es carreguin les lleis progressistes del nostre parlament: la llei contra la pobresa energètica, la llei que obligava a llogar els pisos buits, la llei de l’impost de transaccions bancàries.
VOTAREM perquè estem fartes i farts que ens amenacin contínuament. Estem fartes i farts que utilitzin l’aparell judicial per anul·lar les nostres lleis, per inhabilitar els nostres representants.
I ara ens amenacen amb suspendre l’autonomia. Ens diuen que estem fora de la llei perquè volem comprar urnes, com ho han fet altres autonomies. Ens diuen que estem fora de la llei perquè discutim al parlament sobre el futur del nostre país.
QUI SÓN ELS QUE ESTAN FORA DE LA LLEI?
Els que estan fora de la llei són els lladres, els xoriços, els corruptes
El PP és el partit més corrupte de la història de la democràcia.
Els tribunals i les presons estan plens d’antics alts mandataris del PP. I hi ha cua per entrar, només cal veure els imputats que es van afegint cada dia.
Ells són els que estan fora de la llei.
La constitució no prohibeix votar, la constitució no prohibeix que fem un referèndum. El vam fer el 2005 quan vam votar l’Estatut. I el vam fer legal i seguint tots els procediments que calien i tot i així el PP va fer servir el TC per anul·lar articles que estan vigents en altres comunitats.
 
ESTEM FARTES I FARTS I VOTAREM
VOTAREM PERQUÈ VOLEM UN REPÚBLICA
Volem una república que defensi la llibertat de les persones
Volem una república amb institucions transparents, amb un parlament que aprovi lleis que promoguin i emparin la justícia social.
Volem una república que faci efectives les polítiques socials d’igualtat d’oportunitats.
Volem una república que tingui un dels seus pilars en la virtut civil de la ciutadania: implicació en els assumptes públics i rigor en la defensa del bé comú.
No volem estar sotmesos a cap corona. No volem rei. El Republicanisme rebutja la monarquia en tant que generadora de privilegis per a uns ciutadans per damunt dels altres, rebutja la monarquia en tant que generadora d’un poder que pot ser arbitrari o de dominació.
 
Per a la majoria de catalans dels nostres dies, ser català no ha estat una herència familiar, sinó una elecció, una decisió, una voluntat. La nació catalana no és una identitat-passat, sinó una identitat-projecte. El passat, que no tots compartim, és EL LLOC d’on ens vénen els problemes. El futur, que sí que el tenim en comú, com el present, és on junts  i juntes hem de trobar les solucions i les oportunitats.
 
Catalunya no ha de ser, només, la pàtria de la llengua catalana, sinó també de la igualtat d’oportunitats i la qualitat de vida material, democràtica i cultural. Volem que aquesta qualitat formi part, també, de la nostra identitat com a poble i que així sigui reconegut dins i fora del país. Volem un sistema nacional de benestar que ens identifiqui i distingeixi entre els altres països.
Volem una república que garanteixi la cohesió social i la convivència entre tots els ciutadans i les ciutadanes, per sobre de la seva llengua o el lloc de naixement. Un poble lliure ha d’estar integrat per ciutadans i ciutadanes lliures. Per això volem facilitar la igualtat d’oportunitats i no perpetuar la condició d’immigrants, ni permetre la constitució de guetos econòmics, urbanístics, ètnics, religiosos o lingüístics.
 
Aquesta és la república que volem i aquesta tardor votarem.
Exercirem el nostre dret com a poble a l’autodeterminació
VOTAREM i decidirem que volem ser ciutadans i ciutadanes lliures de la República Catalana.

Mònica de la Viuda

Bon dia a tothom:
 
 
Estic aqui per explicar-vos una mica quins són els meus motius per votar si a un referéndum.
 
Abans d´Això, aclarir-vos que en l´aventura cap a l´indepéncia la majoria no hem nascut ni ens hem criat en un ambient independentista, molts de nosaltres hem esdevingut nacionalistes pel camí.
 
Vinc de pare castellà i mare aragonesa. La cultura catalana no ha format mai part rellevant en la meva educació postfranquista. La llengua catalana era una assignatura més dins el curriculo educacional i ningú del meu entorn parlava català. Aquest és el marc, a grans trets, de la meva infantesa i adolescència fins fa  bastant temps.
Després creixes i observes el teu entorn. Te n´adones que la teva desidia envers la vida política ve determinada per un sistema bipartidista i inmovilista que deixa poques opcions a canvis qualititaitus
substancials, que la democràcia pactada i restringida que gaudien era una enganyifa continuista del régim heredat que ens van vendre i varen comprar com a supossat estat de dret. Tot això comandat per un seguit de governs corruptes que, no sabent que fer amb la democràcia van decidir abusar-ne oblidant que estàven aqui per servir al poble, no per fer-lo servir.
Jo no vaig poder triar la Constitució del 78, ni l´entrada a l´Otan, ni la UE, ni la continuitat de la monarquia. Ni tan sevol vaig triar a aquells que ens governaren a Catalunya, en pro de la majoria triada a la resta d Espanya. No els vaig triar, però vaig patir-ne les conseqüècnies.
Ara tinc l´oportunitat davant meu de triar quin és el meu país..no és meravellós? Després de tants anys empassant-nos governs i accions de govern que no volíem, tenim l´oportunitat de decidir el futur del nostre país, i no penso contribuir a que Espanya segueixi humiliant i ofegant la nostra terra, tombant lleis via constitucional, rebent el 10% de la despesa pública quan aportem un 24 en impostos que necessitem per les nostres escoles, hospitals i polítiques socials. No vull una càrrega social alta que no redundi en millors serveis públics de qualitat.
No es pot girar la vista a una majoria de la població que demanem votar.
A Catalunya hem aconseguit un model de convivència gairebé inédita en el món, amb un bilingûisme real. A la nostra societat la majoria de gwnt participa de dues indentitats nacional i un percentatge molt alt d´inmigració implicat de plé i sense problemes.
Aquesta pluralitat està en risc a causa dels moviments centralistes i polititzats del Tribunal Constitucional.
És per això que la única manera de garantir     que les institucions espanyoles no puguin trencar aquesta capacitat convivencial i de pacte social, és mitjançant l´independència.
Per sentir-nos lliures, per decidir a ón anem, per un govern que ens honri com mereixem, per una educació innovadora, per unes polítiques d´esquerres que garanteixin els nostres drets i necessitats,
perque ens ho hem guanyat, votaré si al referéndum.
 
Gràcies.

Sam Nuñez

La República Catalana que volem no és la dels Pujols,
ni la dels Palaus,
Ni tan sols la del Pretòria,
La República Catalana és l'oportunitat d'apartar a les elits corruptes del poder.
És l'oportunitat real de crear un Estat independent amb una majoria d'esquerres, amb una constitució que garanteixi els drets i llibertats de les persones.
 
Votar SÍ al Referèndum és una obligació moral de tots els que es diuen d'esquerres, Votar Sí és derrotar a les urnes el règim del 78
Votar Sí és crear un país més just i net.
No fer-ho seria trair a tots aquells que van lluitar sense pausa contra el feixisme i contra la dictadura franquista,
No fer-ho seria trair el futur dels nostres fills.
 
Nosaltres,
d'esquerres,
tenim ara l'oportunitat de fer-ho possible.
Ho farem i demostrarem que un altre model d'estat és possible.
Demostrarem a tots aquells que diuen NO, que s'estan equivocant.
 
Visca Catalunya, Lliure!!