Santa Coloma de Gramenet

Notícia

Dignifiquem la memòria d’en Celestí Boada

  • Celestí Boada
Arran de la notícia sorgida avui al districte de Sant Andreu referent a la concessió d’una plaça o carrer a l’Alcalde de Santa Coloma de Gramenet o Gramenet del Besós, Celestí Boada afusellat pels franquistes, des d’ERC Gramenet, expressem el nostre suport a la família Boada i reiterem el nostre suport per dignificar la seva trajectòria i perquè obtingui el reconeixement públic i institucional que mereix.
Dit això, des d’ERC Gramenet expressem:

1.- La feina feta durant més de dues dècades demanant el reconeixement institucional per part del nostre ajuntament a la persona d’en Celestí Boada, alcalde d’ERC afusellat pels franquistes el 18 d’octubre de 1939.
_Alcaldes com Llorenç Serra, Manuel Vilaseca o José Berruezo disposen d’un carrer, una plaça i un jardí, el monument d’en Celestí Boda fou traslladat al límit territorial entre Santa Coloma i Badalona. _

2.- ERC Sant Andreu ha perdut l’oportunitat de posar-se al capdavant alhora de dignificar i donar nom a un a plaça o carrer d’on ell era originari, actualment al barri de Bon Pastor però que durant la República eren terrenys de la ciutat de Gramenet del Besós (Santa Coloma de Gramenet)

3.- Continuarem demanant i insistint la dignificació del nostre alcalde afusellat i demanem als companys d’ERC Sant Andreu que s’hi sumin en aquesta reivindicació.

4.- Obrim la porta a reclamar els terrenys que en temps de la República pertanyien a Santa Coloma i que foren venuts de forma opaca durant el franquisme. Obrim la porta a la reparació i recuperació d’aquests terrenys que permetrien recuperar un espai industrial i uns ingressos que actualment la ciutat no té, ja que es va convertir en una ciutat dormitori d’una gran ciutat com Barcelona.

Reivindiquem la nostra història i les persones que foren protagonistes, siguin homes o dones. Evitem el seu oblit i per això seguirem treballant perquè sigui dignificada la seva figura. El proper 18 d’octubre, com cada dia, seguirem insistint i reclamant el reconeixement institucional que mereix i que al llarg dels anys encara no ha aconseguit.

Santa Coloma de Gramenet, 6 de juliol de 2018