Santa Coloma de Gramenet

Notícia

79 ANYS DESPRÉS DEL SEU AFUSELLAMENT, LA CIUTAT RET HOMENATGE A L’ALCALDE D’ERC CELESTÍ BOADA, ASSASSINAT PEL FEIXISME

Placa Celesti Boada
Placa Celesti Boada
Des d'ERC Gramenet assenyalem que l'acte no va estar a l'alçada i recorda que no renuncia a la reclamació d'un espai destacat a la ciutat per la seva figura.

El matí de dissabte 27 d’octubre, l’Ajuntament va retre homenatge a l’alcalde republicà de Gramenet de Besòs, amb la descoberta d'una placa commemorativa a la casa on va viure. Un acte amb la presència de familiars i on només el discurs emotiu de la Montserrat, filla de l’alcalde executat, ha dignificat el contingut de l’acte, quan ha relatat el moment de la detenció a la porta de casa seva per part dels feixistes.

Tanmateix, lamentem el menysteniment de l’Ajuntament cap a ERC, partit al qual va pertànyer l’alcalde, tant en l’organització prèvia, com en el desenvolupament posterior. Un acte, mancat de solemnitat, on ni tan sols s’ha tallat la circulació del carrer Major, i un discurs institucional mancat de contingut polític, entre altres. Segons ERC aquest ha estat un acte que serveix a l’ajuntament per tapar les vergonyes d’anys de silenci institucional d’una figura que els ha sigut incòmode. Després de 40 anys de democràcia, a dia d’avui l’alcalde republicà no gaudeix d’un espai destacat a la ciutat i per això “queda molt camí a fer per dignificar la memòria d’en Celestí Boada i no renunciem a la reclamació d’un espai públic destacat a la ciutat en concordança amb el càrrec que representava i els valors amb el nom de l’alcalde afusellat”.

Des d’ERC valorem positivament que finalment es dignifiqui institucionalment la seva persona, entenent que aquest és l’inici d’un seguit de mesures per evitar que quedi en l’oblit i al mateix temps sigui conegut per les noves generacions com una persona justa, compromesa amb els veïns i veïnes de Santa Coloma i amb els valors republicans de llibertat, igualtat i fraternitat i, per la defensa d’aquests valors va ser assassinat pel feixisme.