Granollers

Totes les notícies

El nou centre de radioteràpia de Granollers

ERC, Junts i Primàries presenten conjuntament una moció per impulsar els cicles formatius de l'àmbit sanitari a Granollers

Els grups municipals d'Esquerra Republicana, Junts per Granollers i Primàries han presentat una moció per la promoció dels cicles formatius de l'àmbit sanitari a la ciutat de Granollers. Els Grups consideren que l'Hospital General de Granollers està en plena expansió, sobretot amb la propera obertura del centre de radioteràpia que donarà cobertura a tota la comarca i als municipis que es troben a l'àrea d'influència de la carretera C17. A més, remarquen que l'Hospital també compta amb una àmplia experiència en formació de professionals sanitàris de diversos àmbits. No obstant, destaquen que la ciutat no disposa de cap cicle formatiu de grau superior en l'àmbit sanitàri i reclamen que Granollers te la oportunitat d'esdevenir un centre de referència per a la realització de Cicles de Formació Professional de Grau Superior de la famíla sanitària i amb la formació de professionals d'infermeria. Per tots aquests motius, proposen el desenvolupament d'un estudi per identificar les necessitats de professionals sanitàris en l'àmbit dels cicles formatius per impulsar-ne, posteriorment, la posada en marxa. Podeu llegir la moció completa a l'arxiu adjunt.

Josep Canudas relleva Adolf Belío com a president local d'ERC Granollers

L'executiva local dels republicans ha elegit a Josep Canudas president, després de la renúncia d'Adolf Belío per a motius personals.   L'executiva local d'ERC Granollers va elegir el passat dijous, dia 4 de juny, a Josep Canudas com a nou president local. El canvi es va dur a terme arran de la renúncia de l'anterior president, Adolf Belío, que havia estat elegit la passada tardor.   La renúncia de Belío és per motius personals, ja que es trasllada a viure a una altra localitat, Cardona. L'expresident local ha donat el seu agraïment per la confiança de la militància granollerina i ha explicat que seguirà treballant pel projecte d'ERC des de la localitat del Bages.   A causa del context sanitari actual, l'executiva ha considerat que no es podia dur a terme una assemblea de militància i ha optat per elegir – d'acord al règim intern d'ERC – una presidència temporal fins que la situació sanitària i política permeti dur a terme una assemblea per a ratificar el canvi, o bé presentar una candidatura nova. El nou president és, doncs, Josep Canudas,   Canudas és nascut a Berga (el Berguedà), però fa 27 anys que viu a Granollers, actualment al barri de Ponent. Treballa de tanatopràctic a Serveis Funeraris de la Mancomunitat de la Plana, i ha estat vinculat amb diverses entitats culturals, socials i polítiques. A les passades eleccions va ocupar el número 6 de la candidatura liderada per Núria Maynou.   En un comunicat a militants, simpatitzants i amics, el nou president republicà ha marcat les seves línies de treball per a “liderar projectes que ens duguin a governar l’ajuntament el proper 2023 “ i ha fet una crida a tothom qui vulgui apropar-se al projecte d'ERC a la ciutat de Granollers.

Els Grups Municipals, i els agents econòmics i socials, a la presentació del Pla de Xoc enfront la COVID19

S’aprova, amb la unanimitat de tots els grups del consistori, el Pla de Xoc per fer front als efectes de la crisi de la COVID-19

Ahir es va celebrar, de manera telemàtica, la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament de Granollers corresponent al mes de maig. Una sessió especial que va servir per aprovar, amb la unanimitat de tots els Grups Municipals, el Pla de Mesures socioeconòmiques per fer front als efectes de la COVID19, un primer pas per fer front a les consequències de la pandèmia del coronavirus. En el torn d’intervencions, la portaveu republicana, Núria Maynou, va començar la seva intervenció remarcant que “estem vivint una crisi humanitària greu, amb unes conseqüències importantíssimes en tot allò que afecta a la vida de les persones”. La regidora afegia també que “tot i la il·lusió d’anar avançant en la desescalada, hem de seguir atents, sobretot per respecte i homenatge a tots els professionals que s’han jugat la vida a primera línia contra el virus”. Maynou va aprofitar, també, per reivindicar el paper del Grup Municipal d’ERC com a oposició útil i constructiva, i per seguir reclamant “la constitució d’una autèntica Taula de Ciutat per a la reactivació social, cultural i econòmica, una taula que volem realment participativa i el màxim de representativa”, afegia. La republicana remarcava que caldrà repensar les polítiques municipals de dalt a baix, “sense tenir por a l’endeutament, ni a repensar el pressupost municipal per complet, també en aquelles partides que tenen a veure amb les retribucions dels polítics”. En l’última part de la seva intervenció, la regidora emfatitzava el fet de que aquesta crisi ens afectarà a totes, “a persones amb nom i cognom, més enllà de les estadístiques de la televisió”. Per això, els republicans consideren que caldrà aplicar polítiques valentes i ambicioses, “per posar les eines perquè d’aquesta crisi ens en sortim tots i totes”. En aquest sentit, afegia que caldrà molts més recursos a polítiques socials, “posant les persones al centre per tal de reforçar el benestar i no deixar ningú enrere”.

Moció per la llibertat de creences en els ritus funeràris

ERC presenta una moció pel respecte a la llibertat de creences en els ritus funeràris

El Grup Municipal d'ERC-AM a l'Ajuntament de Granollers ha registrar una moció pel respecte a la lliberta de creences en els ritus funeràris, per tal de que sigui debatuda al Ple previst pel proper dimarts 26 de maig. L'alta mortalitat a conseqüència de la pandèmia de la COVID-19, ha comportat un gran nombre de defuncions i ha posat en evidència que com a societat no estem prou preparats perquè cadascú pugui accedir a un enterrament o camí de dol conforma a les seves creences o voluntats, ja que els cementiris municipals no estan prou preparats per acollir aquesta diversitat. Pel que fa als enterraments, fins a l’esclat de la situació d’emergència sanitària declarada en motiu de la pandèmia, bona part de les persones de confessió islàmica optaven per la repatriació dels seus cossos als països d’origen. El fet que en aquest moments les fronteres estiguin tancades a la mobilitat internacional dels difunts,  junt amb que cada vegada més hi ha persones que han viscut bona part de la seva vida a Catalunya i que amb els anys ja hi han fet arrels i volen ser enterrats aquí. És per això que instem a les institucions que tenen competència als cementiris municipals a habilitar un espai on poder realitzar el ritual funerari concebut per les comunitats religioses que així ho demanin de forma expressa en cada municipi, tot respectant les directrius excepcionals en l’actual context d'emergència sanitària. Aquests espais no han de ser segregats ja que les diverses comunitats s’han de respectar. Per aquest motiu cal condicionar aquests espais de forma neutra per tal que respectin les diferents confessions religioses, així com la voluntat de les persones agnòstiques o atees. Per tots aquests motius, el Grup Municipal d’Esquerra Republicana – Acord Municipal a l’Ajuntament de Granollers proposa al Ple l’adopció dels següents ACORDS: PRIMER.- L'Ajuntament de Granollers manifesta el compromís d'habilitar un espai on poder realitzar el ritu funerari adient a aquelles comunitats religioses que així ho demanin de forma expressa.

Esquerra proposa l'obertura d'un gran eix cívic que doni continuïtat a l'illa de vianants i la generació d'espais sense cotxes als barris.

La situació d’emergència sanitària arrel de la expansió de la COVID-19 ha comportat mesures molt dràstiques per la població per tal de frenar aquesta amenaça. El passat 14 de març es va aprovar el Reial Decret 463/2020 pel qual es declara l’Estat d’Alarma, amb l’objectiu de forçar el distanciament social i evitar així una major propagació del virus. Amb la baixada de nous casos i l’aplanament de la corba, des del passat diumenge 26 d’abril, s’ha iniciat una desescalada en el confinament que permet la sortida dels infants al carrer per passejar i que els hi toqui l’aire. El passat dissabte 2 de maig també es va donar la possibilitat de sortida a totes aquelles persones majors de 14 anys per sortir a passejar o a fer esport. Aquests fets tenen com a resultat que un gran volum de granollerins i granollerines surtin a passejar i en alguns casos, les voreres poden ser massa estretes com per poder respectar les mesures de distanciament social. A més, la reducció de la mobilitat en cotxe a la ciutat fa que en alguns carrers, els ciutadans ja circulin per la calçada. En aquests moments tant complicats, se’ns obren oportunitats úniques per repensar la mobilitat a la ciutat, per pensar actuacions per fer-la més verda, ciclable i amigable a l’hora d’anar a peu. Alhora, ens ha de permetre posar els barris al centre de les polítiques municipals, generant-hi espais neuràlgics on poder-hi fer vida, més enllà del centre de la ciutat. D’altra banda, tota aquesta tasca, inclosa la que es proposa avui, necessita de la participació dels agents implicats, com són les Associacions de Veïns de la Ciutat i l’entitat Granollers Pedala, entre d’altres. Des del Grup Municipal d’Esquerra Republicana considerem que l’inici del desconfinament progressiu obliga a l’Ajuntament a facilitar el distanciament social en aquells punts de la ciutat on les voreres són estretes, dissenyant estratègies de mobilitat alternatives per aquests dies de confinament, alhora que s’aprofiti l’oportunitat que se’ns presenta aquests dies per repensar profundament la mobilitat de la ciutat.

Una Taula de Ciutat per l’endemà.

(Article publicat originalment al 9nou del dia 30/04/2020) Dimarts passat celebràvem, per segona vegada, un Ple en unes circumstàncies excepcionals: no només pel fet de fer-ho de manera telemàtica, sinó perquè tots tenim al cap, i al cor, la situació excepcional que estem vivint. En aquest mateix Ple el nostre grup va demanar al Govern municipal la posada en marxa, de forma immediata, d’una Taula de Ciutat per a la reactivació social, cultural i econòmica de la ciutat a l’endemà de la crisi de la COVID-19. La nostra ciutat necessita una taula gran, oberta, que vagi més enllà dels partits, on s’inclogui també el treball dels diferents Consells que té la ciutat. Però ha de ser un espai realment participatiu on començar a pensar i treballar en una agenda concreta, eficient, que serveixi per parlar i decidir el camí a seguir en temes tant importants com són l’equilibri social i les desigualtats, l’economia o la fiscalitat, la salut, la democràcia o el canvi climàtic. Aquesta Taula no només hauria de dibuixar quins són els escenaris de futur, sinó que també s’hauria d’ocupar d’avaluar i fiscalitzar tota la tasca que des de l’Ajuntament s’ha fet i es farà per sortir d’aquesta crisi. Justament per les dificultats que tenim a davant, l’Ajuntament ha d’escoltar encara més la ciutat, als actors econòmics i socials, als veïns i les veïnes i a les entitats de tots els àmbits, especialment les del Tercer Sector. Aquesta Taula de Ciutat que proposem va més enllà d’un pacte polític, ha de ser un autèntic pacte de ciutat amb la representació més àmplia possible. No volem, a nivell local uns pactes de la Moncloa com els que es pretenen fer a Madrid, a nosaltres no ens toca això. Ens toca treballar pel Bé comú, defensant el benestar col·lectiu i especialment el de les persones més vulnerables. Des de l’inici d’aquesta crisi hem remarcat la voluntat del nostre grup de ser útils i constructius, en contacte directe amb la ciutadania, traslladant bateries de propostes en tots els àmbits de govern, però ens manca un espai on compartir i debatre totes aquestes propostes i encara no les hem pogut enriquir prou amb les aportacions dels ciutadans i ciutadanes que podrien formar part d’aquesta Taula de ciutat.

Els regidors al ple telemàtic corresponent al mes d'abril

Núria Maynou: "Demanem la posada en marxa d'una Taula de Ciutat, amb la màxima representació possible, per la reactivació social, cultural i econòmica per fer front a la crisi de la COVID-19.

Els republicans demanen superar les taules de partit i establir immediatament un espai fixe, amb contingut i detall, per poder escoltar els actors socials, culturals i econòmics, als veïns i veïnes i entitats de tot tipus, especialment les del tercer sector.  Dimarts passat va tenir lloc la celebració del Ple ordinari telemàtic de l’Ajuntament de Granollers on la portaveu del Grup Municipal d’Esquerra Republicana ha aprofitat el torn de precs i preguntes per demanar la posada en marxa, de forma immediata, d’una Taula de Ciutat per a la reactivació social, cultural i econòmica per fer front a la crisi de la COVID-19. Maynou ha recalcat que cal anar més enllà dels consells participatius que té la ciutat, generant un espai més ampli, on s’escolti a la ciutat. Aquesta taula hauria de comptar amb la màxima representació possible de tots els agents socials, econòmics i culturals, els veïns i les veïnes i les entitats, especialment les del tercer sector. La republicana ha aclarat que el que necessita Granollers no és només un pacte polític, sinó un pacte de ciutat amb la representació més àmplia possible. “No ens podem limitar a una reedició a nivell local dels Pactes de la Moncloa que es pretenen fer a Madrid” ha sentenciat. Finalment, Maynou també ha suggerit que aquesta Taula podria ser una eina imprescindible per a la avaluació i el seguiment de tota la tasca de l’Ajuntament per sortir d’aquesta crisi. A banda d'això, també va generar intervencions el punt de l'aprovació de la liquidació de l'exercici 2019 de l'Ajuntament, que suposa un romanent de tresoreria disponible de 8.640.175,03€. En aquest sentit, Maynou va reivindicar la necessitat de modificar les lleis orgàniques estatals de regla de despesa que limita el que els Ajuntaments poden fer amb els seus superhàbits, fet que suposa que els ens locals tinguin 27.000 milions d'euros d'estalvi als bancs. Maynou també va afegir que "les úniques polítiques que ens podem permetre són les expansives, no hi ha regla de despesa que valgui per fer front a la situació que vivim".

Els barris de la ciutat de Granollers

Esquerra proposa a l'equip de govern un pla específic de desconfinament que divideixi la ciutat per zones.

La situació d’emergència sanitària arrel de la expansió de la COVID-19 ha comportat mesures molt dràstiques per la població per tal de frenar aquesta amenaça. El passat 14 de març es va aprovar el Reial Decret 463/2020 pel qual es declara l’Estat d’Alarma, amb l’objectiu de forçar el distanciament social i evitar així una major propagació del virus. Amb la baixada de nous casos i l’aplanament de la corba, des del passat diumenge 26 d’abril, s’ha iniciat una desescalada en el confinament que permet la sortida dels infants al carrer per passejar i que els hi toqui l’aire. El fet de que aquesta primera fase de desescalada no estigues del tot regulada ha fet que s’hagin produït aglomeracions en algunes zones de la nostra ciutat. Des del Grup Municipal d’Esquerra Republicana – Acord Municipal considerem que l’Ajuntament de Granollers té la capacitat, la necessitat i la possibilitat d’establir recomanacions per tal d’organitzar de manera especifica aquesta desescalada, que tindrà una nova fase aquest proper dissabte 2 de maig, amb la possibilitat de sortida de tots els granollerins i granollerines que no presentin símptomes per tal de fer esport o passejar. Per tots aquests motius, el Grup Municipal d’ERC-AM proposa: PRIMER. Promoure una campanya comunicativa en la que es divideixi la ciutat per zones o barris, recomanant a la ciutadania que hi viu a acudir i fer els desplaçaments només als espais del seu entorn més immediat (veure ANNEX 1)   SEGON. Acompanyar aquesta campanya comunicativa d’una infografia que expliciti les recomanacions fetes per la Generalitat de Catalunya, i que inclou Protecció Civil al seu FAQs, més enllà de les que estrictament recull l’ordre del govern de l’Estat. Granollers, 27 d’Abril de 2020.   Núria Maynou i Hernández Portaveu del Grup Municipal d’Esquerra Republicana – Acord Municipal.  

Els regidors del Grup Municipal d'ERC-AM en roda de premsa telemàtica.

ERC presenta una nova bateria de propostes per ajudar a pal·liar la situació d’emergència generada per la COVID-19

Avui al matí, en roda de premsa telemàtica, el Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Granollers ha presentat una bateria de propostes per ajudar a pal·liar la situació d’emergència generada pel coronavirus. Aquest document és una actualització del que ja es va traslladar a l’equip de govern fa unes setmanes. Núria Maynou ha començat la seva intervenció agraïnt la tasca de tot el personal que segueix al peu del canó durant aquests dies, fent èmfasi en l’àmbit periodístic, tant important en moments com els que vivim. Entrant ja en matèria, la portaveu republicana remarcava que “en moments com aquests els grups municipals seguim tenint una responsabilitat i el deure de treballar encara més per la ciutat”. Maynou remarcava també que la seva era una oposició constructiva i positiva, i afegia que ara no és moment de retrets i que valorava la tasca de l’equip de govern a l’hora de respondre a aquesta emergència remarcant que "en moments com aquests sempre ens trobaran al seu costat a l'hora de fer propostes". En aquesta línia, reclamava, però, més voluntat d’escoltar-los a l’hora de facilitar respostes a les situacions que es van produint. Seguidament, Núria Maynou ha explicat possibles fonts de finançament per fer front a l’emergència sanitària, totes basades en una reformulació profunda del pressupost municipal,  com podrien ser la partida de inversions, la supressió d’esdeveniments a la ciutat o les assignacions que perceben els polítics, entre d’altres. A continuació, la resta de regidors del Grup Municipal han passat a explicar les propostes, agrupades en diferents àmbits sectorials. Podeu consultar totes aquestes propostes en el document adjunt.