Granollers

Totes les notícies

Els regidors del Grup Municipal d'ERC-AM al barri de la Font Verda

Esquerra presenta una moció per al desplegament de la llei de regulació de preus del lloguer a Granollers

El Grup Municipal d’ERC-AM a l’Ajuntament de Granollers ha presentat una moció que reclama el desplegament de la llei de regulació de preus del lloguer a la ciutat de Granollers. Una Llei que va ser aprovada el passat 9 de setembre, en una jornada històrica en defensa del dret a l’habitatge. Aquesta llei regula un règim excepcional per contenir els lloguers aplicables en les conegudes com a zones de mercat d’habitatge tens, és a dir, aquells municipis en que hi ha en risc el proveïment d’habitatges de lloguer suficient. Una llei, que, d’entrada, dona cobertura a una seixantena de municipis, entre els que s’inclou Granollers. El text preveu que la renda que es pacti a l’inici del contracte no podrà superar el preu de referència per a un lloguer en circumstàncies semblants, ni tampoc, amb excepcions, podria apujar-se el lloguer en cas que l’últim contracte, si fos dels darrers cinc anys, fos molt més baix. Aquesta llei, que s’ha elaborat des del consens i la suma, és un text altament demandat per la ciutadania i les entitats socials del nostre país ja que brinda una eina que permet posar pau social en un mercat d’habitatge totalment desbocat i injust. Atesa la importància de l’aprovació d’aquesta Llei, el Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Granollers presenta aquesta moció per tal de que sigui implementada i desplegada en el més curt termini per part de l’equip de govern municipal. Podeu llegir el text de la moció en el document adjunt.  

Moció per exigir el pagament immediat de les prestacions vinculades als ERTO

ERC presenta una moció per exigir al Govern de l’Estat el pagament immediat dels ERTOs

El Grup Municipal d’ERC-AM a l’Ajuntament de Granollers ha presentat una moció per exigir al Govern de l’Estat espanyol el pagament immediat de les prestacions econòmiques a totes les persones afectades per un expedient de regulació temporal. La moció ha estat registrada per tal de ser votada i debatuda al proper Ple previst per dimarts 29 de setembre. El text es presenta ja que des de l’inici de la crisi, el govern de l’estat espanyol, liderat pel PSOE, ha acumulat un seguit d’errors, ineficiències i retards injustificats en la tramitació de les prestacions vinculades als ERTO. En comptes de respondre amb diligència i al costat de les persones treballadores, l’estat espanyol està deixant desateses milers de persones que han vist caure els seus ingressos de forma fulminant. Per tot això, el Grup Municipal d’ERC-AM presenta aquesta moció, exigint el pagament immediat de totes les prestacions reconegudes en concepte d’ERTO a totes les persones afectades. Pots llegir el text complet a la moció adjunta.

La Portaveu Núria Maynou al Ple de l'Estat de la Ciutat

Núria Maynou: "Ara ens toca estar a l’altura davant de la crisi que patim i plantejar-nos que probablement hem d’aprendre a fer les coses d’una altra manera. Construïm tots junts les bases per reactivar Granollers i no deixar ningú enrere"

Intervenció de la Portaveu Núria Maynou al Ple de l'Estat de la Ciutat. També la pots escoltar fent clic aquí. Bona tarda a totes i moltes gràcies al públic present a la sala i a totes aquelles persones que ens seguiu en directe per internet o que recuperareu aquest Ple posteriorment. Moltes gràcies pel vostre interès i les ganes de conèixer el que debatem avui en aquest Ple monogràfic on s’analitza l’estat de la nostra ciutat. Avui, però DE NOU, no fem el Ple de forma habitual, no el fem el consistori: les nostres vides han canviat i en un Ple com el d’avui la sacsejada que ha suposat la pandèmia centrarà tots els debats. Des del mes de març, estem vivint una crisi humanitària molt greu, que ens toca en allò més essencial de tots nosaltres: la salut i la vida. Un virus que ens afecta en tots els àmbits: en allò social, emocional, econòmic, cultural, sanitari, en definitiva, en tot allò que està al centre en la nostra vida com a persones. No volem tampoc oblidar que la situació que avui vivim es veu agreujada per la indiferència que hem tingut davant de situacions prèvies de desigualtat. És evident que si ve el covid-19 ens amenaça a tots per igual, les possibilitats per fer front a la crisi no són iguals per a tothom. Fa un any, pensar en una societat que posés la vida i les tasques de cura al centre era vist com una utopia. Ara es veu més necessari que mai, perquè només des de la defensa del que és més essencial i de la solidaritat entre tots i totes, només des d’això, ens en sortirem. Com ja s’ha dit, és evident que la pandèmia ha sacsejat greument la nostra ciutat, Granollers. A la nostra ciutat més de 1400 persones han patit la malaltia, i a la nostra comarca prop de 626 persones ens han deixat a causa del coronavirus. A tots ells i als seus familiars, el nostre més sentit escalf en uns moments tant cruels i difícils. I als qui estant patint la malaltia avui, els hi desitgem, des d’aquí, tota la força del món i una ràpida recuperació.

El regidor Pau Llobet al Ple de l'Estat de la Ciutat

Pau Llobet "Nosaltres, els republicans, creiem que aquest projecte col·lectiu ampli, divers, feminista i progressista a la ciutat el representa l'independentisme i el triangle polític que va d'una Mònica a l'altre amb la Núria al capdavant"

Intervenció del regidor Pau Llobet al Ple de l'Estat de la Ciutat. Pots recuperar la intervenció en vídeo fent clic aquí. Gràcies senyor alcalde i bon vespre a tothom.  Avui, 22 de setembre, comença la tardor. I com diuen els Txarango ‘’marxa a poc a poc aquest estiu que no oblidarem mai...’’ Oi tant si no l’oblidarem mai, ni aquest estiu, ni la primavera d’enguany per culpa d’un maleït virus que s’ha emportat a tanta gent, que ens manté allunyats uns dels altres i que ens obliga a adaptar-nos a una nova normalitat de dubtes i incerteses. Per això, i per començar, no hauria de semblar estrany això que ara diré: moltes gràcies al Govern de la ciutat per la feina feta i per les hores dedicades a gestionar els efectes de la pandèmia a casa nostra en moments emocionalment difícils.  Aquesta és la política empàtica que alguns volem practicar. Per això ens segueix sorprenent l’actitud que el partit socialista té al Parlament de Catalunya on sembla que la única cosa que l’interessa és erosionar el Govern Torra-Aragonès, el qual ha intentat fer una política tant útil com ha estat possible, reconeixent errors quan ha calgut i vetllant per impulsar accions d’atenció social als més febles. No sé si el sr Iceta es llegeix els bans de l’alcalde Mayoral quan parla de construir ponts entre tots i totes. La pandèmia, ja s’ha dit, ens ha posat al davant la crua realitat de la nostra feblesa com a espècie i només des de la consciència col·lectiva i els valors compartits de comunitat tindrem futur. Quan les coses han anat malament, quan hem necessitat ajuda; totes hem mirat cap allò públic. També aquells que es fan dir liberals.  Per això, des d’Esquerra tenim molt clares quines són les prioritats a partir d’ara... Vetllar per la salut i recuperar inversions després d’anys de retallades  I impulsar la inversió pública des dels Governs per fer tracció d’una economia que distribueixi millor la riquesa i reverteixi desigualtats, És moment, DONCS, DE SER VALENTS; ni prudència ni contenció de la despesa com ens diu el sr Terrades en cada debat de pressupostos, per cert.

La portaveu del Grup Municipal, Núria Maynou

La República que volem

Article d'opinió publicat al diari El 9 Nou el divendres 18 de setembre. Acabem de celebrar una nova Diada Nacional de Catalunya, enguany marcada per la situació de pandèmia que tots vivim i un context polític, institucional i social molt complicat, marcat per la repressió. Malgrat el context, s’ha pogut fer una Diada atípica però que ha seguit mobilitzant a persones i entitats per reclamar, un any més, la voluntat del nostre país de poder decidir lliurament el seu futur i treballar per la independència i la República Catalana. Això, avui en dia, continua sent més necessari que mai, per diversos motius. D’una banda, perquè la República Catalana per la que treballem és l’eina per millorar la vida de tota la ciutadania del país, la vida dels granollerins i granollerines. I també és la única manera de que el nostre país pugui exercir, com a Estat propi, els seus drets i deures envers els seus ciutadans i els seus estats veïns. Defensem una Catalunya més justa socialment, lliure i on tothom hi tingui cabuda. Una Catalunya amb capacitat plena per legislar i per gestionar els recursos. La nostra ciutat, Granollers, ha de ser una peça clau dins la construcció de la República Catalana, i malgrat que les forces sobiranistes no siguem majoria a l’Ajuntament hem de seguir treballant junts, En aquest sentit, des del nostre grup ho tenim clar: seguirem treballant per la unitat estratègica de l’independentisme al nostre consistori, per sumar sense retrets, sense entrar en lluites ni en discussions de postureig, més enllà del soroll mediàtic. També volem la República catalana per mostrar el rebuig a la Monarquia com a sistema caduc i corrupte i posar en valor allò públic, la importància del bé col·lectiu per avançar plegats i treballar perquè ningú es quedi enrere. Seguirem defensant la República catalana i la Independència perquè estem convençudes que el nostre projecte no va contra ningú, sinó que vol sumar per aplegar el màxim de gent i assolir l’objectiu.

Els regidors del Grup Municipal, davant l'Escola del Treball

Núria Maynou: "L'educació és una punta de llança de l'esfera pública i l'escola és un lloc clau des d'on reduir desigualtats"

Article publicat a el butlletí municipal de l'Ajuntament corresponent al mes de Setembre: Escrivim aquestes línies a finals de Juliol, just abans de les vacances d’estiu i amb la incertesa del que pot passar i de com començarà un nou curs escolar marcat per la situació d’emergència generada per la pandèmia del coronavirus. L’educació constitueix un pilar fonamental de l’estat del benestar, que cal concebre com un àmbit d’incidència sobre el conjunt de la societat, i no tan sols infants i joves, en la mesura que determina el desenvolupament social i personal al llarg de la vida, des d’una perspectiva laboral, i, sobretot, ciutadana. L’educació és una punta de llança de l’esfera pública, i l’escola és un lloc clau des d’on reduir desigualtats. Per això, l’abast restringit de les competències municipals en aquest àmbit no ha de ser una excusa per no implicar-s'hi plenament. És imprescindible sumar esforços amb la comunitat educativa i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Totes les administracions són imprescindibles sempre, i ara en aquest context de crisi, la necessitat de col·laborar i compartir responsabilitats és més evident que mai. La comunitat educativa, des dels claustres, les associacions de famílies o el lleure, porta anys en una transformació contínua per a fer front a diferents reptes canviants, com la segregació escolar, l’atenció a la diversitat i sovint arribant allà on des de l’Administració no s’hi arriba prou. Ara, el repte és majúscul. La pandèmia del coronavirus ha alterat molts dels paràmetres i condicions de la nostra vida i l’educació no n’és una excepció. Des de les administracions tenim el repte, i el deure, d’assegurar el funcionament de les nostres escoles per preservar l’espai de socialització més important dels nostres nens i nenes. Sigui com sigui, a Granollers aquest setembre l’alumnat comença un nou curs escolar. Especialment pensant en la gent jove i en la canalla, que durant la pandèmia han sigut exemple de comportament, ens cal donar-los tot el nostre suport i encarar amb determinació aquest nou curs!.

Núria Maynou, portaveu del Grup Municipal ERC-AM a l'Ajuntament de Granollers

Un any després. Reflexions d’un any de mandat

(Article publicat al diari el 9 nou el divendres 31 de juliol de 2020) Estem ja al mig de l’estiu i tot just acabem de celebrar el darrer Ple del curs. A aquestes alçades, sempre es bo mirar enrere i fer balanç de l’any i escaig que ja portem de mandat municipal a Granollers. Fer balanç per poder mirar endavant i encarar un nou curs polític, marcat per unes condicions d’emergència extraordinàries, i per seguir treballant per millorar la vida dels granollerins i granollerines. Un any de mandat en el que hem estrenat una nova responsabilitat: ser la primera força de la oposició i, alhora, ser l’única força nítidament d’esquerres a la oposició. Per tot això, en Pau, la Lorena, l’Enric, i jo mateixa, hem assumit el repte de treballar molt per fer una oposició incisiva, constructiva i responsable, des de la qual reivindiquem els valors d’esquerres, ecologistes, feministes i republicans. Un any marcat per la pandèmia del coronavirus, que ens ha agafat a tots a contrapeu i ha sacsejat amb força les nostres vides. Davant d’aquesta situació, des del nostre Grup Municipal ens hem exigit treballar encara més, des del primer moment i sense parar, per traslladar propostes constructives a l’equip de govern per tal de pal·liar els efectes que l’emergència sanitària ha tingut en tots els àmbits de la nostra vida. Perquè aquesta crisi és una crisi humanitària mundial, que ens posa en perill a totes i posa en evidència les debilitats i mancances del sistema en el que vivim. Per això, entre altres coses, setmanes enrere, vam demanar la posada en marxa d’una Taula de Ciutat per a la reactivació econòmica i social de la ciutat, un procés que va culminar en la presentació del Pacte de Ciutat elaborat pel Consell de Ciutat i treballat en bona part per la ciutadania. Des d’ERC, celebrem que finalment aquest pacte hagi recollit un desplegament per concretar i especificar actuacions, tal i com nosaltres reclamàvem des d’un inici. A l’inici del mandat, ens plantejàvem diferents línies d’acció per poder tirar endavant el model de ciutat en el que creiem.

Núria Maynou, portaveu del Grup Municipal d'ERC a l'Ajuntament de Granollers

Núria Maynou sobre l’espionatge als líders independentistes: «hi ha una guerra bruta contra l’independentisme, una causa general que persegueix un moviment pacífic i democràtic.»

Ahir es va celebrar la darrera sessió plenària de l’Ajuntament de Granollers abans del període de vacances. El primer punt que va generar intervencions va ser a l’apartat de mocions. En aquest sentit, es va aprovar la moció conjunta presentada pels grups municipals d’Esquerra Republicana, Junts per Granollers i Primàries de rebuig a l’espionatge polític d’activistes, periodistes i autoritats. En aquest punt, la portaveu republicana, Núria Maynou afirmava que hi ha «una guerra bruta contra l’independentisme, una causa general que persegueix un moviment pacífic i democràtic. Una guerra bruta que ve de lluny: dels GAL o l’Operación Garzón, entre d’altres» Un altre punt que va generar intervencions va ser l’aprovació de la moció presentada per ERC de rebuig a la pròrroga o ampliació de les concessions de les autopistes AP2, AP7, C33 i C32 nord. En aquesta línia, Maynou afirmava que la finalització de les concessions suposa que «a Granollers, l’esperada finalització d’aquestes concessions obre la porta a l’eliminació del peatge de l’AP7, una fita que ajudaria a reduir el trànsit de vehicles pel municipi, especialment en zones com la Ronda Sud». L’última moció que va generar intervencions va ser la proposada per Junts per Granollers de suport a l’escola concertada. En aquest sentit, Núria Maynou va justificar l’abstenció del seu grup ja que "tot i compartir moltes de les coses que es diuen als acords, discrepem en alguns punts de la part expositiva i pensem que un debat com aquest s'hauria d'haver fet amb molta més serenor, apostant per una moció que defenses l'escola catalana com a servei públic" Per últim, en el torn de precs i preguntes, el regidor Enric Gisbert va denunciar que s’havia perdut una oportunitat pel que fa al turisme durant aquest estiu. El regidor va reclamar unir esforços, recursos i establir una estratègia conjunta per tal de reflotar el turisme i tenir clar el model de ciutat i el projecte que volem per la nostra ciutat.

ERC registra una moció de rebuig a la pròrroga de les concessions de les autopistes AP2 i AP7

El Grup Municipal d'ERC-AM a l'Ajuntament de Granollers ha registrar una moció de rebuig a la pròrroga o ampliació de les concessions de les autopistes AP2 i AP7. El ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Govern espanyol, de la mà del ministre José Luis Ávalos, va tancar la porta, l’abril passat, a compensar les empreses concessionàries que exploten la gestió de les autopistes per les eventuals pèrdues provocades per una disminució de la mobilitat vial com a conseqüència de la COVID-19. La realitat ha estat que, malgrat l’anunci inicial, el govern espanyol ha autoritzat per decret llei que aquestes empreses puguin demanar a l’Estat una pròrroga en els contractes de concessió per compensar les pèrdues ocasionades per les mesures per frenar l’expansió de la pandèmia durant l’estat d’alarma. A Catalunya aquesta mesura podria afectar a les concessions del tram d’AP-7 comprès entre Cambrils i La Jonquera i del tram de l’AP-2 entre El Vendrell i Lleida. En tots dos casos, el contracte amb Abertis expira l’1 de setembre de 2021, però amb el nou decret es podria allargar. La finalització de les concessions obre també la porta a estudiar opcions alternatives de pagament com la vinyeta, una taxa variable que pagarien els vehicles per tal de poder realitzar el manteniment de les carreteres, així com finançar i millorar el transport públic. A Granollers, la finalització d’aquestes concessions ens acosta a l’esperat alliberament dels peatges de l’AP7 al seu pas per Granollers, una fita que ajudaria a reduir el trànsit de vehicles de pas pel municipi, sobretot en zones especialment afectades com és el cas de la Ronda Sud. Podeu consultar la moció al document adjunt.