Granollers

Totes les notícies

Roger Torrent i Ernest Maragall han estat víctimes d'espionatge a través del software Pegasus

ERC, Junts i Primàries presenten una moció de rebuig a l’episodi d’espionatge polític d’activistes, periodistes i autoritats.

Els Grups Municipals d’Esquerra Republicana, Junts per Granollers i Granollers per la Independència – Primàries Catalunya han registrat conjuntament una moció de rebuig a l’episodi d’espionatge polític d’activistes, periodistes i autoritats per a ser debatuda al Ple de l’Ajuntament previst per al proper dimarts 28 de juliol. La proposta sorgeix arran de que durant el darrer mes s’ha donat a conèixer que un centenar de periodistes, activistes i polítics arreu del món han estat víctimes d’un programari informàtic, conegut com a Pegasus, que en origen ha estat dissenyat per tal de que els governs puguin obtenir informació rellevant en la lluita contra el crim organitzat i el terrorisme. El fet de que aquest programari s’hagi utilitzat per a l’espionatge d’activistes, periodistes i autoritats polítiques suposa un autèntic escàndol antidemocràtic que ha tingut una greu incidència a Catalunya, afectant a la segona màxima autoritat del país, el Molt Honorable President del Parlament Roger Torrent i a l’Honorable Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró. Alhora, també s’han vist afectats el diputat del Parlament i Regidor de l’Ajuntament de Barcelona Ernest Maragall, l’exdiputada Anna Gabriel i el membre del secretariat nacional de l’ANC Jordi Domingo Per tots aquests motius, la moció insta a condemnar l’ús d’aquest programari en l’espionatge de líders polítics i activistes catalans, així com reclama una investigació per esclarir els fets en el marc del Congrés dels Diputats i del Govern espanyol. Podeu trobar adjunt el text de la moció.

La portaveu del Grup Municipal, Núria Maynou, signant el Pacte de Ciutat.

S'aprova el Pacte de Ciutat per recuperar el dinamisme econòmic i social en resposta a la crisi de la COVID19

Ahir dimecres, al pati del Museu de Ciències Naturals la Tela, es va presentar el "Pacte de ciutat de Granollers per recuperar el dinamisme de la ciutat arrel de la Covid-19". Aquest document, elaborat pel Consell de Ciutat a proposta de la Junta de Portaveus, recull sis compromisos i emplaça a totes les persones, entitats, empreses i institucions a adherir-s'hi.  Des d'ERC vam reclamar aquest pacte com una Taula de Ciutat per a la recuperació econòmica i social de la ciutat. Les nostres aportacions al Pacte que es va presentar ahir han estat nombroses, tant des del Grup Municipal com des del nostre representant al Consell i s'han centrat en garantir la concreció i el desplegament d'aquest pacte, a posteriori, en mesures i actuacions concretes, que es desenvoluparan a partir de grups de treball per àmbits amb l'objectiu d'elaborar plans d'actuació que es presentaran a finals d'any i que hauríen de servir per orientar el pressupost de l'any 2021. Podeu llegir el contingut del pacte a https://wp.granollers.cat/conselldeciutat/pacte-de-ciutat/  

Núria Maynou, portaveu del Grup Municipal d'ERC a l'Ajuntament de Granollers

Núria Maynou: "la «nova normalitat» que estrenem aquest estiu no supera la «vella repressió» de l’Estat"

(Text publicat al Granollers Informa dels mesos de Juliol - Agost 2020) Ens trobem a les portes d’un estiu diferent, un estiu marcat per la pandèmia del coronavirus que tant ha afectat i seguirà afectant les nostres vides. Un estiu que coincideix en el relaxament de les mesures restrictives que ens fan començar a veure la llum i ens permet començar a retrobar-nos amb familiars i amics. Tot i així, no ens podem permetre abaixar la guàrdia, hem de seguir atents a les recomanacions sanitàries en solidaritat amb aquelles persones més vulnerables i amb tots els treballadors i treballadores que ho han donat tot durant aquests mesos i han fet que el nostre dia a dia fos molt més fàcil. Des de les institucions, les persones que tenim responsabilitat pública haurem de seguir donant respostes davant d’aquesta crisi sanitària, social i econòmica. El Pacte de Ciutat que s’ha començat a gestar des del Consell de Ciutat és un primer pas per començar a pensar, a llarg termini, com reactivar Granollers i treballar perquè ningú quedi enrere. Aquest pacte no pot ser paper mullat, necessitem que es concreti en actuacions clares, participades i amb un pressupost assignat per tal de fer polítiques municipals que ajudin als granollerins i granollerines. I no oblidem que la «nova normalitat» que estrenem aquest estiu no supera la «VELLA REPRESSIÓ» de l’Estat. Un Estat que es nega a investigar el presumpte terrorisme d’estat del Govern de Felipe Gonzàlez i que manté a la presó persones innocents que l’únic que van fer és situar-se al costat de la voluntat del poble i defensar la democràcia. Un Estat, també, que durant aquests mesos de pandèmia i crisi humanitària ha seguit lluint tics centralistes i actuant des de la imposició. Encetem un estiu diferent, un estiu per estar amb els nostres i descobrir els entorns més propers. Aquest estiu i els darrers mesos ens haurien de servir per proposar-nos fer les coses d’una manera diferent. Les administracions, especialment als municipis, hem d’estar a l’altura i al costat de la ciutadania, donant suport i tirant endavant polítiques públiques que realment ajudin a superar totes les adversitats d’aquesta crisi.

No al Quart Cinturó

(article publicat al diar el 9nou el dia 03 de juliol de 2020) Aquestes darreres setmanes hem sentit a parlar del Pla Específic de Mobilitat del Vallès (PEMV), un Pla que planteja quina ha de ser la mobilitat entre les dues comarques. És evident que el Vallès, tot i ser un dels territoris més importants de Catalunya, no té, ni de bon tros, les infraestructures de transports que mereix i necessita.   De la mateixa manera, amb el debat sobre el PEMV ha tornat a sortir un vell dimoni que semblava enterrat: el quart cinturó, una infraestructura que pretén trinxar el territori i, que lluny de fomentar una mobilitat sostenible, fomenta l’ús del vehicle privat amb els problemes mediambientals que tot això suposa, encara més en el context d’emergència climàtica en el que ens trobem. Una infraestructura contra la qual molts ja ens hem manifestat durant anys.   Tot i que el PEMV no el recull com a tal, si que ho fa de manera maquillada amb el que s’anomena “Ronda del Vallès” que es supedita a un estudi d’oportunitat. En aquest sentit, el nostre posicionament és clar, i segueix sent el mateix de sempre: NO al Quart Cinturó, de manera clara, sense ambigüitats i sense succedanis ni canvis de nom. Aparquem definitivament el quart cinturó, enterrem-lo per sempre i no en parlem mai més.   Cal millorar les connexions per carretera entre els Vallesos? Si. I ens cal també millorar la connexió entre comarques veïnes, com poden ser Osona, Maresme i encara més enllà, superant un model centralista que ha prioritzat la connexió amb Barcelona. Per tant, fem una aposta clara per millorar les connexions per carretera amb els territoris veïns, però fem-ho des del paradigma de la sostenibilitat, contemplant el reciclatge, el bon ús i l’aposta clara per millorar i potenciar les connexions i infraestructures ja existents. Fem-ho pensant des de la lògica, que ens diu que abans d’ocupar més territori, hem d’aprofitar el que tenim. I atrevim-nos també a anar més enllà, aprofitant per generar eixos ciclables per connectar les nostres poblacions i fer de la nostra terra vallesana un lloc idoni per promoure el transport alternatiu.

El Ple es va celebrar al Centre d'Arts en Moviment de Roca Umbert

Núria Maynou «El posicionament d’ERC segueix sent el mateix que el de fa molts anys: no al Quart Cinturó i prioritzem la línia orbital ferroviària»

Ahir es va celebrar la primera sessió presencial del Ple de l’Ajuntament de Granollers després de l’emergència sanitària de la COVID19. El Ple va tenir lloc al Centre d’Arts en Moviment a Roca Umbert Fàbrica de les Arts. També va ser el primer Ple que va permetre l’assistència de públic, tot i que l’aforament fos molt limitat. Entre els 17 punts de l’ordre del dia, el primer en destacar va ser l’aprovació de les al·legacions de l’Ajuntament de Granollers al Pla Específic de Mobilitat del Vallès (PEMV). Aquest Pla, elaborat pel Departament de Territori i Sostenibilitat, servirà per redefinir i reordenar la mobilitat dels Vallesos. En aquest punt, la portaveu republicana, Núria Maynou, lamentava que aquest pla «fa sortir un vell dimoni que semblava enterrat: el quart cinturó» i afirmava que el posicionament dels republicans seguia sent el mateix que el de ja fa molts anys: «No al Quart Cinturó, de manera clara, sense ambigüitats i sense canvis de noms». En la mateixa línia, destacava que la prioritat hauria de ser la línia orbital ferroviària, un eix transversal que aniria des de Vilanova i la Geltrú fins a Mataró, passant per Vilafranca, Martorell, Terrassa, Sabadell i Granollers. «Una infraestructura imprescindible que donaria resposta a una connexió entre comarques que és insuficient». Maynou també va remarcar que el seu grup municipal havia traslladat propostes a les al·legacions que havia preparat l’Ajuntament, seguint l’esperit d’una oposició constructiva. Un altre punt rellevant va ser l’aprovació del I Pla Local per la Diversitat Sexual i de Gènere (2020-2024). «Un Pla que serveix per fer un pas important per seguir construint una ciutat més justa i igualitària, un espai de trobada, d’acolliment i de respecte a les identitats sexuals de totes i tots». Llobet va reclamar que li hagués agradat que s’hagues penjat la bandera LGBTI+ al balcó i afegia que «els jutges espanyols van començar prohibint el color groc i ara ja ens prohibeixen tots els colors de la tolerància».

Moció de suport a les lluites per l'eliminació de la discriminació racial

Esquerra presenta una moció de suport a les lluites per l’eliminació de la discriminació racial

El Grup Municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Granollers ha registrat una moció de suport a les lluites per l’eliminació de la discriminació racial per a ser debatuda al proper Ple de dimarts 30 de juny. La violència policial especialment intensa d’aquestes últimes setmanes als Estats Units, amb l’assassinat de George Floyd, els episodis de violència racista que es van viure a Premià de Mar, així com les agressions racistes d’agents dels Mossos d’Esquadra que han sortit recentment a la llum, ens mostren com el racisme encara es present arreu i la necessitat de combatre’l amb contundència, sobretot des de les institucions. Per tot això el Grup Municipal d’ERC proposa que l’Ajuntament condemni l’assassinat de George Floyd i de totes les víctimes del racisme, als Estats Units i arreu del món, reafirmant el seu compromís amb una societat lliure de desigualtats i discriminacions. El grup també proposa que el Ple adquireixi el compromís de constituir una Comissió de treball que elabori un informe de diagnosi sobre l’estat del racisme a la ciutat. Podeu llegir la moció completa al document adjunt.  

El nou centre de radioteràpia de Granollers

ERC, Junts i Primàries presenten conjuntament una moció per impulsar els cicles formatius de l'àmbit sanitari a Granollers

Els grups municipals d'Esquerra Republicana, Junts per Granollers i Primàries han presentat una moció per la promoció dels cicles formatius de l'àmbit sanitari a la ciutat de Granollers. Els Grups consideren que l'Hospital General de Granollers està en plena expansió, sobretot amb la propera obertura del centre de radioteràpia que donarà cobertura a tota la comarca i als municipis que es troben a l'àrea d'influència de la carretera C17. A més, remarquen que l'Hospital també compta amb una àmplia experiència en formació de professionals sanitàris de diversos àmbits. No obstant, destaquen que la ciutat no disposa de cap cicle formatiu de grau superior en l'àmbit sanitàri i reclamen que Granollers te la oportunitat d'esdevenir un centre de referència per a la realització de Cicles de Formació Professional de Grau Superior de la famíla sanitària i amb la formació de professionals d'infermeria. Per tots aquests motius, proposen el desenvolupament d'un estudi per identificar les necessitats de professionals sanitàris en l'àmbit dels cicles formatius per impulsar-ne, posteriorment, la posada en marxa. Podeu llegir la moció completa a l'arxiu adjunt.

Josep Canudas relleva Adolf Belío com a president local d'ERC Granollers

L'executiva local dels republicans ha elegit a Josep Canudas president, després de la renúncia d'Adolf Belío per a motius personals.   L'executiva local d'ERC Granollers va elegir el passat dijous, dia 4 de juny, a Josep Canudas com a nou president local. El canvi es va dur a terme arran de la renúncia de l'anterior president, Adolf Belío, que havia estat elegit la passada tardor.   La renúncia de Belío és per motius personals, ja que es trasllada a viure a una altra localitat, Cardona. L'expresident local ha donat el seu agraïment per la confiança de la militància granollerina i ha explicat que seguirà treballant pel projecte d'ERC des de la localitat del Bages.   A causa del context sanitari actual, l'executiva ha considerat que no es podia dur a terme una assemblea de militància i ha optat per elegir – d'acord al règim intern d'ERC – una presidència temporal fins que la situació sanitària i política permeti dur a terme una assemblea per a ratificar el canvi, o bé presentar una candidatura nova. El nou president és, doncs, Josep Canudas,   Canudas és nascut a Berga (el Berguedà), però fa 27 anys que viu a Granollers, actualment al barri de Ponent. Treballa de tanatopràctic a Serveis Funeraris de la Mancomunitat de la Plana, i ha estat vinculat amb diverses entitats culturals, socials i polítiques. A les passades eleccions va ocupar el número 6 de la candidatura liderada per Núria Maynou.   En un comunicat a militants, simpatitzants i amics, el nou president republicà ha marcat les seves línies de treball per a “liderar projectes que ens duguin a governar l’ajuntament el proper 2023 “ i ha fet una crida a tothom qui vulgui apropar-se al projecte d'ERC a la ciutat de Granollers.

Els Grups Municipals, i els agents econòmics i socials, a la presentació del Pla de Xoc enfront la COVID19

S’aprova, amb la unanimitat de tots els grups del consistori, el Pla de Xoc per fer front als efectes de la crisi de la COVID-19

Ahir es va celebrar, de manera telemàtica, la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament de Granollers corresponent al mes de maig. Una sessió especial que va servir per aprovar, amb la unanimitat de tots els Grups Municipals, el Pla de Mesures socioeconòmiques per fer front als efectes de la COVID19, un primer pas per fer front a les consequències de la pandèmia del coronavirus. En el torn d’intervencions, la portaveu republicana, Núria Maynou, va començar la seva intervenció remarcant que “estem vivint una crisi humanitària greu, amb unes conseqüències importantíssimes en tot allò que afecta a la vida de les persones”. La regidora afegia també que “tot i la il·lusió d’anar avançant en la desescalada, hem de seguir atents, sobretot per respecte i homenatge a tots els professionals que s’han jugat la vida a primera línia contra el virus”. Maynou va aprofitar, també, per reivindicar el paper del Grup Municipal d’ERC com a oposició útil i constructiva, i per seguir reclamant “la constitució d’una autèntica Taula de Ciutat per a la reactivació social, cultural i econòmica, una taula que volem realment participativa i el màxim de representativa”, afegia. La republicana remarcava que caldrà repensar les polítiques municipals de dalt a baix, “sense tenir por a l’endeutament, ni a repensar el pressupost municipal per complet, també en aquelles partides que tenen a veure amb les retribucions dels polítics”. En l’última part de la seva intervenció, la regidora emfatitzava el fet de que aquesta crisi ens afectarà a totes, “a persones amb nom i cognom, més enllà de les estadístiques de la televisió”. Per això, els republicans consideren que caldrà aplicar polítiques valentes i ambicioses, “per posar les eines perquè d’aquesta crisi ens en sortim tots i totes”. En aquest sentit, afegia que caldrà molts més recursos a polítiques socials, “posant les persones al centre per tal de reforçar el benestar i no deixar ningú enrere”.