Granollers

Totes les notícies

Arrossada

ERC Granollers celebra dissabte la seva tradicional arrossada amb Jordi Portabella

El pròxim dissabte 6 de novembre, de les 13.30h fins les 17h, la secció local de d'Esquerra a Granollers organitza una arrossada amb la seva militància al Centre Cívic Nord on assistirà com a convidant en Jordi Portabella, president del grup municipal d'ERC a l’Ajuntament de Barcelona i President del Consell Nacional. Enguany, la trobada girarà en torn a les properes eleccions municipals de maig de 2011 i hi intervindran en Pere Sadurní - president de l’executiva local d’ERC -, en Pep Mur - candidat d’ERC a l’alcaldia de Granollers -, la Violant Mascaró – candidata comarcal a Diputada al Parlament de Catalunya -, i en Jordi Portabella, qui explicarà el seu projecte sobre una candidatura independentista única a Barcelona de cara a les municipals de i reflexionarà sobre el municipalisme d’Esquerra.

Gent gran

Granollers, més a prop de tenir pisos de lloguer adaptats a la gent gran

Aquest octubre a l’ajuntament hem fet un pas més per a tenir a Granollers pisos de lloguer adaptats a les necessitats de la gent gran. Serà un servei públic municipal d’habitatge que es situarà a Can Bassa i que ara ha fet públiques el plec de condicions que haurà de tenir aquest servei. I aquesta és una bona notícia, perquè aquest nou servei ens ajudarà a atendre les necessitats temporals d’habitatge adaptat per aquelles persones grans que el puguin necessitar, en un moment de la seva trajectòria vital, per a mantenir la seva independència i qualitat de vida. De fet, Esquerra l’any 2007 ja tenia al seu programa la construcció d’habitates dotacionals per a gent gran, tot i que nosaltres els hi varem dir d’una altra manera: “pisos assistencials”. L’objectiu era el mateix, però en canvi proposàvem situar-los a la plaça Barangé, al bell mig de Granollers, doncs entenem que els seus usuaris han de poder situar-se a prop del centre de la ciutat. De tota manera és millor això que res ! En qualsevol cas, he trobat a faltar un parell de qüestions quan es descriu de forma detallada com funcionarà el servei. En primer lloc, així com el projecte contempla de forma molt clara els criteris per la selecció dels primers usuaris, no queda prou ben establert quina serà la forma per atorgar els habitatges quan, per un o altre motiu, es vagin desocupant i haguem exhaurit la llista d’espera del primer moment. Tampoc especifica qui serà l’encarregat d’actualitzar aquesta llista d’espera. Aquest és un aspecte que hem de tenir en compte i explicitar-lo si volem fer una ocupació amb criteri i justa dels habitatges . I referent als diners que l’ajuntament cobrarà de l’empresa per l’explotació del servei, que seran un mínim de 15.000 € a l’any, pensem que caldria reinvertir en el propi servei: posant nous serveis a la disposició dels usuaris, abaixant el preu del menú del menjador, proposant noves activitats d’oci... o el que en aquell moment es consideri més necessari.

tripartit

Saldo Positiu

L’any 2003 es constituïa el primer govern catalanista i d’esquerres d’ençà el 1939. L’expectació després de quaranta anys de dictadura i de vint i tres anys de democràcia amb reiterats governs del centre dreta pronosticava un canvi de cicle en la política del País. Tot i que durant vint-i-tres anys van està governant Convergència Democràtica de Catalunya, Unió Democràtica de Catalunya i durant vuit anys aquestes formacions polítiques van tenir el suport del PP català, mai es va emprar la terminologia “tripartit” per fer-hi referència. El mot tripartit s’ha utilitzat en els darrers temps per menystenir la tasca feta per tres formacions polítiques que han hagut de fer política en el marc d’una crisi econòmica, d’una desafectació general, en definitiva, en unes condicions gens afavoridores. Malgrat tot, malgrat el soroll provocat per mitjans de comunicació, malgrat el guirigall de tertulians radiofònics s’han executat polítiques d’acord amb les necessitats dels temps que estem vivim. Alguns exemples:  - El pressupost d’Acció Social i Ciutadania ha passat de 600,8 milions d’euros a 1.702,2 milions d’euros, augmentant un 283% en sis anys, d’aquesta manera més de 120.000 persones s’han beneficiat de la llei de la dependència. - Tots els nuclis de població de més de 50 habitants tenen garantit l’accés a les Tecnologies de la Informació arreu, el que permet a zones històricament deixades de la ma de deu està presents a les xarxes socials, econòmiques o de gaudiment. - S’ha incrementat un 21,7% els recursos en recerca el que permet fer que el País comenci a ser un referent en determinats àmbits de la R+D.  - Hem apostat fort per lleis com la del Cinema, la Immigració, la de Consultes Populars, la de Vagueries o la del Comerç, entre d’altres, per anar construint un País normalitzat.  - Un 37% dels reclusos dels centres penitenciaris estant matriculats en diferents ensenyaments reglats i més 3000 interns estan treballant fent així efectives les polítiques de reinserció.

Moviment Laic i Progressista

ERC Granollers presenta a Ple una moció en suport a la signatura d’un Pacte Nacional per a la Laïcitat

El grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Granollers ha presentat avui una moció per donar impuls a la signatura d’un futur Pacte Nacional per la Laïcitat. Per aquest motiu, insta al consistori a adherir-se a la proposta impulsada pel Moviment Laic i Progressista de demanar als partits polítics catalans que impulsin un debat que permeti arribar a la signatura d'un Pacte Nacional per a la Laïcitat. Tal i com expressa la moció, aquest gran acord per la laïcitat ha de ser un pacte que tingui com a objectiu potenciar els valors de la llibertat de consciència i de religió, el pluralisme, la igualtat, el respecte, i la cohesió com a pilars fonamentals de la convivència al nostre país. A més, ha de comptar amb la participació activa del conjunt de la ciutadania: associacions cíviques i confessions religioses, partits polítics, agents socials, comunitat educativa, món acadèmic, mitjans de comunicació, etc. La moció es sotmetrà a votació el proper dimarts dia 26 d’octubre al ple de l’Ajuntament de Granollers.

Anunci Homenatge Lluís Companys

70 anys de l’afusellament del President Lluís Companys

Aquest quinze d’octubre fa setanta anys de l’afusellament de Lluís Companys, el president de la Generalitat de Catalunya. Companys fou afusellat per un exercit que s’havia alçat contra les institucions democràtiques republicanes legalment constituïdes, va desencadenar una guerra cruel i va instaurar una dictadura que va durar 40 anys i va sumir el país a la misèria. ERC vol fer memòria d’aquest fet perquè veiem en la recuperació del nostre passat, i en la reflexió lúcida dels fets, l’única forma de fer-nos hereus de la nostra història, conèixer d’on venim com a poble i pensar cap a on volem anar i com ens cal fer-ho. Cada any per aquetes dates, m’agrada conèixer quins han estat els fets més rellevants en referència a aquest fet històric i no m’amagaré de dir-vos que m’hagués agradat molt poder dir que l’Estat Espanyol havia fet l’anul·lació definitiva del judici al president Lluís Companys, com a mostra de la rehabilitació pública que es mereix. Però no ha estat així. Tenim, però una molt bona noticia que ve de la societat civil. Una troballa feta per Joaquim Aloy, investigador i responsable d'un dels portals més complets dedicats a la recuperació de la Memòria Històrica al nostre país (www.memoria.cat). Aloy es va desplaçar fins a l’Institut Internacional d’Història Social d’Amsterdam per consultar el fons del dirigent anarquista berguedà Josep Ester on va trobar una seixantena de documents inèdits relacionats amb el president Companys i amb Carme Ballester, segona dona del president. Avui, gràcies al seu esperit divulgatiu, tenim un web enllestit i penjat a la xarxa que conté un dossier especial de 36 pàgines dedicat a Lluís Companys. D’aquest arxiu en forma part una carta que m’ha permès conèixer un pensament del president, que vull compartir amb vosaltres. Un pensament potser no tant cridaner com l’al·locució que va fer des del balcó del Palau de la Generalitat, i que tots coneixem, però que demostra que Companys no va perdre l’esperança fins l’últim moment.

Homenatge Lluís Companys

Homenatge a Lluís Companys

Demà divendres dia 15 d’octubre, Esquerra Granollers organitza un acte d’homenatge en record al president republicà; enguany es compliran 70 anys del seu afusellament. La trobada serà a les 19.30h davant del bust de Companys, al costat del Pavelló d’Esports del Parquet (Passeig Lluís Companys, nº2, Granollers). A la cerimònia hi intervindran Isabel Alcalde, portaveu del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Granollers, Pep Mur, cap de llista, i Ernest Benach, president del Parlament de Catalunya.

Ple

El Ple rebutja les dues mocions presentades per ERC

El ple de l’Ajuntament de Granollers va rebutjat dimarts passat les dos mocions presentades per ERC, l’una de forma conjunta amb ICV en suport a la vaga general, i l’altra pactada amb CiU instant el Parlament a “iniciar un procés democràtic per tal que Catalunya exerceixi el dret a decidir (…) mitjançant la celebració d'un referèndum on aquest nou horitzó sigui sotmès a la decisió lliure i voluntària del conjunt del poble de Catalunya”. Aquesta segona moció manifestava també el rebuig a la vulneració de la voluntat popular que suposa la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut d’Autonomia de Catalunya, la qual suposa una retallada molt significativa d'aspectes fonamentals d'aquesta norma jurídica ratificada en referèndum per la ciutadania el 18 de juny de 2006. ERC i ICV, després que cadascun d’ells hagués presentat la seva pròpia moció en referència a la vaga del passat dia 29, van decidir presentar-ne una de conjunta donat que coincidien en el contingut d’ambdues.

Som una nacio

ERC i CiU presenten una moció per instar el Parlament a iniciar un procés democràtic per tal que Catalunya exerceixi el dret a decidir

Els grup municipals d’Esquerra i CiU han presentat de forma conjunta una moció a l'Ajuntament de Granollers instant el Parlament a “iniciar un procés democràtic per tal que Catalunya exerceixi el dret a decidir (…) mitjançant la celebració d'un referèndum on aquest nou horitzó sigui sotmès a la decisió lliure i voluntària del conjunt del poble de Catalunya”. La moció, que es votararà avui al Ple municipal, manifesta també el rebuig a la vulneració de la voluntat popular que suposa la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut d’Autonomia de Catalunya, la qual suposa una retallada molt significativa d'aspectes fonamentals d'aquesta norma jurídica ratificada en referèndum per la ciutadania el 18 de juny de 2006. Recordem que el Ple del consistori ja va rebutjar la moció de suport que el grup muncipal d’ERC va presentar el passat 23 de setembre de 2009 a favor de les consultes populars per la independència, així com una altra al juny en suport a la Iniciativa Popular presentada al Parlament de Catalunya que havia de permetre la convocatòria d’un referèndum oficial sobre la independència de Catalunya i que finalment no s’ha portat a tràmit.

cartell vaga general

Esquerra Granollers presenta una moció en suport a la vaga general

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Granollers ha presentat una moció en suport a la convocatòria de vaga general del proper 29 de setembre, “com a expressió del compromís en favor del benestar dels catalans i catalanes, de la defensa dels drets de la classe treballadora i de la salvaguarda i foment de les polítiques socials coherents amb les necessitats reals de la ciutadania”. Segons explica la moció, la reforma laboral impulsada pel govern espanyol no està orientada cap a un canvi en el model productiu que primi l'excel·lència del treball, la competència i la productivitat sinó que, al contrari, es fonamenta en la consolidació d'una economia fonamentada en la mà d'obra barata. Per això, malgrat l’important cost econòmic que representa per a les empreses i els treballadors i treballadores una vaga general, ERC apunta que cal respondre solidària i col·lectivament per evitar “una ofensiva que hipotequi la superació de la crisi econòmica a la pèrdua de drets laborals i a la reducció de drets socials”. La moció es votarà al proper Ple de l’Ajuntament, fixat pel dia 28 de setembre.