Granollers

Totes les notícies

Comunicat conjunt de les forces independentistes a l’Ajuntament de Granollers en relació a la sentència del judici del procés

Els Grups Municipals d’Esquerra Republicana – Acord Municipal, Junts per Granollers i Granollers per la Independència – Primàries Catalunya, un cop coneguda la sentència als presos política, exposem que: PRIMER. - Ens trobem davant d’una sentència absolutament injusta i inacceptable, i que en neguem totalment la seva legitimitat, atès que posa en entredit no sols drets polítics i fonamentals, si no també el fonament bàsic del parlamentarisme: el debat. SEGON.- Reivindiquem la legitimitat de la nostra lluita per la independència de Catalunya, que s’ha caracteritzat sempre per la no violència, el diàleg i la voluntat d’assolir consensos. TERCER.- Sol·licitarem la convocatòria d’un Ple extraordinari per debatre una moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem i per demanar la llibertat immediata per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret a l’autodeterminació. QUART.- Els Grups Municipals que signen aquest comunicat aturaran tota activitat institucional fins que no es produeixi la celebració d’aquest Ple. CINQUÉ.- Reclamen que l’Ajuntament de Granollers es posicioni contra aquesta sentència i exigim al govern municipal que es posicioni al costat de la democràcia. És per això que us convoquem a sortir al carrer i mobilitzar-vos, encoratjant-vos a auto organitzar-vos per tal d’exigir l’alliberament immediat dels presos i les preses polítiques, i posar en evidència la fallida de la democràcia espanyola. Per últim, volem resumir amb aquestes ratlles les paraules que des d’aquest matí ens comuniquen des de la presó de Lledoners, Puig de les Basses, el Catllar i l’exili. “Cap sentència canviarà les aspiracions polítiques de milions de ciutadans, ni aquesta ni les que vindran. Avui la democràcia a l’Estat espanyol ha fet fallida i els seus poders exerceixen la venjança perquè no entenen de justícia, de política ni de processos democràtics. No han jutjat els fets, sinó les idees i per això ens han condemnat.

Núria Maynou: “Ràtzies com les d’ahir no auguren els millors presagis i recorden als temps de l’Operació Garzón»

Ahir es va celebrar la sessió plenària ordinària corresponent al mes de setembre, la primera després del període vacacional. Un dels punts més rellevants del Ple va ser l’apartat de precs i preguntes, en aquest sentit, la portaveu republicana, Núria Maynou, va preguntar a l’Alcalde quina seria la reacció institucional de l’Ajuntament en cas de sentència condemnatòria. Maynou argumentava que «ràtzies com les d’ahir no auguren els millors presagis i recorden als temps de l’Operació Garzón». La republicana afegia, també, que «l’únic que sembla mantenir unit a l’Estat Espanyol és la llei antiterrorista» i que el PSC «parla molt de diàleg però després tenen líders com l’Eva Granados que afirmen que la ciutadania no hi te res a dir en una qüestió com l’autodeterminació». Pel que fa a la resta del Ple, el primer punt que va generar intervencions per part del grup republicà va ser l’aprovació d’una concessió administrativa per construir un aparcament tancat i segur de bicicletes a l’estació de Granollers Centre. En aquest sentit, el regidor Enric Gisbert celebrava aquest primer pas endavant però advertia «que això no pot quedar aquí». Gisbert apostava per «fer de Granollers una autèntica ciutat ciclable» seguint el decàleg elaborat per l’entitat Granollers Pedala. Ja a l’apartat de mocions, es va aprovar una declaració per fer front a l’amenaça d’Endesa, exigint que es compleixi la Llei 24/2015. En aquest sentit, el regidor Pau Llobet lamentava que el PSC no hagués «estat prou valent» per acceptar una esmena que havia fet el Grup Republicà en la qual s’exigia a l’empresa la condonació total del deute a aquelles persones protegides per la Llei de pobresa energètica. Seguidament, es va aprovar una moció presentada pel Grup Municipal d’ERC en suport a les ONGs que treballen i salven vides al mediterrani. Núria Maynou reclamava que «des del món municipal cal reiterar el compromís a favor de l’acollida, posant a disposició de les entitats i el Govern recursos per acollir a les persones refugiades».

La façana de l'Ajuntament, sense el llaç groc

El PSC tomba la moció per tornar a incorporar el llaç groc al balcó de l’Ajuntament.

Ahir es va celebrar l’última sessió plenària abans de les vacances d’estiu. Els Grups Municipals d’ERC-AM, Junts per Granollers i GxI – Primàries van presentar conjuntament una moció per tornar a incorporar el llaç groc al balcó de l’Ajuntament. La moció, però, va ser rebutjada amb els vots contraris del PSC i Ciutadans. La portaveu del Grup Municipal d’Esquerra Republicana, Núria Maynou, lamentava que el llaç groc no s’hagi tornat a incorporar tenint en compte «que la situació d'injustícia no ha canviat gens ni mica». Maynou, afegia que el Grup Municipal d’ERC ja va reclamar mitjançant instància a l’endemà de les eleccions, que es tornés a incorporar el llaç groc. La portaveu republicana lamentava, també, que encara no se’ls hi hagi donat resposta. Maynou, reclamava la presència del llaç groc com «un símbol de defensa de la democràcia, que transcendeix el moviment independentista, un símbol de solidaritat i denuncia davant d’una situació d'injustícia i d’abús de la figura de la presó preventiva, un símbol que situava Granollers en el cantó just de la balança». La portaveu del Grup Municipal va acabar la seva intervenció amb el compromís de seguir treballant «per denunciar la injustícia de tenir polítics i líders socials a la presó i per solucionar des de la política tots aquells conflictes que són eminentment polítics. L’altre moció que es va aprovar i va generar intervenció per part del grup republicà va ser la presentada per les entitats Granollers Pedala, Granollers en Transició i l’Ateneu de Granollers sobre la declaració d’emergència climàtica. Aquesta moció acordava, per una banda, establir els compromisos polítics, normatives i recursos necessaris per garantir reduccions de gasos d’efecte hivernacle per tal d’arribar al balanç net zero no més tard de 2050; i per l’altre, abandonar els combustibles fòssils i apostar per una energia 100% renovable de manera urgent i prioritària.

Ajuntament de Granollers

ERC, JUNTS i GxI-Primàries presentem una moció conjunta per a que es torni a inocorporar el llaç groc a la façana de l'Ajuntament de Granollers

Els Grups Municipals d’Esquerra Republicana, Junts per Granollers i Primàries han presentat conjuntament una moció que reclama que es torni a incorporar el llaç groc al balcó de l’Ajuntament de Granollers. Un mes després de la finalització del període electoral, i havent-se constituït la corporació municipal amb una majoria absoluta socialista liderada per Josep Mayoral, molts ciutadans de Granollers segueixen esperant que el llaç groc torni a la façana de l’Ajuntament. Des d'Esquerra Republicana, ja vam exigir a l'equip de govern que el tornés a incorporar mitjançant instància al registre, de la que encara esperem resposta. Els llaços grocs s’han convertit en un símbol reivindicatiu i de solidaritat per mostrar el rebuig contra la vulneració dels drets civils i polítics més fonamentals. El llaç groc no és una reivindicació exclusiva dels independentistes, és una reivindicació democràtica contra la presó preventiva d’activistes socials i càrrecs electes per les seves idees polítiques. En aquest sentit, moltes persones, entitats i institucions han decidit mostrar la seva solidaritat amb aquesta situació d'injustícia col·locant llaços grocs en els seus espais més visibles. L’equip de govern de l’Ajuntament de Granollers va mantenir el llaç groc fins a l’inici del cicle electoral d’aquest 2019 ja que hi havia vigent una prohibició per part de la Junta Electoral Central. L’endarreriment del seu retorn a la façana del consistori només es pot interpretar, un cop extingida l’obligació legal derivada del dictamen de la Junta Electoral Central, com una mostra del desinterès del govern municipal en la salut democràtica del nostre país i en la possibilitat d’un diàleg polític entre iguals amb les forces polítiques sobiranistes. Per això, insistim a reclamar el retorn immediat del llaç groc a la façana de l’ajuntament i l’adopció per part del consistori d’un compromís inequívoc amb la defensa dels valors democràtics.

Els regidors del Grup Municipal d'ERC-AM a l'Ajuntament de Granollers

«Per dignificar la política l’element clau és que es faci de forma temporal i sobretot: amb transparència i responsabilitat pública»

El passat dimarts es va celebrar el Ple extraordinari d’aprovació del Cartipàs Municipal per al mandat 2019-2023. Aquest Ple serveix per aprovar l’organització municipal: àrees de govern, comissions informatives, consells de participació ciutadana, i, també, les retribucions que percebran els regidors i regidores, així com els Grups Municipals. La portaveu del Grup Municipal d’ERC-AM, Núria Maynou, va començar la seva intervenció condemnant l’assassinat masclista de la jove granollerina Vianca Roca, que es va confirmar ara fa uns dies. Maynou considerava que «com a Ajuntament tenim molta feina a fer per fer que siguem una ciutat referent en les polítiques contra la violència masclista». La republicana també va aprofitar per condemnar els atacs racistes i xenòfobs ocorreguts al Masnou, en un centre d’acollida de joves migrants sols. Aterrant a l’Ordre del dia del Ple, la Portaveu del Grup republicà considerava que «l’organització municipals hauria d’anar lligada a l’establiment clar de prioritats, i hauria de servir per posar en marxa polítiques valentes, ambicioses i innovadores». En contraposició, Maynou afegia que de la lectura del cartipàs se’n desprenien poques novetats, «poques novetats que fan qüestionar-nos si el nou govern es regeix per criteris d’eficiència organitzativa o si realment es regeix per reordenar políticament el Grup Municipal Socialista» Pel que fa al debat sobre les retribucions i les assignacions als Grups Municipals, Maynou considerava que aquest «és un debat molt complex ja que en una societat on la redistribució de rendes es tant desigual, els sous d’aquells qui fan política estan sempre qüestionats, i ja és bo que així sigui». Pels republicans, les retribucions han de ser justes ja que «per dignificar la política l’element clau és que es faci de forma temporal, amb dedicació, ganes, i sobretot: amb transparència i responsabilitat pública». En relació a les retribucions que percebran els regidors de la oposició, Maynou celebrava que «després de molt temps sent la més baixa del país, aquestes s’hagin actualitzat per poder exercir la nostra tasca de manera adient», la regidora afegia, també, que «aquest augment de retribucions vindrà acompanyat de molta més exigència i d’un augment de la nostra dedicació».

Els regidors del Grup Municipal d'ERC-AM a l'Ajuntament de Granollers

Núria Maynou: "Assumim el repte de treballar molt per fer una oposició incisiva i constructiva, reivindicant els valors d’esquerres, ecologistes, feministes i republicans."

Discurs de Núria Maynou, portaveu del Grup Municipal d'ERC-AM, al Ple de constitució de l'Ajuntament de Granollers. El pots visualitzar fent click aquí  Bon dia i moltes gràcies a totes les persones que avui ens acompanyeu en un Ple tant important com el d’avui. Primer de tot, és evident que toca felicitar a l’alcalde, regidors i regidores i a les persones que conformaran el nou equip de govern que ben aviat coneixerem. Felicitar-los sincerament perquè quan algú aconsegueix revalidar la quarta majoria absoluta cal reconèixer la fortalesa del projecte o de la persona que lidera aquest projecte i ens obliga a ressituar-nos a la resta de grups i plantejar-nos, encara amb més fermesa al meu entendre, el nostre treball a l’oposició. Veient els resultats sorgits de les urnes el passat 26 de maig, és evident que hem de ser molt conscients de quina política vol la ciutat, ser conscients que segurament ens cal treballar molt més pel coneixement profund de Granollers i la seva gent i també que, des de la proximitat del dia a dia, des de l’entesa i la senzillesa, ens cal treballar per canviar les maneres de fer política a la ciutat. En segon lloc, vull donar també la benvinguda i agrair a les persones que m’acompanyen i conformaran el Grup Municipal d’Esquerra Republicana durant els propers 4 anys. Tres persones que amb mi mateixa conformen un equip sòlid, treballador, amb perfils diversos, però amb el denominador comú de les ganes d’aportar a la ciutat i a la política local nous aires, noves maneres de fer i de treballar. Com veieu, m’acompanyen l’Enric Gisbert, hoteler amb un ampli coneixement del teixit econòmic local i comarcal, però també amb moltes ganes de canviar les coses i anar més enllà per fer que Granollers tingui el protagonisme que es mereix i que no pari mai. També la Lorena Torró, que des de l’àmbit cooperatiu aporta la visió del Tercer sector, l’economia social i una nova manera d’entendre l’economia, molt més pensada en les persones.

Consulta el programa d'ERC Granollers

Dilluns 13 de maig, ERC Granollers ha presentat en públic el seu programa electoral per a les eleccions municipals de 2019. Ho ha fet en una roda de premsa oberta duta a terme a la sala petita del Cinema Edison.  La candidata Núria Maynou ha explicat que el programa és la suma dels esforços de molts ciutadans de Granollers, que hi han aportat elements. Ja sigui de forma telemàtica en les campanyes fetes entre el 2016 i el 2018 - Pensem Granollers -, on ERC recollia propostes arreu de la ciutat, com en trobades sectorials dutes a terme durant el 2018. Maynou ha destacat també que el programa responia a la perfecció a la necessitat de fer de Granollers una ciutat viva, cohesionada i republicana. Així com que el programa és un document que garanteix poder governar la ciutat des del primer dia. Per la seva banda, Lorena Torró va explicar de forma profunda el programa: Es tracta d'un document amb 5 eixos sectorials,27 àrees d'actuació, 70 objectius estratègics i més de 650 mesures concretes. Torró, número 3 a la candidatura, va definir-lo com un gran projecte de ciutat que pretén sacsejar el conformisme i sortir de l'estancament. També en va destacar la seva integralitat, el fet que és un document viu - que pot seguir creixent - i que aspira  a créixer durant els properes mesos i anys per a millorar la vida dels granollerins.  ERC presenta el programa com a única alternativa de govern a la ciutat, amb una visió llarg terminista que l'actual govern del PSC, buit d'idees, no és capaç de tenir. Podeu consultar el programa sencer, clicant aquí.  

ERC vol ampliar l'eix verd del Congost, lligar la Font Verda i el Centre pel parc Torras Villà i fer una ciutat més verda que lluiti contra la contaminació

Núria Maynou va presentar el passat dilluns les propostes de Medi Ambient i urbanisme d'ERC, juntament amb la número5  de la candidatura i doctora en Medi Ambient, Ester Vega.  ERC vol fer de Granollers una ciutat més verda i cohesionada. Els republicans van presentar dilluns passat propostes que passen per la creació de més zones verdes i la transformació d'espais de la ciutat en llocs més agradables. La candidata Núria Maynou destacava la necessitat de convertir el riu Congost en un autèntic eix verd practicable, i fer-hi entrar la ciutat.  D'altra banda, Maynou destacava també com a mesura important la que va ser una de les propostes estrella d'ERC el 2015: Unir la Font Verda amb el Parc Torras Villà a través de passeres, i després reformar i ampliar el parc fins a la Plaça Barangé, per tal de crear un pulmó verd al centre de la ciutat. En la seva intervenció, l'ambientòloga i número 5 a la candidatura, Ester Vega, explicava que són necessaries moltes mesures per lluitar contra la contaminació, i que algunes d'elles passen per millorar la mobilitat a peu i en transport públic a la ciutat, reduür el nombre de vehicles que hi circules i crear espais aptes per la mobilitat alternativa. Vega també proposava transformar les places dures de la ciutat en places verdes, així com crear campanyes de conscienciació i pedagogia en medi ambient, tant a nivell institucional com a nivell escolar. Podeu llegir el programa complet d'ERC aquí: http://locals.esquerra.cat/granollers/article/98816/consulta-el-programa-derc-granollers

ERC proposa ampliar el parc d'habitatge públic en lloguer social i cooperar amb les entitats del tercer sector per atacar l'arrel dels problemes socials.

ERC Granollers proposa ampliar el parc públic d’habitatge de la Ciutat La candidatura d’Esquerra Republicana ha explicar les propostes més importants en matèria d’Acció Social i habitatge, en una roda de premsa celebrada el passat dimarts al barri de la Font Verda. La candidata a l'alcaldia, Núria Maynou, va reivindicar que per tenir una ciutat cohesionada l’habitatge ha de ser un element central de les polítiques socials. Maynou també va remarcar que preferia parlar d’Acció Social, amb l’objectiu d’abandonar les polítiques assistencialistes que du a terme el govern socialista de la ciutat. En aquesta línia, la candidata a l’alcaldia va destacar la necessitat de treballar estretament amb les entitats del tercer sector i posar-les en valor en benefici de la comunitat, plantejant una col·laboració publico-comunitària. En matèria d’habitatge, els republicans destaquen tres grans propostes: la primera, augmentar el parc públic de lloguer social que actualment distà molt del que seria òptim socialment parlant; la segona, la necessitat de treballar conjuntament amb entitats com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca o el Xiprer per poder donar respostes àgils, des de la visió comunitària, a les emergències habitacionals que es puguin produir a la ciutat. Maynou va destacar, també, la necessitat d’aplicar totes les eines jurídiques possibles per detectar i mobilitzar els habitatges buits que tenim a la ciutat. Per últim, ERC Granollers aposta per promoure formules alternatives d’accés a l’habitatge per tal de combatre l’especulació, com podria ser la masoveria urbana o l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús. En l’àmbit d’Acció Social, l’actual regidor i número 2 d’Esquerra, Pau Llobet, va destacar la necessitat d’impulsar la tarificació social en les ordenances i els preus públics de l’Ajuntament, amb l’objectiu de superar les barreres econòmiques que es puguin produir. Llobet també va recalcar la necessitat de seguir lluitant contra la pobresa energètica i recuperar el concepte de treball comunitari als serveis socials als barris.