Granollers

Totes les notícies

ERC proposa ampliar el parc d'habitatge públic en lloguer social i cooperar amb les entitats del tercer sector per atacar l'arrel dels problemes socials.

ERC Granollers proposa ampliar el parc públic d’habitatge de la Ciutat La candidatura d’Esquerra Republicana ha explicar les propostes més importants en matèria d’Acció Social i habitatge, en una roda de premsa celebrada el passat dimarts al barri de la Font Verda. La candidata a l'alcaldia, Núria Maynou, va reivindicar que per tenir una ciutat cohesionada l’habitatge ha de ser un element central de les polítiques socials. Maynou també va remarcar que preferia parlar d’Acció Social, amb l’objectiu d’abandonar les polítiques assistencialistes que du a terme el govern socialista de la ciutat. En aquesta línia, la candidata a l’alcaldia va destacar la necessitat de treballar estretament amb les entitats del tercer sector i posar-les en valor en benefici de la comunitat, plantejant una col·laboració publico-comunitària. En matèria d’habitatge, els republicans destaquen tres grans propostes: la primera, augmentar el parc públic de lloguer social que actualment distà molt del que seria òptim socialment parlant; la segona, la necessitat de treballar conjuntament amb entitats com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca o el Xiprer per poder donar respostes àgils, des de la visió comunitària, a les emergències habitacionals que es puguin produir a la ciutat. Maynou va destacar, també, la necessitat d’aplicar totes les eines jurídiques possibles per detectar i mobilitzar els habitatges buits que tenim a la ciutat. Per últim, ERC Granollers aposta per promoure formules alternatives d’accés a l’habitatge per tal de combatre l’especulació, com podria ser la masoveria urbana o l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús. En l’àmbit d’Acció Social, l’actual regidor i número 2 d’Esquerra, Pau Llobet, va destacar la necessitat d’impulsar la tarificació social en les ordenances i els preus públics de l’Ajuntament, amb l’objectiu de superar les barreres econòmiques que es puguin produir. Llobet també va recalcar la necessitat de seguir lluitant contra la pobresa energètica i recuperar el concepte de treball comunitari als serveis socials als barris.

ERC proposa projectes singulars per cada centre educatiu per tal d'eradicar la segregació escolar i donar poder a les entitats i creadors culturals de la ciutat

La candidata Núria Maynou ha presentat les propostes en cultura i educació, acompanyada per Pau Llobet, número 2 de la candidatura, i Lorena Torró, número 3, davant de l'EMT. ERC Granollers ha explicat les propostes de més pes del seu programa en matèria d'Educació i Cultura. Núria Maynou, alcaldable dels republicans, ha remarcat que una ciutat viva i cohesionada ha de treballar aquests àmbits amb una perspectiva comunitària i participativa, implicant a tots els agents com AMPES, claustres, equips de direcció, associacions culturals o entitats. Maynou també ha destacat que, en matèria educativa, la lluita contra la segregació ha de ser una prioritat, no només dins de l'escola sinó també en l'àmbit social i extraescolar. Maynou ha conclòs reivindicant que cal donar un suport més explícit a les entitats i creadors culturals. Per la seva banda, Lorena Torró va concretar les propostes vinculades a l'educació destacant-ne dos eixos principals: La lluita contra la segregació escolar i l'aposta per la formació professional. ERC proposa dotar a cada centre educatiu d'un projecte singular atractiu, així com intervenir des de l'oficina municipal d'escolarització per corregir possibles tendències en la matriculació. Torró va assegurar que es garantiria el màxim suport als claustres i equips directius, així com un veritable suport tècnic i econòmic a les associacions de famílies. En aquesta línia, la número de 3 d'ERC també aposta per eliminar les barreres econòmiques en les activitats extraescolars i de lleure, així com aplicar tarificació social als preus de les matricules de les escoles bressol, l'escola de música i activitats extraescolars públiques. Pel que fa la formació professional, va proposar enfortir la xarxa de centes a Granollers, així com la seva relació amb el teixit productiu i empresarial, per tal de convertir la ciutat en un pol metropolità de la FP. El número 2 de la candidatura i actual regidor, Pau Llobet, va parlar de les propostes de cultura per a Granollers.

ERC proposa una Marca Granollers, protegir el comerç local i potenciar-lo als barris i esdevenir ciutat de fires i congressos

La candidatura liderada per Núria Maynou vol treure de l'estancament Granollers reformulant el Parc Firal, atraient esdeveniments esportius, culturals i comercials vinculats al territori i apostant amb decisió pel comerç de proximitat existent i de nova creació, especialment als barris.   ERC ha presentat les seves propostes en matèria econòmica i de comerç avui, en una roda de premsa al Mercat de Sant Carles. En ella, la candidata Núria Maynou ha reivindicat la necessitat de centrar les propostes econòmiques de la ciutat en la creació de llocs de treball a la ciutat, així com de millorar les condicions laborals. Maynou creu que per generar elements de cohesió, cal col·laborar amb tots els agents implicats: Institucions, associacions i ciutadania.   Maynou també ha reivindicat la necessitat de protegir amb més força el comerç local i de proximitat. La candidata a l'alcaldia considera que aquest és el model de comerç que fa que la ciutat tingui vida.   Per la seva banda, Enric Gisbert, número 4 de la candidatura, ha desglossat en cinc punts les mesures més importants per fer de Granollers una ciutat viva i dinàmica: Primerament, crear una Marca Granollers per situar la ciutat, a través d'una col·laboració público-privada. En segon lloc, atraure esdeveniments esportius, culturals i comercials sostinguts en el temps. En tercer lloc, crear fires i congressos a la ciutat, vinculats amb el territori i de valor afegit, buscant relacions amb l'entorn del sud de França i dels Països Catalans.   En aquest sentit, Gisbert ha afegit que el quart punt, fonamental per a dur a terme els anteriors, és replantejar l'espai firal actual per crear un Parc Firal. Per últim, en matèria de comerç, Gisbert ha expressant la necessitat de defensar el que existeix actualment, amb estreta col·laboració amb les associacions exixstents, així com ampliar les zones comercials de la ciutat a tota la trama urbana, per tal d'enfortir un model diferenciat de comerç de proximitat, únic a Granollers.

Carta d'en Pep Mur a militants, amics i simpatitzants

Molts de vosaltres ja ho sabeu , el passat dimarts 30 d’abril , darrer dia del mes, va ser el meu darrer ple com a regidor després de 10 anys defensant el projecte d’Esquerra Republicana a l’ajuntament de Granollers.   Una part d’aquest període no ha estat fàcil: veníem d’un segon govern d’esquerres a la Generalitat que moltes persones no van acceptar i els electes locals, amb alguna excepció, ho vàrem patir de valent. Mentre a moltes ciutats del país ERC desapareixia dels consistoris, a Granollers vàrem poder mantenir la representació en solitari però que ens permetia continuar treballant des d’una òptica republicana.   Quatre anys més tard, el 2015, vàrem recuperar la confiança de la gent i els tres regidors: Amb en Chakir, la Núria i darrerament amb en Pau hem aconseguit consolidar la confiança de les ciutadanes i ciutadans de Granollers. Sense oblidar el suport immens de la Sheila i l’Hèctor, sempre treballant a la sala de màquines de la política municipal.   El nostre tarannà sempre s’ha caracteritzat per tenir una actitud positiva i constructiva proposant accions i projectes per un Granollers millor. Personalment i tenint en compte que la nostra dedicació a la cosa pública no podia ser amb dedicació total, ho hem hagut de compaginar amb la nostra vida professional, n’estic francament satisfet.   En tot aquest temps ha sigut molt important contar amb una secció local i especialment amb una executiva local , liderada per en Ferran , cohesionada i que sempre ha donat suport als seus representants institucionals.   Però segurament l’èxit més extraordinari d’aquesta etapa ha estat comprovar com darrerament moltes persones , fins fa poc desconegudes per nosaltres, han decidit sumar-se al projecte i fins hi tot donar la cara formant part de la llista de les properes eleccions municipals , persones que vàrem conèixer l’1 d’octubre i d’altres fruit de les amistats personals, d’això a Esquerra Republicana en diem sumar.

Núria Maynou presenta la candidatura completa d’ERC Granollers a les eleccions municipals i proposa habitatge en lloguer social, democratitzar els processos de la ciutat i un gran parc al Congost.

L'acte es va dur a terme dissabte al migdia a la Plaça de les Hortes, amb la presència de l’eurodiputat Josep Maria Terricabras i el Conseller Chakir el Homrani i s'hi van descobrir els 34 noms que acompanyaran Maynou. ERC Granollers va presentar el passat dissabte tota la seva candidatura a les eleccions municipals que es duran a terme el proper maig, davant d'unes 150 persones. Durant l’acte, la candidata a l’alcaldia Núria Maynou va descobrir tota la llista d’ERC a les properes eleccions municipals, composta per 25 candidats i 10 suplents, així com va revelar algunes de les propostes que vol impulsar per a fer un Granollers cohesionat, viu i republicà. La candidatura, tal i com va explicar Núria Maynou, és paritària, cremallera - alternant sempre un home i una dona - i té fins a 12 independents, 8 d'ells entre els 10 primers de la llista. Es tracta d'un projecte per a fer un Granollers viu, cohesionat i republicà i vol "assemblar-se al màxim a la ciutat que volem representar", ha afirmat la candidata d'ERC. A l'acte també hi va intervenir el número 2 de la candidatura, Pau Llobet, que va reivindicar ERC com la eina més útil per a transformar la ciutat i portar-la cap al canvi que necessita. Llobet, que va créixer prop de la Plaça de les Hortes, comentava que, en 40 anys, la ciutat i el país havien canviat, però que Josep Mayoral i el PSC seguien al mateix lloc on estaven. El número 2 d'ERC també va reivindicar Maynou com a una alcaldessa que "sabrà escoltar i representar tota la ciutat, amb un projecte que s'assembli al poble". Per part de la llista, van intervenir-hi Ester Vega, que ja havia estat presentada com a número 5 setmanes abans, i Rafa García, independent i número 12. Per la seva banda, Vega, que és investigadora mediambiental, va parlar de la necessitat de lluitar contra la contaminació a la ciutat, tan amb polítiques d’intervenció directa com amb millor educació i pedagogia cap a la ciutadania. García, per la seva banda, va explicar perquè se sumava al projecte d’ERC i de la República Catalana.

Ple de l'Ajuntament de Granollers

Crònica del Ple: Granollers aprova una moció per declarar-se vila antifeixista

El passat dimarts 26 de març es va celebrar sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament de Granollers, el penultim d’aquesta legislatura. El primer punt que va generar intervencions va ser l’aprovació de la pròrroga de l’Acord Regulador i el Conveni Col·lectiu del personal de l’Ajuntament de Granollers. Aquest acord té lloc després de la negociació de la valoració dels llocs de treball suposarà millores retributives pel personal de l’Ajuntament i el retorn a la jornada de 35 hores setmanals. L’acord va ser aprovat amb els vots favorables d’ERC-AG, PSC i Cs i les abstencions del PDCAT i la CUP. El següent punt que va generar intervencions va ser l’aprovació defintiva del Pla Local d’Habitatge, aprovació que serviria per donar resposta les al·legacions presentades pel Grup Municipal de la Crida – CUP realitzades en el període d’informació pública. ERC-AG s’hi va abstenir, tal i com va fer en l’aprovació inicial al juliol del 2018, ja que, com va dir, Núria Maynou, «falta concreció i es troben a faltar alguns punts que es podríen haver incoporat al document». La regidorai candidata a l’alcaldia va aprofitar per reivindicar «la necessitat de posar l’habitatge al centre de les polítiques municipals». L’últim punt de l’ordre del dia que va generar intervenció va ser l’aprovació d’un conveni amb UNICEF per declarar Granollers com a Ciutat Amiga de la Infància. Aquest punt va ser aprovat per unanimitat de tots els grups municipals. Pep Mur va recalcar que és necessari «donar protagonisme als nens i nenes facilitant que aquests recuperin el carrer». Ja en l’apartat de mocions, es va aprovar per unanimitat una moció per donar suport a la candidatura de la sardana per ser declarada patrimoni immaterial de la UNESCO. També es va aprovar una moció d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme que proposava declarar formalment Granollers com a vila antifeixista i comprometre’s a no cedir espais a les entitats que propugnin discursos d’odi.

Crònica del ple: S’aprova una moció d’ERC-AG per incloure la perspectiva de gènere en l’urbanisme de la ciutat.

El Ple s’adhereix al Pacte Contra la Segregació Escolar promogut pel Síndic de Greuges. El grup municipal d’ERC-AG s’absté del Reglament de Participació Ciutadana de Granollers. S’aprova una moció de suport al Dia Internacional de les Dones. El passat dimarts 26 de febrer, es va celebrar la sessió plenària ordinària de l’Ajuntament de Granollers corresponent al mes de Febrer. El primer punt que va generar debat i intervencions va ser la proposta d’adhesió de l’Ajuntament al Pacte nacional contra la segregació escolar promogut pel Síndic de Greuges. Aquest pacte compta amb la implicació dels principals agents de la comunitat educativa i recull un seguit d’actuacions per combatre la segregació escolar. El pacte es va aprovar amb els vots favorables d’ERC-AG, PSC, PDCAT i PP, l’abstenció de Cs i els vots en contra de la Crida – CUP. El portaveu del grup municipal republicà, Pep Mur, va començar la seva intervenció recordant que el problema de la segregació escolar va molt més enllà de l’àmbit educatiu i que cal plantejar-lo com un problema de ciutat, en tots els àmbits que acaben generant desigualtat social. Mur va reivindicar que «cal defensar els projectes educatius dels centres com a eina per lluitar contra la segregació. L’Ajuntament ha de donar el suport necessari per a que tots els centres puguin tenir un projecte educatiu atractiu». El regidor afegia que «cal ajudar a les escoles en situació de descrèdit per situar-les en el mapa educatiu de la ciutat». Mur va concloure la seva intervenció reafirmant que «no s’ha de criminalitzar a l’escola concertada, però cal exigir-li molt més a l’hora de compartir amb l’escola pública l’objectiu de lluitar contra la segregació escolar». El següent punt que va generar debat va ser la proposta d’aprovació del Reglament de Participació Ciutadana, aquest document va ser aprovat amb els vots a favor del PSC, PDCAT, Cs, PP i les abstencions de la CUP i d’ERC-AG.

Núria Maynou presenta Lorena Torró, Esther Vega i Josep Canudas com a números 3, 5 i 6 de la llista d'ERC Granollers

Torró – educadora social, vinculada al cooperativisme -, Vega – doctora en ciències medioambientals i professora universitària – i Canudas – activista polític i tanatopractor – acompanyaran a Núria Maynou, Pau Llobet i Enric Gisbert al capdavant del projecte municipal d'ERC. La candidata a l'alcaldia d'ERC, Núria Maynou, ha presentat aquest passat dilluns les persones que ocuparan els números 3, 5 i 6 de la llista a les eleccions municipals del maig. En la presentació, Maynou ha destacat el fet que, tal com ja havia avançat, la llista d'ERC és totalment paritària i cremallera, així com ha remarcat el fet que totes les persones presentades són independents i, fins ara, desvinculades de la política municipal: “Poden aportar una nova actitud, una nova manera de fer les coses, per a transformar Granollers en una ciutat viva cohesionada i republicana”. Lorena Torró, educadora social i número 3 a la llista, ha remarcat la seva trajectòria en el món sociocultural i socioeducatiu, així com ha explicat que el dia 1 d'octubre, que va passar a l'escola Granollers (Pau Vila) li “va provocar un canvi de xip en la manera de pensar com la ciutadania ens hem d'implicar en la construcció de la República, que fem des dels municipis”. Torró també ha destacat la necessitat de fer polítiques d'esquerres per a cohesionar Granollers: “L'economia social és una porta per trencar l'estancament. Cal organitzar l'economia i la ciutat de Granollers d'una manera més justa, solidària i feminista“. Esther Vega, doctora en ciències del medi ambient, que ocuparà el número 5, ha explicat que va viure a Xile durant quatre anys, on va treballar al voltant de la investigació del medi ambient i la lluita contra la contaminació atmosfèrica, així com ha senyalat que “Cal afrontar en visió de conjunt les grans problemàtiques mediambientals com la mobilitat i la contaminació atmosfèrica, que durant anys han estat presents a la ciutat”, així com ha expressat la seva gran il·lusió i ganes d'incorporar-se al projecte de la Núria Maynou.

Pau Llobet i Enric Gisbert ocuparan els números 2 i 4 de la llista d'ERC Granollers

Han estat presentats per la candidata Núria Maynou aquest passat dilluns. Maynou també ha anunciat que la llista d'ERC serà paritària, cremallera i amb més d'un 50% d'independents. L'actual regidor d'ERC-AG Pau Llobet i Enric Gisbert, director de l'Hotel Granollers, són les primeres cares visibles del projecte d'ERC Granollers per a les eleccions municipals del maig de 2019. La candidata a l'alcaldia Núria Maynou els ha presentat en una roda de premsa on ha tornat a reivindicar l'important paper dels ajuntaments en la construcció de la República, així com ha explicat les característiques de la llista d'ERC: Serà totalment paritària i cremallera – alternant sempre una dona i un home -, així com tindrà més de la meitat de membres independents. Maynou va apuntar que s'ha treballat per a fer una llista transversal i diversa, així com va reivindicar el paper de les dones en política i la necessitat d'assumir responsabilitats. Per la seva banda, Llobet ha reivindicat la necessitat de tenir veus més diverses a l'ajuntament “A l'Ajuntament hi falta debat i innovació política, el govern fa sempre el mateix, està estancat” - ha afirmat -. També va recordar la necessitat de cohesionar la ciutat, els seus espais i les seves realitats, ja sigui físicament com socialment. Llobet valora molt positivament la seva experiència d'un any com a regidor a l'Ajuntament i es mostra il·lusionat d'encarar la legislatura vinent com a número 2 de la candidatura. Gisbert s'ha mostrat també amb moltes ganes d'afrontar el repte de ser número 4 a la llista de Maynou. El director de l'hotel Granollers ha estat sempre estretament vinculat al teixit de la ciutat, al gremi d'hostaleria i a l'associació d'hotelers del Vallès Oriental. Ha afirmat que feia el pas a la política perquè cal que la ciutadania estigui compromesa amb la ciutat, així com que “La meva generació no ha estat vinculada en política i ara ens toca aportar més enllà dels projectes personals”.