Granollers

Notícia

El PSC, amb dues abstencions, tomba la moció de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem

La Sala de Plens, plena a vessar en motiu del ple extraordinari.
La Sala de Plens, plena a vessar en motiu del ple extraordinari.
Ahir es va celebrar una sessió extraordinària del Ple de l’Ajuntament de Granollers, a petició dels Grups Municipals d’ERC-AM, Junts per Granollers i GxI-Primàries, per tal de debatre i votar una moció de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem i a favor del dret a l’autodeterminació. La moció va ser rebutjada amb 12 vots en contra (PSC), dues abstencions (PSC) i 8 vots favorables (ERC, JxG, Primàries).

La portaveu del grup republicà, que exercia de portaveu dels tres grups per defensar la moció, va començar la seva intervenció afirmant que «la democràcia espanyola està tocada de mort» i afegia que «l’Estat ha perpetrat la seva venjança». Maynou, seguidament, afegia que «el càstig i la repressió no poden ajudar en res» i reclamava que «ens agradaria trobar a la bancada dels companys socialistes demòcrates un posicionament sense embuts i equidistàncies, amb major empatia, davant d’aquest judici i davant d’aquesta sentencia venjativa». Pel que fa a les mobilitzacions d’aquesta setmana, Núria Maynou afirmava que «la força de la gent és la força del carrer, i d’una manera especial, la força dels nostres joves i no tant joves que des de dilluns passat s’han mobilitzat cada dia i que s’han tornat a trobar, cara a cara, amb la brutalitat policial més salvatge». La republicana va concloure la seva intervenció llegint els acords que contenia la moció (que trobareu adjunta al final d’aquesta pàgina) i afirmant que «ara el camí ha de ser el de la mobilització pacifica, l’amnistia que permeti alliberar els presos, tornar a la política un problema polític i la resolució democràtica del conflicte que passa per l’exercici del dret a l’autodeterminació».

Tot seguit, van intervenir la resta de Grups Municipals. El Grup Municipal del PSC va argumentar que havia fet propostes i esmenes a la moció ja que hi havia alguns termes que no podia compartir i que per això havia presentat un text alternatiu. Núria Maynou, en el seu torn de tancament, va recordar al Grup Socialista que la moció s’havia presentat dilluns «amb la voluntat d’acceptar esmenes per tal de que tirés endavant» però «la proposta del PSC no va arribar fins dissabte la nit en forma d’una moció totalment nova que desvirtuava els objectius de la que motivava aquest ple extraordinari». Per últim, la portaveu republicana va recordar les paraules de Gerry Adams, líder del Sinn Fein, durant els difícils anys en què negociava la pau a Irlanda: ''estic convençut que el conflicte només pot resoldre's amb negociacions. La idea que es pot resoldre un conflicte derrotant a l'altre bàndol no funciona quan estem parlant d'autodeterminació, perquè en conflictes com aquest l'adversari no desapareix''.

L’Alcalde va tancar el Ple amb el seu discurs i es va procedir a la votació de la moció, que es va fer a mà alçada.

Pots tornar a veure la intervenció de Núria Maynou fent click aqui.