Granollers

Notícia

ERC, JxG i Primàries presenten conjuntament una moció de rebuig a la resolució de la JEC i el Tribunal Suprem respecte el President de la Generalitat i l'eurodiputat Oriol Junqueras

Els Grups Municipals d'Esquerra Republicana, Junts per Granollers i Primàries Catalunya - Granollers per la Independència han presentat conjuntament una moció que rebutja la resolució de la Junta Electoral Central i el Tribunal Suprem respecte el M.H. President de la Generalitat Quim Torra i l'eurodiputat Oriol Junqueras.

Aquesta moció sorgeix com a resposta de l'acord pres per la Junta Electoral Central el passat divendres 3 de gener de 2020, on s'exposava que l'eurodiputat Oriol Junqueras no podia exercir aquesta condició, malgrat la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea. De la mateixa manera, el dia 9 de gener el Tribunal Suprem va decidir fer cas omís a aquesta sentència dictaminant que Oriol Junqueras no té immunitat i que per tant no pot ser eurodiputat.

De la mateixa manera, la Junta Electoral Central, en una decisió ratificada el dia 10 de gener pel Tribunal Suprem, pretén també la inhabilitació del M.H. President de la Generalitat, Quim Torra, malgrat no haver-hi sentència ferma, i deixar sense efecte la seva credèncial de diputat electe del Parlament de Catalunya.

Aquestes resolucions s'afegeixen a la llarga llista d'electes i institucions del nostre país que pateixen repressió i persecució per part d'instàncies administratives i judicials de l'Estat espanyol per sol fet de defensar l'autodeterminació de Catalunya.

Per tots aquests motius, els grups municipals que presenten aquesta moció, proposen l'adopció dels següents acords:

PRIMER.- Rebutjar la resolució de la Junta Electoral Central i del Tribunal Suprem per la qual s’intenta executar la inhabilitació del M.H. President de la Generalitat Quim Torra i s’ordena la retirada de la seva credencial de diputat. L’esmentada resolució vulnera tant l’Estatut d’Autonomia de Catalunya com el Reglament del Parlament de Catalunya.

SEGON.- Rebutjar la resolució de la mateixa Junta Electoral Central i del Tribunal suprem, que fent cas omís al TJUE, nega la condició d’eurodiputat a Oriol Junqueras, malgrat que la recent sentència del TJUE dictamina que hauria d’haver recollit l’acta d’eurodiputat i, per tant, tindria immunitat parlamentària.

TERCER.- Donar suport a les propostes de resolució aprovades pel Parlament de Catalunya el proppassat dia 4 de gener, així com les actuacions que des del Govern de la Generalitat i des del Parlament de Catalunya es prenguin per defensar tant els drets del President com dels eurodiputats que són a la presó o a l’exili.

QUART.- Instar l’Estat espanyol a trobar una solució política al procés que viu el nostre país. S’ha de posar fi a la repressió, la judicialització i la persecució d’electes, representants de la societat civil i institucions que, a més de no aportar solucions, allunyen l’acord polític.

CINQUÈ.- Reclamar la posada en llibertat dels presos i preses polítics, el lliure retorn dels exiliats i exiliades i la plena garantia en l’exercici i defensa dels drets civils i polítics dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya.

SISÈ.- Mantenir el compromís com a electes locals a seguir defensant el dret a l’autodeterminació de Catalunya, el dret a què siguem els catalans els qui decidim el nostre futur per mitjans polítics pacífics i democràtics.

SETÈ.- Demanar al Parlament Europeu que respecti els drets polítics d’Oriol Junqueras i faci complir la sentència del TSJUE

Podeu llegir la moció sencera al document adjunt.