Granollers

Notícia

S’aprova, amb la unanimitat de tots els grups del consistori, el Pla de Xoc per fer front als efectes de la crisi de la COVID-19

Els Grups Municipals, i els agents econòmics i socials, a la presentació del Pla de Xoc enfront la COVID19
Els Grups Municipals, i els agents econòmics i socials, a la presentació del Pla de Xoc enfront la COVID19
Ahir es va celebrar, de manera telemàtica, la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament de Granollers corresponent al mes de maig. Una sessió especial que va servir per aprovar, amb la unanimitat de tots els Grups Municipals, el Pla de Mesures socioeconòmiques per fer front als efectes de la COVID19, un primer pas per fer front a les consequències de la pandèmia del coronavirus.

En el torn d’intervencions, la portaveu republicana, Núria Maynou, va començar la seva intervenció remarcant que “estem vivint una crisi humanitària greu, amb unes conseqüències importantíssimes en tot allò que afecta a la vida de les persones”. La regidora afegia també que “tot i la il·lusió d’anar avançant en la desescalada, hem de seguir atents, sobretot per respecte i homenatge a tots els professionals que s’han jugat la vida a primera línia contra el virus”.

Maynou va aprofitar, també, per reivindicar el paper del Grup Municipal d’ERC com a oposició útil i constructiva, i per seguir reclamant “la constitució d’una autèntica Taula de Ciutat per a la reactivació social, cultural i econòmica, una taula que volem realment participativa i el màxim de representativa”, afegia.

La republicana remarcava que caldrà repensar les polítiques municipals de dalt a baix, “sense tenir por a l’endeutament, ni a repensar el pressupost municipal per complet, també en aquelles partides que tenen a veure amb les retribucions dels polítics”.

En l’última part de la seva intervenció, la regidora emfatitzava el fet de que aquesta crisi ens afectarà a totes, “a persones amb nom i cognom, més enllà de les estadístiques de la televisió”. Per això, els republicans consideren que caldrà aplicar polítiques valentes i ambicioses, “per posar les eines perquè d’aquesta crisi ens en sortim tots i totes”.

En aquest sentit, afegia que caldrà molts més recursos a polítiques socials, “posant les persones al centre per tal de reforçar el benestar i no deixar ningú enrere”. Maynou també reclamava que tocarà estar al costat del teixit productiu i comercial, així com de la cultura i l’associacionisme. Per últim, també va reclamar que cal “aprofitar la oportunitat única que se’ns presenta per repensar la mobilitat de la ciutat i fer-la més verda, sostenible i sana”.

Per concloure el seu discurs, Núria Maynou va remarcar que “cal seguir treballant, de manera oberta, transparent i compartida, per posar els ciments per reactivar Granollers i seguir reivindicant que d’aquesta crisi ens en sortirem totes!”.

Pots tornar a escoltar la intervenció completa de la Núria Maynou, fent clic aquí. També trobareu adjunt el discurs escrit.