Granollers

Notícia

La República que volem

La portaveu del Grup Municipal, Núria Maynou
La portaveu del Grup Municipal, Núria Maynou
Article d'opinió publicat al diari El 9 Nou el divendres 18 de setembre.

Acabem de celebrar una nova Diada Nacional de Catalunya, enguany marcada per la situació de pandèmia que tots vivim i un context polític, institucional i social molt complicat, marcat per la repressió. Malgrat el context, s’ha pogut fer una Diada atípica però que ha seguit mobilitzant a persones i entitats per reclamar, un any més, la voluntat del nostre país de poder decidir lliurament el seu futur i treballar per la independència i la República Catalana. Això, avui en dia, continua sent més necessari que mai, per diversos motius.

D’una banda, perquè la República Catalana per la que treballem és l’eina per millorar la vida de tota la ciutadania del país, la vida dels granollerins i granollerines. I també és la única manera de que el nostre país pugui exercir, com a Estat propi, els seus drets i deures envers els seus ciutadans i els seus estats veïns. Defensem una Catalunya més justa socialment, lliure i on tothom hi tingui cabuda. Una Catalunya amb capacitat plena per legislar i per gestionar els recursos. La nostra ciutat, Granollers, ha de ser una peça clau dins la construcció de la República Catalana, i malgrat que les forces sobiranistes no siguem majoria a l’Ajuntament hem de seguir treballant junts, En aquest sentit, des del nostre grup ho tenim clar: seguirem treballant per la unitat estratègica de l’independentisme al nostre consistori, per sumar sense retrets, sense entrar en lluites ni en discussions de postureig, més enllà del soroll mediàtic.

També volem la República catalana per mostrar el rebuig a la Monarquia com a sistema caduc i corrupte i posar en valor allò públic, la importància del bé col·lectiu per avançar plegats i treballar perquè ningú es quedi enrere.

Seguirem defensant la República catalana i la Independència perquè estem convençudes que el nostre projecte no va contra ningú, sinó que vol sumar per aplegar el màxim de gent i assolir l’objectiu. No ens podem permetre que ningú que cregui en el dret d’autodeterminació o la democràcia se senti allunyat del procés que vivim. Ens necessitem a tots i totes, i ens cal persistir, per avançar cap a la llibertat del nostre poble i la millora de la vida de la ciutadania.


No puc deixar de pensar en les paraules que l’alcalde adreçava en el Ban Municipal de la Diada, on deia que difícilment es podran restablir ponts mentre líders socials i polítics estiguin a la presó. De les paraules de l’Alcalde hom pot pensar que es tracta d’una excepció dins un món socialista que és especialment dur amb la situació política i de injustícia que viuen els líders polítics i socials empresonats. Però el problema, és que només són això: paraules.

No entenem aquestes paraules quan al Ple del Juliol de l’any passat, on totes les forces independentistes del consistori vam demanar que el llaç groc (símbol de llibertat i democràcia) tornés al balcó de l’ajuntament, el PSC va votar-hi en contra. De la mateixa manera, tampoc entenem que el PSC tombés la moció de rebuig a la sentència al Ple extraordinari celebrat l’octubre de l’any passat. Les paraules s’haurien de traduir en fets clars, en passos valents que mostrin el rebuig del consistori a la situació d'injustícia que pateixen les nostres preses i presos i que permetin situar Granollers al cantó just de la balança.

En definitiva, és evident que hem de tornar a la política el que és polític i fer-ho de forma conjunta, però amb valentia. Posicionem-nos clarament contra la repressió, la presó i la involució democràtica, no només amb paraules sinó també amb fets.

No normalitzem la situació de repressió que patim, no acceptem com a justa la injusticia espanyola. No acceptem amb normalitat que els presos polítics hagin d’estar 23 hores a les seves cel·les i que faci més de 40 díes que no veuen les seves famílies. No és justícia, és venjança i ens cal anar més enllà de les bones paraules per revertir aquesta situació d’involució democràtica.

Malgrat tot, ens en sortirem. Tornarem a vèncer.

Visca Catalunya lliure

Núria Maynou i Hernández
Portaveu del Grup Municipal d’ERC-AM a l’Ajuntament de Granollers