Granollers

Notícia

Pau Llobet "Nosaltres, els republicans, creiem que aquest projecte col·lectiu ampli, divers, feminista i progressista a la ciutat el representa l'independentisme i el triangle polític que va d'una Mònica a l'altre amb la Núria al capdavant"

El regidor Pau Llobet al Ple de l'Estat de la Ciutat
El regidor Pau Llobet al Ple de l'Estat de la Ciutat
Intervenció del regidor Pau Llobet al Ple de l'Estat de la Ciutat.
Pots recuperar la intervenció en vídeo fent clic aquí.

Gràcies senyor alcalde i bon vespre a tothom. 

Avui, 22 de setembre, comença la tardor. I com diuen els Txarango ‘’marxa a poc a poc aquest estiu que no oblidarem mai...’’ Oi tant si no l’oblidarem mai, ni aquest estiu, ni la primavera d’enguany per culpa d’un maleït virus que s’ha emportat a tanta gent, que ens manté allunyats uns dels altres i que ens obliga a adaptar-nos a una nova normalitat de dubtes i incerteses.

Per això, i per començar, no hauria de semblar estrany això que ara diré: moltes gràcies al Govern de la ciutat per la feina feta i per les hores dedicades a gestionar els efectes de la pandèmia a casa nostra en moments emocionalment difícils. 

Aquesta és la política empàtica que alguns volem practicar. Per això ens segueix sorprenent l’actitud que el partit socialista té al Parlament de Catalunya on sembla que la única cosa que l’interessa és erosionar el Govern Torra-Aragonès, el qual ha intentat fer una política tant útil com ha estat possible, reconeixent errors quan ha calgut i vetllant per impulsar accions d’atenció social als més febles. No sé si el sr Iceta es llegeix els bans de l’alcalde Mayoral quan parla de construir ponts entre tots i totes.

La pandèmia, ja s’ha dit, ens ha posat al davant la crua realitat de la nostra feblesa com a espècie i només des de la consciència col·lectiva i els valors compartits de comunitat tindrem futur. Quan les coses han anat malament, quan hem necessitat ajuda; totes hem mirat cap allò públic. També aquells que es fan dir liberals. 

Per això, des d’Esquerra tenim molt clares quines són les prioritats a partir d’ara...
  • Vetllar per la salut i recuperar inversions després d’anys de retallades 
  • I impulsar la inversió pública des dels Governs per fer tracció d’una economia que distribueixi millor la riquesa i reverteixi desigualtats,
És moment, DONCS, DE SER VALENTS; ni prudència ni contenció de la despesa com ens diu el sr Terrades en cada debat de pressupostos, per cert.

Però, sobretot (i també a Granollers) haurem de fer les coses de forma diferent. Una crisi com aquesta no es pot gestionar com s’ha gestionat la ciutat durant els últims 20 anys, perquè el context ha canviat i la política pùblica avui exigeix rapidesa, resiliència i eficàcia. Per això, m’atreveixo a dir que potser tampoc es pot gestionar la NOVA NORMALITAT A LA CIUTAT amb els mateixos lideratges polítics de fa 20 anys.

La complexitat del món d’avui obliga a treballar amb noves i diverses idees  i a construir projectes transversals que interpel·lin a una gran majoria. Es necessita consens i no accions de tecnòcrates sense empatia...

Així, algunes de les coses que han passat aquest estiu a la ciutat venen a demostrar que potser vostès, el PSC, ja no tenen la capacitat d’arribar als acords que la ciutat necessita... em refereixo a que, potser… Les queixes dels paradistes del mercat, el malestar dels professionals del sector de l’audiovisual arran de la cancel·lació dels actes de la festa Major o la problemàtica amb la Llotja del disseny, entre d’altres,

Potser són una mostra que la seva capacitat d’interlocució i mediació entre agents socioeconòmics de la ciutat va a la baixa. 

I per això, ens cal, sens dubte, una nova manera de participació política a la ciutat. Els hi deia abans la Núria, el Pacte de ciutat que han impulsat és un bon element d’inici per a la trobada i el debat serè. Però no ens podem quedar aquí.

Esperem anar més enllà del què va ser la presentació a la Tela al juny, on la representació de la gent que hi va parlar fou, creiem, poc transversal i poc representativa de la diversitat social de la nostra ciutat. Esperem que en la propera trobada el pacte es recullni veus més diverses, d’origens culturals i parlars diferents, per exemple.

Alhora, creiem que vostès haurien de fer una reflexió molt profunda sobre el model de participació a la ciutat. Mirin, fent un repàs pels diferents serveis de l’ajuntament trobem que tenen espais de participació a varis llocs... El Consell de ciutat amb el Pacte que ja hem comentat, el mateix Pla Estratègic, el Consell dels infants, la Taula de les adolescències o el Projecte Europeu Eyes pel què fa la participació juvenil, o els pressupostos participatius que de tant en tant treuen a passejar o els consells municipals que de tant en tant convoquen, així com el Forum de comerç o el consell econòmic i social, entre d’altres

Nosaltres creiem que és moment de donar més valor a aquests espais de participació. Sinó ho féssim hom tindria la sensació que per vostès la participació és pura qüestió de marketing electoral. I avui que la gent pateix necessitem poc marqueting i molta empatia. 

Vaig acabant. Mirin, durant anys vostès van inspirar confiança en sectors socials molt amplis de la ciutat però avui creiem que ja no són capaços de fer-ho. Avui la realitat, les emergències socials que vivim, demanen un projecte polític ampli i heterogeni que construeixi esperances col·lectives i on molta gent s’hi senti cridada a participar.

Un projecte polític útil que doni respostes als patiments de la gent. 

I nosaltres, els republicans, creiem que avui aquest projecte col·lectiu ampli, divers, feminista i progressista a la ciutat el representa l’independentisme i el triangle polític que va d’una Mònica a l’altra amb la Núria al capdavant. 

Aquesta és la nostra grandesa i la nostra proposta política pels moments de dificultat que tenim a sobre. Saber construir un projecte ilusionador i transformador que posi al centre del debat polític la cura, la cultura, la igualtat i, com sempre, la llibertat.  

Moltes gràcies,