Granollers

Notícia

Esquerra presenta una moció per al desplegament de la llei de regulació de preus del lloguer a Granollers

Els regidors del Grup Municipal d'ERC-AM al barri de la Font Verda
Els regidors del Grup Municipal d'ERC-AM al barri de la Font Verda
El Grup Municipal d’ERC-AM a l’Ajuntament de Granollers ha presentat una moció que reclama el desplegament de la llei de regulació de preus del lloguer a la ciutat de Granollers. Una Llei que va ser aprovada el passat 9 de setembre, en una jornada històrica en defensa del dret a l’habitatge.

Aquesta llei regula un règim excepcional per contenir els lloguers aplicables en les conegudes com a zones de mercat d’habitatge tens, és a dir, aquells municipis en que hi ha en risc el proveïment d’habitatges de lloguer suficient.

Una llei, que, d’entrada, dona cobertura a una seixantena de municipis, entre els que s’inclou Granollers. El text preveu que la renda que es pacti a l’inici del contracte no podrà superar el preu de referència per a un lloguer en circumstàncies semblants, ni tampoc, amb excepcions, podria apujar-se el lloguer en cas que l’últim contracte, si fos dels darrers cinc anys, fos molt més baix.

Aquesta llei, que s’ha elaborat des del consens i la suma, és un text altament demandat per la ciutadania i les entitats socials del nostre país ja que brinda una eina que permet posar pau social en un mercat d’habitatge totalment desbocat i injust.

Atesa la importància de l’aprovació d’aquesta Llei, el Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Granollers presenta aquesta moció per tal de que sigui implementada i desplegada en el més curt termini per part de l’equip de govern municipal.

Podeu llegir el text de la moció en el document adjunt.