Granollers

Notícia

El PSC tomba la moció de rebuig a la inhabilitació del President Quim Torra

El Ple de l'Ajuntament corresponent al mes de setembre, per mitjans telemàtics.
El Ple de l'Ajuntament corresponent al mes de setembre, per mitjans telemàtics.
Ahir es va celebrar la sessió ordinària corresponent al mes de setembre del Ple de l’Ajuntament de Granollers. Un Ple en el que destacava a l’ordre del dia la moció entrada conjuntament i per urgència pels Grups Municipals d’ERC, Junts i Primàries per rebutjar la sentència de inhabilitació del President Quim Torra.

La moció, que va ser tombada pels vots contraris del PSC (Ciutadans no va votar), va ser el punt que va generar més intervencions per part de tots els grups. La portaveu del Grup Municipal d’Esquerra Republicana, Núria Maynou, va començar la seva intervenció declarant que «ahir va ser un dia trist per la democràcia i per tot el país, on l’Estat espanyol ha volgut tornar a decidir en nom de tots els catalans i catalanes».

Alhora, la republicana afirmava que «des del Grup Municipal d’Esquerra Republicana volem mostrar tot el nostre suport al President i denunciem amb fermesa la repressió contra els drets». Maynou seguia la seva intervenció recordant a Jordi Cuixart dient que «poden inhabilitar, prohibir, multar, empresonar però mai podran engabiar o inhabilitar les idees».

La regidora afirmava també que «la independència ha de ser la via definitiva per acabar amb la repressió d’un Estat perdut, ferit, antiquat i demofòbic» i afegia que «estem davant d’un nou escàndol antidemocràtic que hauria d’indignar a qualsevol persona que es consideri demòcrata. Un nou escàndol en el que el PSC d’aquesta ciutat segueix sense mostrar clarament el seu rebuig, on no ha mostrar ni la simple intenció de parlar-ne».

Núria Maynou acabava la seva intervenció concloent que «ens trobem en un moment en el que ens cal molta més política, fermesa, sense renunciar a cap espai que possibiliti la solució d’aquest conflicte».

Pots recuperar la intervenció de la portaveu republicana fent clic aquí.


Resum dels acords de Ple de 29 de setembre de 2020

El Ple va començar amb la lectura de la declaració institucional amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental.

COMISSIÓ INFORMATIVA DE L’ÀREA DE SERVEIS GENERALS

4. Aprovar definitivament el Compte General de l’Ajuntament de Granollers corresponent a l’exercici 2019.

Votació: A favor: PSC. Abstenció: ERC, Junts per Granollers, Ciutadans.
5. Donar compte al Ple dels informes de control financer definitius realitzats durant l’exercici 2019 per la Intervenció general.


6. Aprovar inicialment la modificació del pressupost de l'Ajuntament per crèdits extraordinaris.

S’aprova inicialment l'expedient 22/2020/111 de modificació del Pressupost de l'Ajuntament per crèdits extraordinaris per un import de 41.424,65 €.

Votació: A favor: PSC i ERC. Abstenció: Junts per Granollers, Ciutadans.


7. Aprovar inicialment la modificació del pressupost de l'Ajuntament per suplement de crèdits.

S’aprova inicialment l'expedient 23/2020/111 de modificació del Pressupost de l'Ajuntament per suplement de crèdits per un import de 93.300,00€.

Votació: A favor: PSC i ERC. Abstenció: Junts per Granollers, Ciutadans.


COMISSIÓ INFORMATIVA DE L’ÀREA DE TERRITORI I SOSTENIBILITAT


8. Adjudicar el contracte de serveis de conservació i manteniment de les instal·lacions de l’enllumenat públic i les elèctriques de les dependències municipals de l’Ajuntament de Granollers incloent els treballs relacionats (Lot 1 i Lot 2).

Votació: A favor: PSC, Ciutadans. Abstenció: ERC, Junts per GranollersCOMISSIÓ INFORMATIVA DE L’ÀREA D’EDUCACIÓ I COHESIÓ SOCIAL

9. Aprovar el Conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Granollers i el Consorci Administratiu Centre d’Educació Especial Montserrat Montero per a la col·laboració administrativa i la cobertura del dèficit.

Aquest punt s’ha aprovat per unanimitat amb els vots a favor de PSC, ERC, Junts per Granollers i Ciutadans


INFORMACIÓ DE LA JUNTA DE PORTAVEUS

10. Mocions

10.1.- Moció sobre l’educació en condicions d’igualtat d’oportunitats i l’emergència educativa del curs escolar 2020-21: “Escoles segures, escoles obertes”, presentada pel Partit Socialista de Catalunya

Votació: A favor: PSC i Ciutadans. En contra: ERC i Junts per Granollers.

10.2.- Moció de rebuig a la decisió del tribunal suprem d’inhabilitació del president de la Generalitat de Catalunya, presentada per ERC, Junts per Granollers i Primàries.

Moció rebutjada