Granollers

Notícia

L’independentisme guanya, l’esquerra creix

La portaveu del Grup Municipal, Núria Maynou
La portaveu del Grup Municipal, Núria Maynou
Article publicat al diari el 9 Nou divendres 19 de febrer de 2021

El passat diumenge 14 de febrer estàvem cridats a les urnes. Malgrat la situació de pandèmia, malgrat el context, els interessos d’alguns obligaven a la ciutadania de Catalunya a anar a votar. I ho vam poder fer, gràcies a l’esforç de les administracions que van fer tots els esforços perquè la jornada es desenvolupés amb la màxima normalitat i seguretat. I ho vam fer també gràcies a les persones que van formar part de les meses electorals i malgrat la por i la desconfiança van dur a terme la seva tasca amb tota la responsabilitat i rigor.

I aquest diumenge passat la ciutadania també va demostrar que malgrat el context, malgrat el desànim, i fins i tot el malestar per la situació que estem vivint, cal respondre anant a les urnes quan les tenim a davant.

I avui podem estar contentes: L’independentisme ha tornat a guanyar a Catalunya. Hem tornat a frenar als del 155 i l’operació d’estat que havien organitzat per intentar fer-nos fora de les institucions del nostre país. Aquest país a les urnes mai falla. No hem, ni volem, passar pàgina. És més, Catalunya no ha de passar pàgina de res. Si alguns volien derrotar l’independentisme, els hem tornat a guanyar, més forts que mai, superant la fita històrica del 50% dels vots. També tenim una important majoria parlamentària que defensa l’amnistia i el reconeixement del dret a l’autodeterminació. Això si que serà passar pàgina davant d’un estat que sovint té tics demofòbics.

Els resultats del 14F ens donen doncs un parell de missatges clars. El primer, adreçat a tota la societat catalana, i també a la comunitat internacional: a Catalunya hi ha una gran majoria a favor d’un estat independent, i encara hi ha una majoria més gran que reconeix el dret a l’autodeterminació i per tant, el dret a decidir que volem ser. I la segona conclusió, és que aquesta nova etapa ha de ser liderada des de l’esquerra. L’independentisme d’esquerres ha quedat per davant i és majoritari. Ja ho hem repetit moltes vegades: només des de l’esquerra, des dels valors progressistes i de justícia social, aconseguirem convèncer més gent per fer un país més just, lliure, verd i feminista. Perquè malauradament, els resultats també ens han mostrat que l’unionisme, quan creix, ho fa cap a l’extrema dreta i cap a posicionaments més conservadors.

I a Granollers, que? A Granollers també ha guanyat la suma de forces independentistes, arribant fins al 49,1% dels vots. Alhora, també s’ha imposat el lideratge d’esquerres de l’independentisme, demostrant que la nostra ciutat pot ser un gran exemple de com pot funcionar la via àmplia cap a la independència, una via que passa per sumar molta i molta gent al nostre projecte per fer un país millor, socialment més just, amb l’honestedat, el republicanisme i el feminisme com a pilars fonamentals.

Ara toca seguir picant pedra. I per això, la política municipal és importantíssima. El municipalisme és la trinxera on es materialitza de forma tangible el projecte de país que tenim. Per tot això, seguirem treballant molt per fer entendre la importància de construir i fer república des del municipi, des del món local.

El 14 de Febrer hem fet un primer pas per demostrar a la gent que la via amplia republicana que proposem és la millor manera de governar el país. Un primer pas, també a Granollers, per revertir la majoria absoluta socialista a la ciutat, i aconseguir, l’any 2023, un govern municipal nítidament republicà i d’esquerres.

P.D. Tanquem aquest article després de les primeres protestes davant la detenció de Pablo Hassel. Ho dèiem a l’article, l’Estat Espanyol és demofòbic, on per cantar o per dir que el rei és un lladre et poden posar a la presó. Contra aquesta intolerància i contra aquesta manca de drets ens hi trobaran sempre!


Núria Maynou i Hernández
Potaveu del Grup Municipal ERC-AM a l’Ajuntament de Granollers