Granollers

Notícia

Què respirem i com ens afecta?

Acte contaminació atmosfèrica
Acte contaminació atmosfèrica
Estem constantment rebent missatges en els mitjans de comunicació que la nostra salut es veu afectada per la contaminació atmosfèrica. Hi ha estudis que l’associen amb un augment de malalties cardiovasculars i cerebrovasculars, de problemes respiratoris, fins i tot que pot afectar el desenvolupament cognitiu dels infants. Però hi ha contaminació atmosfèrica a Granollers? I a la província de Barcelona?

A programes de televisió, al telenotícies, a les tertúlies, a dossiers de premsa, a entrevistes, en parlem... Però sabem què és la contaminació atmosfèrica? Coneixem que són les partícules en suspensió? I el diòxid de nitrogen? I l’ozó? Com es produeixen i quan? És degut a la mobilitat, a les indústries, a l’agricultura o altres sectors? Tenim molta o poca contaminació? I com ens afecta? Des del grup municipal d’ERC-Acció Granollers és un tema que ens preocupa.

Sabem, com molts ciutadans i ciutadanes, que les administracions municipals i supramunicipals estan proposant accions i actuant per frenar la contaminació atmosfèrica. Com també coneixem els avisos de l’alerta de la Unió Europea. A més, sabem que la nostra preocupació també és compartida per altres granollerines i granollerins que volen saber com pot millorar la seva qualitat de vida. Quines pràctiques públiques s’apliquen per reduir la contaminació i quina afectació tenen? I què podem fer els ciutadans, des dels petits gestos, per frenar-la?

Per respondre aquestes preguntes i més, us convidem el proper divendres 24 de març a les 19h a la Sala Tarafa de Granollers (C/Corró, 47) on tindrà lloc una xerrada amb investigadors i activistes experts sobre Salut i contaminació atmosfèrica.