Granollers

Notícia

L'Ajuntament de Granollers convoca Ple extraordinari per exigir la llibertat dels presos i preses polítiques catalanes

Ple Granollers
Ple Granollers

Avui s'ha convocat una sessió extraordinària del Ple el proper dia 16 de novembre per debatre i votar una moció per la llibertat dels presos i preses polítiques catalanes, després que així ho acordés dijous passat la Junta de Portaveus.

Aquesta convocatòria dóna resposta a una petició formal dels grups municipals de PDCAT-Demòcrates, ERC-Acció Granollers i Crida-CUP, que van sol.licitar dimarts passat la celebració d’un ple extraordinari de caràcter urgent amb un únic punt a l’ordre del dia: el debat i votació d’una moció per tal que l’ajuntament rebutgi l’escalada repressiva dels darrers mesos i exigeixi l’excarceració immediata de tots els presos i preses polítiques catalanes.

A més, la moció proposa, entre d’altres, denunciar la manca de separació de poders a l’Estat espanyol i exigir la fi de la judicialització de la política catalana, així com expressar el ple suport al Govern legítim de la Generalitat de Catalunya, i a la Mesa i al Parlament de Catalunya, que s’han vist desposseïts de les seves competències per l’aplicació indigna de l’article 155 de la Constitució Espanyola.

L’article 46.2 de la Llei 7/1985 de 2 d’abril de Bases de Règim Local estableix que “...el Ple celebra sessió extraordinària quan així ho decideixi el President o ho sol·liciti la quarta part, al menys, del número legal de membres de la Corporació”. En el mateix sentit s’expressa l’article 46.2 del Reglament Orgànic Municipal de Granollers.