Granollers

Notícia

Granollers aprova una moció en defensa dels presos i preses polítiques

Ple extraordinari
Ple extraordinari
Dijous 16 de novembrem el Ple de l’Ajuntament de Granollers va aprovar,una moció de rebuig l'aplicació del 155 i en defensa dels presos i preses polítiques.

Va ser al Ple extraordinari que van sol.licitar els grups municipals de PDCAT-Demòcrates, ERC-Acció Granollers i Crida-CUP amb un únic punt a l’ordre del dia: el debat i votació d’una moció per tal que l’ajuntament rebutgi l’escalada repressiva dels darrers mesos i exigeixi l’excarceració immediata de tots els presos i preses polítiques catalanes.

A més, la moció proposa, entre d’altres, denunciar la manca de separació de poders a l’Estat espanyol i exigir la fi de la judicialització de la política catalana, així com expressar el ple suport al Govern legítim de la Generalitat de Catalunya, i a la Mesa i al Parlament de Catalunya, que s’han vist desposseïts de les seves competències per l’aplicació indigna de l’article 155 de la Constitució Espanyola.

Chakir El Homrani, ponent de la moció, va destacar que "la brutalitat que significa tenir 10 presos polítics és la mostra de fins on s'ha arribat: la raó d'estat s'ha situat per sobre de l'estat de dret, i això és molt perillós" i va afegir que "ens estan fent un judici a la totalitat de com a mínim dos milions de persones pel projecte polític que defensen". Malgrat això, El Homrabi va destacar que "la violència repressiva que s'està duent al nostre país va més enllà dels presos polítics i la voluntat de crear una república".

La moció va comptar amb els vots favorables dels grups convocants PDCAT-Demòcrates, ERC-Acció Granollers i Crida-CUP) i del PSC i els vots contraris del PP i de Ciutadans.