Granollers

Notícia

ERC proposa ampliar el parc d'habitatge públic en lloguer social i cooperar amb les entitats del tercer sector per atacar l'arrel dels problemes socials.

ERC Granollers proposa ampliar el parc públic d’habitatge de la Ciutat

La candidatura d’Esquerra Republicana ha explicar les propostes més importants en matèria d’Acció Social i habitatge, en una roda de premsa celebrada el passat dimarts al barri de la Font Verda. La candidata a l'alcaldia, Núria Maynou, va reivindicar que per tenir una ciutat cohesionada l’habitatge ha de ser un element central de les polítiques socials. Maynou també va remarcar que preferia parlar d’Acció Social, amb l’objectiu d’abandonar les polítiques assistencialistes que du a terme el govern socialista de la ciutat. En aquesta línia, la candidata a l’alcaldia va destacar la necessitat de treballar estretament amb les entitats del tercer sector i posar-les en valor en benefici de la comunitat, plantejant una col·laboració publico-comunitària.

En matèria d’habitatge, els republicans destaquen tres grans propostes: la primera, augmentar el parc públic de lloguer social que actualment distà molt del que seria òptim socialment parlant; la segona, la necessitat de treballar conjuntament amb entitats com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca o el Xiprer per poder donar respostes àgils, des de la visió comunitària, a les emergències habitacionals que es puguin produir a la ciutat. Maynou va destacar, també, la necessitat d’aplicar totes les eines jurídiques possibles per detectar i mobilitzar els habitatges buits que tenim a la ciutat. Per últim, ERC Granollers aposta per promoure formules alternatives d’accés a l’habitatge per tal de combatre l’especulació, com podria ser la masoveria urbana o l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús.

En l’àmbit d’Acció Social, l’actual regidor i número 2 d’Esquerra, Pau Llobet, va destacar la necessitat d’impulsar la tarificació social en les ordenances i els preus públics de l’Ajuntament, amb l’objectiu de superar les barreres econòmiques que es puguin produir. Llobet també va recalcar la necessitat de seguir lluitant contra la pobresa energètica i recuperar el concepte de treball comunitari als serveis socials als barris. Per últim, va posar en valor la intenció d’alinear totes aquestes propostes amb la bona feina que s’està fent des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.


Podeu consultar el programa complet aquí:

http://locals.esquerra.cat/granollers/article/98816/consulta-el-programa-derc-granollers