Granollers

Notícia

«Per dignificar la política l’element clau és que es faci de forma temporal i sobretot: amb transparència i responsabilitat pública»

Els regidors del Grup Municipal d'ERC-AM a l'Ajuntament de Granollers
Els regidors del Grup Municipal d'ERC-AM a l'Ajuntament de Granollers
El passat dimarts es va celebrar el Ple extraordinari d’aprovació del Cartipàs Municipal per al mandat 2019-2023. Aquest Ple serveix per aprovar l’organització municipal: àrees de govern, comissions informatives, consells de participació ciutadana, i, també, les retribucions que percebran els regidors i regidores, així com els Grups Municipals.

La portaveu del Grup Municipal d’ERC-AM, Núria Maynou, va començar la seva intervenció condemnant l’assassinat masclista de la jove granollerina Vianca Roca, que es va confirmar ara fa uns dies. Maynou considerava que «com a Ajuntament tenim molta feina a fer per fer que siguem una ciutat referent en les polítiques contra la violència masclista». La republicana també va aprofitar per condemnar els atacs racistes i xenòfobs ocorreguts al Masnou, en un centre d’acollida de joves migrants sols.

Aterrant a l’Ordre del dia del Ple, la Portaveu del Grup republicà considerava que «l’organització municipals hauria d’anar lligada a l’establiment clar de prioritats, i hauria de servir per posar en marxa polítiques valentes, ambicioses i innovadores». En contraposició, Maynou afegia que de la lectura del cartipàs se’n desprenien poques novetats, «poques novetats que fan qüestionar-nos si el nou govern es regeix per criteris d’eficiència organitzativa o si realment es regeix per reordenar políticament el Grup Municipal Socialista»

Pel que fa al debat sobre les retribucions i les assignacions als Grups Municipals, Maynou considerava que aquest «és un debat molt complex ja que en una societat on la redistribució de rendes es tant desigual, els sous d’aquells qui fan política estan sempre qüestionats, i ja és bo que així sigui». Pels republicans, les retribucions han de ser justes ja que «per dignificar la política l’element clau és que es faci de forma temporal, amb dedicació, ganes, i sobretot: amb transparència i responsabilitat pública». En relació a les retribucions que percebran els regidors de la oposició, Maynou celebrava que «després de molt temps sent la més baixa del país, aquestes s’hagin actualitzat per poder exercir la nostra tasca de manera adient», la regidora afegia, també, que «aquest augment de retribucions vindrà acompanyat de molta més exigència i d’un augment de la nostra dedicació».

Pel que fa a les assignacions als Grups Municipals, la portaveu considerava que «és la manera més neta, pública i transparent de finançar l’activitat política, fugint de finançaments privats i opacs».

Podeu visualitzar la intervenció de Núria Maynou al Ple fent click aquí.