Granollers

Notícia

ERC, JUNTS i GxI-Primàries presentem una moció conjunta per a que es torni a inocorporar el llaç groc a la façana de l'Ajuntament de Granollers

Ajuntament de Granollers
Ajuntament de Granollers
Els Grups Municipals d’Esquerra Republicana, Junts per Granollers i Primàries han presentat conjuntament una moció que reclama que es torni a incorporar el llaç groc al balcó de l’Ajuntament de Granollers.

Un mes després de la finalització del període electoral, i havent-se constituït la corporació municipal amb una majoria absoluta socialista liderada per Josep Mayoral, molts ciutadans de Granollers segueixen esperant que el llaç groc torni a la façana de l’Ajuntament. Des d'Esquerra Republicana, ja vam exigir a l'equip de govern que el tornés a incorporar mitjançant instància al registre, de la que encara esperem resposta.

Els llaços grocs s’han convertit en un símbol reivindicatiu i de solidaritat per mostrar el rebuig contra la vulneració dels drets civils i polítics més fonamentals. El llaç groc no és una reivindicació exclusiva dels independentistes, és una reivindicació democràtica contra la presó preventiva d’activistes socials i càrrecs electes per les seves idees polítiques. En aquest sentit, moltes persones, entitats i institucions han decidit mostrar la seva solidaritat amb aquesta situació d'injustícia col·locant llaços grocs en els seus espais més visibles.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Granollers va mantenir el llaç groc fins a l’inici del cicle electoral d’aquest 2019 ja que hi havia vigent una prohibició per part de la Junta Electoral Central. L’endarreriment del seu retorn a la façana del consistori només es pot interpretar, un cop extingida l’obligació legal derivada del dictamen de la Junta Electoral Central, com una mostra del desinterès del govern municipal en la salut democràtica del nostre país i en la possibilitat d’un diàleg polític entre iguals amb les forces polítiques sobiranistes.

Per això, insistim a reclamar el retorn immediat del llaç groc a la façana de l’ajuntament i l’adopció per part del consistori d’un compromís inequívoc amb la defensa dels valors democràtics.

Per a més informació, us adjuntem la moció esmentada.