Granollers

Notícia

ERC-AG engega el procés de primàries obertes

Granollers
Granollers
ERC-AG tornarà a fer primàries obertes per triar la persona que encapçalarà la llista republicana a les eleccions municipals de 2019. I ho farà amb un procés obert a tothom, tal i com ja es va fer al 2014.
 
El procediment exacte, que es va explicar dilluns passat a l'assemblea de militants d'ERC-AG, seguirà la fórmula més oberta possible segons el reglament intern d'ERC, concretament la de les primàries externes amb cens d'electors i que es basa en el model que va dur a terme ERC-AG al 2014.  D'aquesta manera, ERC-AG torna a plantejar un procés totalment accessible per a tothom, en consonància amb els valors democràtics, d'obertura i de debat i participació que formen part de l'ideari republicà.
 
D'aquesta manera, podrà presentar precandidatura qualsevol persona amb residència a Granollers que obtingui l'aval de l'Executiva Local o el 20% de les signatures dels i les militants. De la mateixa manera, podran votar els i les militants, simpatitzants, amics/amigues i membres de les JERC Granollers majors de 18 anys, així com aquelles persones amb domicili a Granollers que s'inscriguin prèviament a un cens d'electors.
 
A diferència de les primàries de 2014, però, la jornada electoral es concentrarà en un únic dia, el 5 de maig, amb la instal·lació de diversos punts de votació entre les 11h i les 18:30h.
 
El termini per presentar les precandidatures serà del 5 al 19 d'abril, ambdós inclosos. Un cop presentades les precandidatures, s'obrirà un període de campanya que durarà del 20 d'abril al 4 de maig.
 
L'assemblea de militants també va aprovar la constitució de la Comissió Electoral Local, que haurà de vetllar per tal que el procediment d'elecció del cap de llista es fa amb plenes garanties i seguint el procediments establerts.