Granollers

Totes les opinions

Chakir El Homrani, candidat d'ERC Vallès Oriental a les eleccions del Parlament 2017

Estat de dret o raó d'Estat? Responem el 21D

Chakir El Homrani

Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Oriol Junqueras, Dolors Bassa, Raül Romeva, Carles Mundó, Jordi Turull, Josep Rull, Txell Borràs i Quim Forn, empresonats preventivament. La Presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els membres de la mesa Lluís Guinó, Anna Simó i Ramona Barrufet, en llibertat amb fiança i mesures cautelars.  Alts càrrecs de la Generalitat, treballadors públics i d’empreses privades que van ser detinguts el 20 de setembre i que en els dies següents van ser posats en llibertat, investigats.

Pep Mur i Planas

Tornem a omplir les urnes!

Primàries ERC 2014

A Granollers, com a la resta del país, l'1 d'octubre centenars de persones van fer possible allò que des de l'Estat Espanyol ens van voler impedir per tots els mitjans possibles, fins i tot el de la força. L'1 d'octubre, Granollers va obrir 18 col·legis electorals i es van constituir 49 meses que van recollir els vots de més de vint mil persones.   Una gran fita col.lectiva que va ser possible gràcies a la força i determinació dels nostres conciutadans i conciutadanes.

Pep Mur i Planas

Uns pressupostos participatius són possibles

Pep Mur

Des d’ERC-AG fa temps que reivindiquem la necessitat de transformar Granollers en base a la implicació ciutadana. Per fer-ho possible, però, primer cal superar la visió socialista de la participació – entesa com un canal d'informació-, i avançar cap a l’empoderament i la coresponsabilitat de la ciutadania, implicant-los en la presa de decisions responsables en tots els àmbits de la gestió pública.

Pep Mur i Planas

Incompliments i responsabilitats

Pep Mur

Un dels objectius prioritaris d'ERC-AG per aquesta legislatura és millorar les condicions laborals dels treballadors i treballadores indirectes del nostre Ajuntament. Externalitzar és massa sovint la solució més econòmica i, sobretot, més senzilla per gestionar els serveis municipals. Però té un inconvenient que no ens podem permetre: els treballadors i treballadores de les empreses que contracta l'Ajuntament pateixen unes condicions laborals molt inferiors a la dels treballadors públics, condicions que en alguns casos arriben a ser indignes (que malauradament no és sinònim d'il·legal).

Pep Mur i Planas

Desmuntant el Pla de Xoc

Pep Mur

Dimarts passat, el Ple de Granollers va aprovar el 6è Pla de Xoc i, un cop més, vam veure com el discurs socialista pivotava sobre uns eixos que es repeteixen any rere any. Des d’ERC-AG volem desmuntar aquests arguments per explicar el perquè de la nostra abstenció.   El primer punt de relat socialista és que el Pla de Xoc és fruit de la participació dels agents socials, a través del Consell Econòmic i Social.

Pep Mur i Planas

Tornar la Fira de l’Ascensió a la ciutat

Pep Mur i Planas

Les fires són una oportunitat per promocionar un territori i per generar activitat econòmica, i Granollers en té una llarga experiència. Una de les fires més representatives és la de l’Ascensió, que enguany celebra la seva 67a edició. Al 2001, aquesta es va traslladar al Parc Firal en un intent d’adaptar la ciutat als nous models firals. Però aquest espai no ha arrelat prou a la ciutat, potser per la llunyania del centre, potser per la manca d’un espai firal estable.

Pep Mur i Planas

Formació professional, integral i contínua

EMT

La formació professional és un dels instruments més potents per transformar la realitat d’un territori com el nostre, on la indústria, malgrat el context de crisi, encara té un gran dinamisme i un pes important en el conjunt de l’economia.   Però a Granollers queden encara molts buits per omplir, i per aquest motiu un dels reptes principals educatius de la nostra ciutat és el de potenciar el nostre model de formació professional a través d’una visió molt més global i valenta.

Ferran Raga i Serra

El debat ciutadà entorn el Circuit

Ferran Raga

Una de les funcions principals de les administracions públiques que ens governen és la de decidir a què es destinen els impostos que paguem. Els governs són els encarregats de gestionar i invertir els diners dels ciutadans per tal de realitzar tasques que afavoreixin l’interès general, el benestar de la societat i, en definitiva, creïn valor públic. En els darrers mesos, la Generalitat de Catalunya ha injectat 7,5 milions d’euros al Circuit de Catalunya en forma d’ampliació de capital per pal·liar les pèrdues que arrossega des fa anys.

Núria Maynou i Hernàndez

Responsabilitat social en matèria laboral

Núria Maynou, regidora d'ERC-AG

Una de les responsabilitats de l’administració pública és afavorir, de forma indirecta, el foment d’una ocupació inclusiva, estable i de qualitat, en tant que el sector privat s’hi emmiralla a l’hora d’aplicar millores laborals en els seus propis treballadors i treballadores, i en tant que la ciutadania entén que el seu ajuntament és el primer que ha de treballar pel progrés social.