Guissona

Totes les notícies

La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentacio visita Guissona

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha estat de visita a la Segarra i l’Urgell. A Guissona ha visitat les instal·lacions del Grup BonÀrea i l'Ajuntament. Posteriorment, militants i electes de Guissona i comarca l’hem pogut rebre a la secció local d’ERC a Guissona, on ha signat al llibre d’honor. Jordà ha destacat la importància del sector agroalimentari per al nostre territori, per la qual cosa és de vital rellevància la dinamització i el desenvolupament del sector que han de permetre’n la continuïtat i la millora contínua, i ha remarcat el compromís del Departament en teixir sinergies i treballar plegats per a fer-ho possible. 'Hem de continuar dotant el model alimentari català de fortalesa i excel·lència’, ha reblat.  

ERC Guissona participa a la Conferència Nacional d’Esquerra Republicana

La militància de la secció local d’ERC Guissona ha participat a la Conferència Nacional que el partit a celebrat a l’Hospitalet de Llobregat durant aquest cap de setmana, en la que ha tingut lloc la votació de les esmenes a la ponència estratègica així com també del text final. La ponència estratègica d’ERC, que va ser aprovada pel 96% dels vots, fixa les directrius que ha de portar l’independentisme a la consecució de la República catalana, després de l’octubre passat. És el full de ruta actualitzat per al futur després de constatar la repressió i l’actuació de l’Estat espanyol. El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha destacat que el partit es posa a disposició del país per poder crear la finestra d’oportunitat per construir la República catalana. El compromís de la militància en seguir caminant per fer gran la República Catalana es va fer evident, i des d’ERC Guissona seguim decididament cap a la contribució a aquesta consolidació. Durant les jornades, també va tenir lloc el reconeixement a la militància que fa 25 anys al partit, entre ells alguns dels companys de la secció local de Guissona. Felicitats! Gràcies a tots ells i elles som, també, on som.  

Esquerra Republicana de Catalunya demana que s’inclogui la darrera fase de la rehabilitació de l’Ateneu de Guissona als Pressupostos Generals de l’Estat

Un projecte d’investigació i desenvolupament del tractament de purins i l’alliberament del peatge de l’AP2 són les principals inversions reclamades per la formació republicana en les seves 870 esmenes a la Llei General de Pressupostos de l’Estat   Els Grups d’Esquerra Republicana a les dues cambres de les Corts Generals, han presentat prop de 900 esmenes a la Llei General de Pressupostos amb les quals s’exigeix a l’Executiu de l’Estat Espanyol un increment de més de 73,5 milions euros en les inversions previstes a la comarca de les Garrigues i de més 512 milions a tota la demarcació de Lleida, segons han informat el senador Miquel Àngel Estradé i el diputat al Congrés, Xavier Eritja..   Pel que fa més concretament a la comarca de la Segarra, se sol·liciten diners per a la darrera fase de la rehabilitació de l’edifici de l’Ateneu de Guissona, amb una assignació de 2 milions d’euros, i una contribució de 223.000 euros per a l’arranjament dels camins rurals a Sant Guim de Freixenet.   Entre la resta de les inversions sol·licitades per la formació republicana a les comarques de la plana de Lleida, en destaca la bonificació de l’alliberament de l’AP2 en el seu tram entre Soses i Montblanc fet que implicaria el pagament de 71 milions d’euros a l’empresa concessionària, però que permetria, tal i com destaca Estradé, poder ‘desviar-hi tot el tràfic pesat i de llarg recorregut que va a la costa de Tarragona  i alliberar la N240 i altres carreteres auxiliars del mateix per poder fer un pla acurat de mobilitat que determini les actuacions que cal fer exactament a l’actual N240 per convertir-la en una carretera amb uns nivells de seguretat i fluïdesa òptims’.   De la mateixa manera, la formació republicana sol·licita, amb una assignació de 35 milions d’euros, un projecte per a la investigació i desenvolupament de tractament de purins amb una doble finalitat, ‘incentivar les inversions necessàries per tal que aquestes plantes contribueixin a l’economia circular i convertint les dejeccions ramaderes en un recurs econòmic i, alhora, la creació de grups de recerca en l’àmbit universitari per tal de desenvolupar noves tecnologies que contribueixin a aquest objectiu’.

La ‘macroparada’ Free Junqueras reclama a Guissona la posada en llibertat dels presos polítics

Aquest dijous la secció local de Guissona d'Esquerra Republicana de Catalunya també s'ha adherit a la campanya de recollida de signatures i de promoció del manifest per a demanar l’alliberament dels presos polítics catalans. Per aquest motiu es va instal·lar una parada informativa al mercat setmanal, en la qual es va recollir moltes adhesions que denuncien aquesta situació i reclamen la immediata posada en llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la restitució de tots els seus drets polítics com a representants electes del conjunt del poble de Catalunya. Denunciem que l’estat espanyol actua de manera venjativa contra Oriol Junqueras, Quim Forn, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, ja que l’empresonament i l’exili forçat d’adversaris polítics són la constatació definitiva del fracàs del Govern espanyol i que la reacció de l’Executiu posa en perill els principis democràtics més elementals. La renúncia al diàleg i l’aposta per la via repressiva de l’estat espanyol són un molt mal presagi que posa en risc drets durament conquerits. Aquests empresonaments no són un càstig a les persones, ni tan sols a una opció política o als habitants d’un territori, sinó una amenaça directa a les minories i els discrepants, en el sí de la Unió Europea. I amb ella, als pilars de tota societat democràtica. La vulneració de drets fonamentals avui per salvar la democràcia per tothom demà que la Unió Europea s’alineï amb la reacció profundament antidemocràtica de l’estat espanyol, traint els seus principis fundacionals en renunciar a defensar els drets i les llibertats dels ciutadans catalans, que també som, i volem seguir sent, ciutadans europeus. La recollida de signatures i adhesions al manifest, s’emmarquen en la campanya #FreeJunqueras, promoguda per un col·lectiu divers de persones, al qual Esquerra Republicana s'adhereix amb l’anhel de que es materialitzi el desig de que tots els presos polítics siguin alliberats i es garanteixi tots els drets fonamentals de la ciutadania de Catalunya.

ERC Guissona ja té candidat a l’alcaldia per a les eleccions municipals del 2019

L’assemblea de la secció local de Guissona celebrada avui, ha escollit Josep Esquerra com a candidat a les eleccions municipals del proper 2019, un cop tancat el procés de primàries, en què ha estat l’únic candidat i ha aconseguit el suport unànime de tots els assistents a l’assemblea, agafant així el relleu de Xavier Casoliva.  Durant els propers mesos es configurarà la llista de persones que l’acompanyaran en aquesta candidatura. Josep Esquerra, en el seu discurs de candidatura, ha posat en valor la feina dels seus precursors, i ha manifestat que encara aquestes eleccions amb l’objectiu de mantenir l’alcaldia propera a la gent, amb ‘coherència i rigorositat, empatitzant amb els problemes de la gent, vetllant per la resolució dels problemes, treballant amb iniciativa i empenta des de la vessant positiva, aprenent de cada pas per a veure-hi noves oportunitats, sempre guiat pels valors republicans com a referent’. L’alcaldable Esquerra, que és un històric militant de la secció local d’ERC que ha donat suport a totes les candidatures presentades pels republicans a aquesta vila de la Segarra, ha estat des de sempre molt vinculat amb l’associacionisme guissonenc.  

Mòdol: “El sistema econòmic català té garanties”

La secció local d’ERC de Guissona ha organitzat aquest vespre una xerrada sobre la pagesia i la ramaderia a la nova República, dins de la planificació dels actes de la campanya del Sí. La xerrada ha estat duta a terme pel director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries de la Generalitat de Catalunya, Carmel Mòdol. El republicà ha destacat que respecte a les polítiques agràries europees, ‘la gestió d’aquests recursos per part de l’estat espanyol perjudica clarament els interessos catalans, ja que per posar un exemple, Catalunya només cobra el 6% de la PAC quan li correspondria el doble, i en el cas dels Plans de Desenvolupament Rural, Catalunya ha hagut d’augmentar l’aportació per a poder rebre aquests fons, donat que l’estat va retirar una part del finançament’. També ha volgut remarcar que Catalunya aporta més diners a Europa dels que rep, i que les amenaces que el bloc unionista fa preveient que Catalunya quedaria fora de la Unió Europea són totalment falses, sobretot tenint en compte que els catalans actualment ja tenim la condició de ciutadans europeus. Mòdol ha afirmat que ‘el sistema econòmic català té garanties’, i que l’amenaça dels unionistes sobre el tema del cobrament de les pensions és fals, doncs el pagament és a temps real, ja que es paguen a partir de les cotitzacions del treball. Carmel Mòdol ha conclòs l’acte fent un crit a l’exercici de la democràcia, destacant el compromís del govern de Catalunya en el projecte nacional de país, i ha posat de manifest la rellevància que la ciutadania pren en aquest procés, doncs la seva força és clau per a poder continuar amb fermesa el compromís amb el referèndum del proper dia 1 d’octubre.    

Casoliva: “No defallirem!”

Xavier Casoliva ha comparegut al jutjat de Cervera arran de la citació rebuda com a investigat per col·laborar en el referèndum de l’1 d’octube. L’alcade de Guissona ha comentat la situació política que està vivint el país, i ha fet públic del seu suport més gran pels membres del govern que han estat detinguts.  

L'alcalde de Guissona citat als jutjats pel seu compromís amb el Referèndum

La Fiscalia Superior de Catalunya ha citat l'alcalde Xavier Casoliva com a investigat per col·laborar en el referèndum de l’1 d’octubre. Dins del degoteig de citacions que ja han començat a rebre els 712 alcaldes investigats per la Fiscalia, també ha rebut la citació l'alcalde de Guissona, que haurà d’anar a declarar el dimecres dia 20 a les 9.30h del matí als jutjats de Cervera.   Es convoca una concentració en suport de l’alcalde de Guissona i de tots els alcaldes i alcaldesses investigats pel seu compromís en defensar els drets de la ciutadania i per vetllar per l’exercici de la democràcia