Guissona

Totes les notícies

Esquerra presenta a Guissona el llibre “Tornarem a Vèncer”, d’Oriol Junqueras i Marta Rovira

Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat aquest divendres dia 2 d’octubre a Guissona el llibre 'Tornarem a vèncer (i com ho farem)' d'Oriol Junqueras i Marta Rovira, un document escrit a quatre mans que recull la proposta dels republicans per a assolir la República Catalana. La presentació, que inicialment s’havia de fer a la plaça de Sant Felip Neri, degut a les condicions meteorològiques s’ha traslladat al local d’ERC a Guissona, i ha comptat amb les intervencions del portaveu del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament i president de la Secció Local d’ERC a Guissona, Josep Esquerra,  i de la senadora targarina Sara Bailac.    El portaveu del grup municipal d’ERC, Josep Esquerra, referent a aquest acte, ha expressat ‘que estem davant d’un nou esdeveniment en el que els autors del llibre no poden assistir a la seva presentació com a conseqüència de la repressió que l’Estat Espanyol està exercint, que ha portat l’Oriol Junqueras a la presó i a la Marta Rovira a l’exili’. La senadora Sara Bailac, al seu torn, ha manifestat que ‘aquest llibre és el fruit d’una reflexió col·lectiva, compartida al llarg d’aquests darrers anys, que no conté retrets ni té un afany recriminador sinó al contrari, es tracta d’un llibre en positiu, que pretén fer una anàlisi objectiva per a detectar fortaleses i febleses de la nostra situació i a partir d’aquí, definir una sèrie de propostes que han de ser la base de l’estratègia col·lectiva per a assolir la República Catalana’. Bailac ha expressat la voluntat de ‘resoldre els problemes per la via política i del diàleg, però això no vol dir que descartem la via unilateral’. Bailac ha assegurat, també, que ‘l’única via possible per a la resolució del conflicte és a través de dos fronts, la via democràtica que reconegui el dret a l’autodeterminació del nostre poble, i en segon terme, a través de l’amnistia per als dirigents polítics i els represaliats per la causa independentista’.

ERC presenta al ple una moció per a disposar d'un espai municipal adequat per a la realització de cerimònies laiques i de confessions religioses diverses

Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament de Guissona va presentar aquest dijous dia 1 al ple del mes d’octubre, una moció que proposa buscar un espai municipal que reuneixi les condicions adequades per a la realització de cerimònies fúnebres civils, catòliques, sense missa i de qualsevol altra confessió religiosa.  Des d’Esquerra Republicana de Catalunya creiem que hem de donar resposta a totes les demandes espirituals de les famílies i cobrir, d’aquesta manera, les necessitats expressades davant la creixent diversitat religiosa, així com també davant la possibilitat de celebrar cerimònies laiques per a totes les persones no-creients de cap religió o per a les persones agnòstiques. Ester Marsol i Petit, va manifestar que ‘en el moment del comiat la cerimònia ha de permetre palesar la manera de pensar, de viure i de creure del difunt’. ‘Cal oferir un ritus adaptat a les creences religioses  o a les necessitats de cada família, no només per ser fidels a la trajectòria de vida del seu ésser estimat, sinó́ per a facilitar el procés de dol del seu entorn més pròxim’. La regidora republicana, va manifestar també que ‘hem de donar resposta a totes les demandes espirituals de les famílies i cobrir, d’aquesta manera, les necessitats expressades davant la creixent diversitat religiosa, motivada per una major mobilitat geogràfica i l’impacte dels diferents orígens dels nouvinguts al nostre país’. ‘També hem de donar resposta realitzant una cerimònia laica, també anomenada  civil, per a totes les persones no-creients de cap religió, i més específicament per a les persones agnòstiques’. La moció insta a l’Ajuntament a disposar d’un espai municipal adequat, que reuneixi les condicions per fer la vetlla i la cerimònia que hagi escollit el difunt o els seus familiars, a informar a les dues funeràries que exerceixen els  serveis funeraris a Guissona sobre la voluntat de crear aquest nou servei i a fer-ne difusió entre la ciutadania.

Presentació del llibre "Tornarem a vèncer" d'Oriol Junqueras i Marta Rovira a Guissona

El proper divendres dia 2 a les 20h tindrà lloc l'acte de presentació del  llibre "Tornarem a vèncer (i com ho farem)" de l'Oriol Junqueras i la Marta Rovira a Guissona. Comptarem amb la presència de la senadora targarina Sara Bailac, i el portaveu del grup d'ERC a l'Ajuntament de Guissona, Josep Esquerra. Al local d'ERC de Guissona, al carrer Notari Faus número 18.No hi falteu! #TornaremAVèncer 

El ple de l'Ajuntament de Guissona aprova les 8 mocions presentades pel grup d'ERC

El ple de l'Ajuntament de Guissona celebrat ahir dia 28 de juliol  va aprovar les 8 mocions que presentades des del grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya. Així, les mocions aprovades són les següents: ➡️Posar el nom de Soledad Cercós al carrer on se situarà la porta principal del nou CAP de Guissona. ➡️Crear una comissió per a consensuar el nomenclàtor dels espais públics del municipi de Guissona. ➡️Donar suport al Correllengua. ➡️Confecció i aprovació del Reglament Orgànic Municipal (ROM). ➡️Moció per a la recuperació de l’activitat cultural a Guissona. ➡️Suport a les lluites per a l’eliminació de la discriminació racial. ➡️Moció per a clarificar les pressumptes irregularitats comesese per la monarquia espanyola. ➡️Garantir el dret a l’empadronament al municipi. El ple havia de celebrar-se el dilluns dia 27 de forma telemàtica, però per motius tècnics no va poder-se realitzar i es va aplaçar fins el dimarts 28. 

Demanem una comissió d’investigació que clarifiqui les presumptes irregularitats de la casa reial espanyola

El grup d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament de Guissona ha presentat al ple una moció per a  instar a la creació d’una comissió que investigui les presumptes irregularitats comeses per la casa reial espanyola. Per la portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Guissona, Josep Esquerra, ‘durant les darreres dècades hi ha hagut un reguitzell d’escàndols en els que ha estat involucrada la casa reial espanyola i que envolten la figura de Joan Carles I en presumptes comptes bancaris amb ingressos irregulars procedents del negoci de la venda d’armes entre altres’. Per als republicans, ‘és necessari clarificar aquestes informacions i arribar fins al fons de tot el que envolta a la monarquia espanyola, una monarquia corrupta, hereva del franquisme’. Així, la moció dels republicans proposa manifestar el rebuig al sistema monàrquic espanyol, corrupte i hereu del franquisme, demanar al Congrés dels Diputats la creació d’una comissió d’investigació que permeti investigar les presumptes irregularitats comeses per membres de la Família Reial, així com dels seus còmplices, i les seves possibles influències en la política diplomàtica i comercial de l'Estat espanyol amb l'Aràbia Saudita i expressar el suport a qualsevol iniciativa encaminada a denunciar l’opacitat de la monarquia espanyola, i en favor de clarificar qualsevol presumpte irregularitat comesa per la mateixa.  

ERC a favor de la recuperació de l’activitat cultural a Guissona

El grup d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament de Guissona, ha presentat una moció a favor de la recuperació de l’activitat cultural a Guissona, que es debatrà al ple del mes de juliol. Arran de la crisi derivada de la pandèmia de la Covid-19, el sector cultural ha vist reduïda la seva activitat de forma dràstica. Ara, durant la represa, i època estival, és quan hi ha més activitats culturals i festives. Segons la regidora del grup d’ERC Verònica Serrulla i Lorente, ‘l’Ajuntament és l’administració més activa en les polítiques Culturals, cosa que permet que es pugui aplicar mesures en favor de la subsistència dels sectors culturals’. ‘Per això, demanem que l’Ajuntament declari la cultura com a bé de primera necessitat, mantenint els compromisos adquirits o reprogramant-los, així com també incentivar el consum cultural un cop passada la crisi sanitària’. La proposta preveu que l’Ajuntament de Guissona estableixi mesures per a les institucions culturals, si s’escau, pel que fa al pagament de tributs, per a garantir els contractes laborats del sector, o establint algun tipus d’ajut, així com també que es prevegi agilitzar el pagament de les activitats culturals des del consistori i incrementar els fons destinats a la compra de llibres per a la biblioteca i altres serveis educatius i culturals, prioritzant llibreries i comerços de proximitat.  

Tot el suport a les lluites per a l’eliminació de la discriminació racial

El grup d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament de Guissona ha presentat al ple una moció en suport a les lluites per a l’eliminació de la discriminació racial, que es debatrà al ple del mes de juliol. El portaveu del grup d’ERC, Josep Esquerra, ha manifestat que ‘és molt necessari recordar que dia rere dia que cal respectar la resta de la ciutadania al marge del seu origen, color de la pell, creença religiosa, expressió cultural’. Darrerament hem vist manifestacions de discriminació racial a molts llocs; és per això, que hem d’avançar i construir futur des d’un compromís cívic basat en els valors de la justícia social i la igualtat, posant valor a la diversitat’. Per al grup republicà, és imprescindible que des de l’àmbit polític es promogui polítiques de caràcter intercultural que facin possible la igualtat efectiva entre les persones, per a que tothom pugui gaudir de les mateixes oportunitats de vida, al marge del seu origen o creença religiosa. I per això és imprescindible treballar i promoure mesures, programes, i acció política, en general, lluny de prejudicis o estereotips. Guissona és un exemple viu de convivència i respecte entre cultures d’orígens molt diferents, per això ha de ser pionera en la defensa d’aquests drets, en la defensa de la multiculturalitat, vetllant per a que aquest enriquiment mutu entre tots els seus vilatans i vilatanes segueix sent aquest exemple de convivència. La moció del grup republicà proposa expressar el rebuig a qualsevol expressió de caràcter racista o que impliqui discriminació racial, assumir el compromís de treballar per defensar sempre els valors de la convivència respectuosa amb la diversitat de la ciutadania, amb tota la ciutadania d’origen divers i manifestar l’adhesió a les manifestacions o actes per a l’eliminació de la discriminació racial que se celebrin al nostre municipi o país.  

Donem suport al Correllengua

El grup d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament de Guissona, ha presentat una moció de suport al Correllengua, que es debatrà al ple del mes de juliol. Segons la regidora Verònica Serrulla i Lorente, ‘aquesta iniciativa és a favor d’incentivar la plena normalització del català arreu del territori i convertir-la en la llengua vehicular i comuna de la nostra societat i en l’element d’integració de les persones nouvingudes, per a afavorir que el català sigui un element integrador que permeti que una societat plural com la catalana generi una identitat col·lectiva’. El Correllengua és una iniciativa cívica que organitza la Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana (CAL), que enguany celebra la 24ena edició, i que ha estat impulsada per societat civil i administracions locals durant tot aquest temps. Aquesta edició reivindica la figura de l’escriptor Josep Carner en motiu del 50è aniversari de la seva mort, per retre homenatge a l’autor i posar en valor la seva obra. El grup republicà presenta aquesta proposta per a reforçar el compromís de l’Ajuntament de Guissona amb la llengua i la cultura catalanes i per ratificar i augmentar el suport al Correllengua, donant suport  a l’edició 2020 com a instrument reivindicatiu de la societat a favor de la plena normalització en l’ús social de la llengua arreu dels territoris de parla catalana i a favor de la seva unitat. Així mateix, la proposta insta a l’Ajuntament de Guissona a donar suport a les entitats i grups del municipi interessats a organitzar actes del Correllengua i aportar la infraestructura i l’ajuda necessàries per al bon desenvolupament de les activitats programades.