Guissona

Totes les notícies

La ‘macroparada’ Free Junqueras reclama a Guissona la posada en llibertat dels presos polítics

Aquest dijous la secció local de Guissona d'Esquerra Republicana de Catalunya també s'ha adherit a la campanya de recollida de signatures i de promoció del manifest per a demanar l’alliberament dels presos polítics catalans. Per aquest motiu es va instal·lar una parada informativa al mercat setmanal, en la qual es va recollir moltes adhesions que denuncien aquesta situació i reclamen la immediata posada en llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la restitució de tots els seus drets polítics com a representants electes del conjunt del poble de Catalunya. Denunciem que l’estat espanyol actua de manera venjativa contra Oriol Junqueras, Quim Forn, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, ja que l’empresonament i l’exili forçat d’adversaris polítics són la constatació definitiva del fracàs del Govern espanyol i que la reacció de l’Executiu posa en perill els principis democràtics més elementals. La renúncia al diàleg i l’aposta per la via repressiva de l’estat espanyol són un molt mal presagi que posa en risc drets durament conquerits. Aquests empresonaments no són un càstig a les persones, ni tan sols a una opció política o als habitants d’un territori, sinó una amenaça directa a les minories i els discrepants, en el sí de la Unió Europea. I amb ella, als pilars de tota societat democràtica. La vulneració de drets fonamentals avui per salvar la democràcia per tothom demà que la Unió Europea s’alineï amb la reacció profundament antidemocràtica de l’estat espanyol, traint els seus principis fundacionals en renunciar a defensar els drets i les llibertats dels ciutadans catalans, que també som, i volem seguir sent, ciutadans europeus. La recollida de signatures i adhesions al manifest, s’emmarquen en la campanya #FreeJunqueras, promoguda per un col·lectiu divers de persones, al qual Esquerra Republicana s'adhereix amb l’anhel de que es materialitzi el desig de que tots els presos polítics siguin alliberats i es garanteixi tots els drets fonamentals de la ciutadania de Catalunya.

ERC Guissona ja té candidat a l’alcaldia per a les eleccions municipals del 2019

L’assemblea de la secció local de Guissona celebrada avui, ha escollit Josep Esquerra com a candidat a les eleccions municipals del proper 2019, un cop tancat el procés de primàries, en què ha estat l’únic candidat i ha aconseguit el suport unànime de tots els assistents a l’assemblea, agafant així el relleu de Xavier Casoliva.  Durant els propers mesos es configurarà la llista de persones que l’acompanyaran en aquesta candidatura. Josep Esquerra, en el seu discurs de candidatura, ha posat en valor la feina dels seus precursors, i ha manifestat que encara aquestes eleccions amb l’objectiu de mantenir l’alcaldia propera a la gent, amb ‘coherència i rigorositat, empatitzant amb els problemes de la gent, vetllant per la resolució dels problemes, treballant amb iniciativa i empenta des de la vessant positiva, aprenent de cada pas per a veure-hi noves oportunitats, sempre guiat pels valors republicans com a referent’. L’alcaldable Esquerra, que és un històric militant de la secció local d’ERC que ha donat suport a totes les candidatures presentades pels republicans a aquesta vila de la Segarra, ha estat des de sempre molt vinculat amb l’associacionisme guissonenc.  

Mòdol: “El sistema econòmic català té garanties”

La secció local d’ERC de Guissona ha organitzat aquest vespre una xerrada sobre la pagesia i la ramaderia a la nova República, dins de la planificació dels actes de la campanya del Sí. La xerrada ha estat duta a terme pel director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries de la Generalitat de Catalunya, Carmel Mòdol. El republicà ha destacat que respecte a les polítiques agràries europees, ‘la gestió d’aquests recursos per part de l’estat espanyol perjudica clarament els interessos catalans, ja que per posar un exemple, Catalunya només cobra el 6% de la PAC quan li correspondria el doble, i en el cas dels Plans de Desenvolupament Rural, Catalunya ha hagut d’augmentar l’aportació per a poder rebre aquests fons, donat que l’estat va retirar una part del finançament’. També ha volgut remarcar que Catalunya aporta més diners a Europa dels que rep, i que les amenaces que el bloc unionista fa preveient que Catalunya quedaria fora de la Unió Europea són totalment falses, sobretot tenint en compte que els catalans actualment ja tenim la condició de ciutadans europeus. Mòdol ha afirmat que ‘el sistema econòmic català té garanties’, i que l’amenaça dels unionistes sobre el tema del cobrament de les pensions és fals, doncs el pagament és a temps real, ja que es paguen a partir de les cotitzacions del treball. Carmel Mòdol ha conclòs l’acte fent un crit a l’exercici de la democràcia, destacant el compromís del govern de Catalunya en el projecte nacional de país, i ha posat de manifest la rellevància que la ciutadania pren en aquest procés, doncs la seva força és clau per a poder continuar amb fermesa el compromís amb el referèndum del proper dia 1 d’octubre.    

Casoliva: “No defallirem!”

Xavier Casoliva ha comparegut al jutjat de Cervera arran de la citació rebuda com a investigat per col·laborar en el referèndum de l’1 d’octube. L’alcade de Guissona ha comentat la situació política que està vivint el país, i ha fet públic del seu suport més gran pels membres del govern que han estat detinguts.  

L'alcalde de Guissona citat als jutjats pel seu compromís amb el Referèndum

La Fiscalia Superior de Catalunya ha citat l'alcalde Xavier Casoliva com a investigat per col·laborar en el referèndum de l’1 d’octubre. Dins del degoteig de citacions que ja han començat a rebre els 712 alcaldes investigats per la Fiscalia, també ha rebut la citació l'alcalde de Guissona, que haurà d’anar a declarar el dimecres dia 20 a les 9.30h del matí als jutjats de Cervera.   Es convoca una concentració en suport de l’alcalde de Guissona i de tots els alcaldes i alcaldesses investigats pel seu compromís en defensar els drets de la ciutadania i per vetllar per l’exercici de la democràcia    

Xerrada "Garanties per a la democràcia" a Guissona

Demà dia 8 d'agost el diputat al Parlament de Catalunya Bernat Solé farà la xerrada "Garanties per a la Democràcia" a Guissona, en un acte organitzat per Segarra per la Independència (Assemblea Nacional Catalana). L'acte serà a les 20h a la sala de plens de l'Ajuntament de Guissona.

Civit: ‘El territori ha de ser un punt de trobada, no un camp de batalla’

Esquerra Republicana de Catalunya ha dut a terme aquest matí al castell de Concabella (els Plans de Sió) una jornada que ha versat sobre la gestió del territori a la nova República, i que ha comptat amb la presència de Ferran Civit, diputat i portaveu de Junts pel Sí a la comissió de Medi ambient i Sostenibilitat al Parlament de Catalunya, Francesc Coll, president de l’Associació Professional d’Agents Rurals de Catalunya, Eduard Porta, enginyer de forests i soci d’Enginyeria Marsal i Porta, S.L. i Montserrat Fornells, alcaldessa de Vilanova de l’Aguda i diputada al Parlament de Catalunya. L’acte ha estat moderat per l’alcalde de Montoliu de Segarra i conseller comarcal, Vicenç Roig.   El diputat al Parlament de Catalunya, Ferran Civit s’ha referit al desequilibri territorial i ha defensat que ‘un dels pilars del benestar és que la gent pugui viure i treballar a qualsevol lloc del país, no només a les grans ciutats sinó a qualsevol municipi sigui quina sigui la seva població, tenint en compte que el territori ha de ser un punt de trobada i no un camp de batalla entre el sector primari i el sector conservacionista; necessitem un territori habitat, gestionat i sobretot sostenible’.   Eduard Porta ha centrat la seva intervenció en la gestió forestal, recordant que el 63% de la superfície del nostre país correspon a àrees forestals. Porta ha defensat que ‘cal escoltar el territori per a gestionar-lo, comptant amb la complicitat de tots els agents del territori per a poder definir els criteris amb sentit comú’. Francesc Coll, al seu torn, ha fet una exposició de tots els àmbits de treball dels agents rurals, posant de manifest la rellevància de les tasques de sensibilització ambiental, i ha defensat la necessitat de revisar alguns conceptes per tal de donar-los una visió més realista, com és el cas de la llei de caça, així com també la necessitat d’agilitzar els tràmits burocràtics.  Coll també ha remarcat algunes problemàtiques importants que cal atendre, com són el decaïment forestal o la pèrdua de biodiversitat lligada a les concentracions parcel·làries i nous regadius, i el canvi de paisatge que això comporta.

ERC debatrà a Concabella sobre la gestió del territori a la nova República.

Esquerra Republicana de Catalunya ha organitzat una jornada que versarà sobre la gestió del territori a la nova República i que tindrà lloc aquest dissabte, dia 3 de juny al castell de Concabella. Ferran Cívit, diputat i portaveu de Junts pel Sí a la comissió de Medi ambient i Sortenibilitat al Parlament de Catalunya, Francesc Coll, president de l’Associació Professional d’Agents Rurals de Catalunya, Eduard Porta, enginyer de forests i soci d’Enginyeria Marsal i Porta, SL, Montserrat Fornells, alcaldessa de Vilanova de l’Aguda i diputada al Parlament de Catalunya   L’alcalde de Montoliu de Segarra i conseller comarcal, Vicenç Roig, que exercirà de moderador de la xerrada, ha volgut fer esment en que ‘com a base per a la planificació del model de gestió del territori, cal partir de la premissa de que Catalunya és un país molt divers, amb molta biodiversitat, orografia molt irregular, asimetria poblacional’; cal recordar que el 50% de la població s’aglutina en 23 municipis que representen el 3% del territori. De la mateixa manera ha destacat ‘el desequilibri territorial evident quant a infraestructures i serveis si tenim en compte que el 50% dels municipis tenen el 2,6% de la població i ocupen més de la meitat del territori’.   En aquest sentit, , ha destacat que ‘Catalunya té, també, gairebé 2 milions d'hectàrees de massa forestal, un 62% del seu territori, molt per sobre de la mitjana dels països de la Unió Europea, que està al voltant del 44%, i una gran superfície inclosa a la Xarxa Natura 2000, una eina molt important per assegurar la biodiversitat. Malgrat això, Catalunya, tot i tenir un 30% del territori protegit, rep al voltant del 4% del total de fons que van a Espanya destinats a gestionar aquests espais’.   Per la seva part, Fornells ha volgut, fent referència als fons europeus destinats a la PAC ‘que hi ha un gran abisme entre territoris, ja que un pagès català rep la meitat que un pagès espanyol i un terç del que reben els alemanys’.