Guissona

Totes les notícies

ERC debatrà a Cervera com seran les pensions a la futura República Catalana

L'Auditori de Cervera acollirà divendres un acte amb el nom ‘Com seran les pensions a la nova República?’, que ha organitzat Esquerra Republicana de Catalunya i que s’inclou dins el procés participatiu “La República que farem” que va endegar aquesta formació, a finals d’octubre, per a debatre temàtiques sectorials i per tal que la ciutadania faci arribar les seves propostes per a construir una república catalana en la que hi hagi una societat més pròspera, lliure i justa. La xerrada-col·loqui serà duta a terme per Joan Santacana, regidor a la Paeria de Cervera i director dels serveis territorials de Benestar, Treball i Famílies a la demarcació de Lleida.  

Esquerra Republicana acosta el debat de la República que farem amb una ‘macroparada’ sense precedents arreu del país

Durant aquest cap de setmana Esquerra Republicana ha fet un desplegament sense precedents, ni tan sols en campanya electoral, ubicant més de 145 parades de forma simultània arreu del país, incloent totes les capitals de comarca. Aquesta acció, la ‘macroparada’, s’emmarca dins de la campanya participativa ‘La República que Farem’ que el passat 4 de març va viure el seu acte central a Barcelona i que posa a debat les propostes del partit per la República Catalana. En el cas de la federació comarcal d'ERC de la Segarra, la parada es va instal·lar divendres dia 17 al mercat a Cervera.   El president comarcal d'ERC a la segarra, Bartomeu Porta, va afirmar que "al nostre país, en aquests moments en que la judicialització de la política i els atacs contra la democràcia són més forts i fan alçar la veu a nivell internacional, la nostra millor resposta és seguir endavant, treballar i construir la nova república catalana des de tot el territori’. En aquest sentit, Porta va destacar que  ‘la macroparada és una de les accions de la campanya ‘La República que Farem’ que recull de manera més gràfica com estem construint la nova República; entre tots, escoltant, reflexionant, amb arguments, amb noves i modernes propostes i des de tot arreu del país’.  

Tardà: ‘No ens arronsarem, convocarem el referèndum, obrirem els col·legis electorals i la ciutadania de Catalunya decidirà el seu futur’

 El diputat al Congrés Joan Tardà va estar aquest dimarts al vespre Guissona. Tardà, acompanyat pel també diputat al Congrés Xavier Eritja i la diputada al Parlament de Catalunya, Montserrat Fornells, va visitar el centre mèdic de Guissona i posteriorment va dur a terme una xerrada que omplí de gom a gom la sala de plens de l’Ajuntament.   Tardà va ressaltar que actualment tenim tres eines claus que mai havíem disposat ‘una majoria independentista al Parlament, un govern independentista que ha contret un compromís amb la ciutadania per a arribar a la independència en 18 mesos i la majoria de la ciutadania catalana que és favorable al dret a decidir’. És per això, ‘que si no ho fem serà perquè o bé som incompetents o perquè ens hem acovardit’, va reblar.   Pel republicà, ‘és important guanyar el referèndum però encara ho és més el fet de fer-lo’. I en aquest estadi, ha remarcat que cal ‘desar banderes de partits, i fer un procés constituent que ens porti un país millor, per això es requereix de dos components bàsics, salvaguardar l’estat del benestar i guanyar més drets subjectius; per a assolir-ho, però, ens cal generar riquesa, tenir una bona gestió energètica i disposar d’unes bones infraestructures. Volem una República que no estigui subjecta als poders financers, que permeti encarar els problemes reals del segle XXI’.   El diputat republicà a Corts Generals es mostrà convençut que, malgrat totes les traves i la decisió de l’estat espanyol d’optar per la repressió judicial, en lloc de la negociació, davant de les aspiracions majoritàries de la societat catalana de que ‘el president Puigdemont i el vicepresident no s’arronsaran, convocarem el referèndum, obrirem els col·legis electorals i la ciutadania de Catalunya decidirà el seu futur. Si decideixen independència proclamarem la República Catalana i si, com asseguren alguns, no hi ha majoria per fer-ho, també cridarem Visca la Democràcia’.

Joan Tardà a Guissona

Demà dia 28 de febrer a les 8 del vespre a la sala de plens de l'Ajuntament de Guissona, el diputat al Congrés d'ERC Joan Tardà, farà una xerrada dins la campanya "la República que farem".

ERC debatrà a Cervera el model energètic a la nova República Catalana

Aquest divendres 24 de febrer, a les 8 del vespre a l’Auditori de Cervera, Esquerra Republicana de Catalunya organitza un debat sobre el model energètic a la nova República, en la que hi està confirmada l’assistència de representants del sector energètic (municipis eòlics, biomassa, solars, companyies elèctriques, col·legis professionals, sindicats, etc.) en el qual també intervindran Marta Huguet, diputada provincial i regidora de Montornès de Segarra, Ferran Civit, diputat i membre de la Comissió de Medi Ambient i Sostenibilitat al Parlament de Catalunya i Carles Gibert, alcalde de la Granadella i president de l’Associació de Municipis eòlics de Catalunya (AMEC). Aquest acte s’inclou dins el procés participatiu que ERC està duent a terme arreu del país ‘la República que Farem’, que pretén dissenyar, de manera col·lectiva, el nou país que volem.

Acord per a la portada d’aigua del Segarra-Garrigues a la Segarra, l’Anoia, la Conca de Barberà i l’Urgell, una estructura d’estat.

Des d’Esquerra Republicana de Catalunya volem posar en valor l’assoliment de l’acord aconseguit respecte el projecte de portada d’aigua del Segarra-Garrigues a la comarca de la Segarra i a diverses poblacions de les comarques de l’Anoia, la Conca de Barberà i l’Urgell, ja que és una infraestructura imprescindible per al territori, una veritable estructura d’estat. Aquesta obra, de gran envergadura i rellevància pel territori, requereix de la màxima celeritat per atendre les necessitats de diversos municipis de la Conca de Barberà que no disposen d’aigua potable des de fa anys. Creiem que l’execució del projecte suposarà també, una millora considerable per al territori, perquè a més de permetre l’abastament en totes les àrees afectades, garantirà la qualitat de l’aigua, millorant l’aprofitament i l’optimització de la inversió pública, partint de dues premisses imprescindibles com són la solidaritat entre les zones afectades i l’equilibri territorial. També volem posar de manifest que aquest acord ha estat possible gràcies al diàleg, la solidaritat, el compromís i la sensibilitat que totes les parts han posat al llarg de les negociacions, donant prioritat a les necessitats del territori.