Guissona

Totes les notícies

Salvadó: ‘L’Agència Tributària Catalana estarà preparada per substituir totalment l’espanyola en el termini d’uns mesos’

Esquerra Republicana ha organitzat una xerrada - col·loqui amb el títol La Hisenda Catalana a la nova República, que s’ha dut a terme aquest vespre a l’Auditori de Cervera, i que ha comptat amb la presència de Lluís Salvadó, secretari d’Hisenda de la Generalitat de Catalunya. L’acte s’inscriu dins del procés participatiu que està duent a terme, des de fa uns mesos, la formació republicana anomenat La República que farem.    Pel que fa al finançament de la nova República, Salvadó ha assegurat que aquest es durà a terme en bona part a través dels impostos i ‘una part, esperem que poca, a través dels bancs com passa a qualsevol país del món’. De la mateixa manera, ha volgut desmentir les previsions més atziagues dels partits espanyolistes afirmant de manera taxativa que ‘el finançament a través dels bancs: serà viable si hi ha solvència per a poder tornar els diners. Per a poder demostrar als bancs que tenim capacitat per a poder tornar els diners, cal consolidar els pressupostos, és a dir, que podem gastar allò que tenim. Aquests anys tancàvem els exercicis amb un 3% del PIB de dèficit en un moment que les polítiques estaven en fase de retallades’.     Així mateix, ha assenyalat que ‘un govern que genera dèficit de manera sistemàtica no és capaç de retornar els seus deutes i no és solvent’. Per aquest motiu, el dirigent dels republicans ha explicat que l’objectiu que s’han fixat des de la conselleria dirigida per Oriol Junqueras és ‘anar reduint el dèficit any rere any; això ens ha permès millorar en tresoreria i con a conseqüència reduir els terminis de pagament als nostres proveïdors’.   Salvador també s’ha referit a l’Agència Tributària Catalana explicant que ‘en la recaptació hi ha una fase voluntària (la fase fàcil) i una executòria (per la que ara estem pagant a l’estat espanyol)’. Per aquest motiu, ha aclarit ‘que s’està treballant per elaborar la sistemàtica per dur a terme la fase executòria i s'està ultimant el sistema informàtic per tal que es pugui recaptar qualsevol tipus d'impost perquè l'Agència Tributaria Catalana pugui substituir totalment l'espanyola en el termini d’uns mesos’   El secretari d’Hisenda també s’ha referit a que amb el nou model fiscal de la República Catalana es vol evitar pujar els tipus impositius, ‘cal fer un tractament més equitatiu dels mateixos, alhora que serà primordial reduir l’economia submergida i eliminar el frau fiscal’.

La Hisenda Catalana a la nova República

El secretari d'Hisenda de la Generalitat de Catalunya, Lluís Salvadó, durà a terme avui a Cervera, una xerrada sobre la Hisenda Catalana a la nova República. L'acte es durà a terme a l'Auditori, a les 8 del vespre.

Roig: ‘L’impacte humà que han tingut els talls de subministrament elèctric d’aquest cap de setmana és molt greu’

Una delegació de càrrecs electes i orgànics d’Esquerra Republicana de Catalunya, encapçalada pels alcaldes de Montoliu de Segarra, Vicenç Roig, i el del Soleràs, Jordi Sarlé -dos dels municipis més afectats pels talls de llum d’aquest cap de setmana- han lliurat avui al director dels Serveis Territorials del Departament d’Empresa i Coneixent a Lleida el document anomenat Manifest de Montoliu mitjançant el qual sol·liciten, a la Direcció General d’Energia de la Generalitat de Catalunya, un informe detallat dels incidents ocorreguts aquest cap de setmana, alhora que insta a totes les institucions a intercedir amb caràcter d’urgència per tal de trobar una solució definitiva al problema i que s’obri un expedient informatiu als operadors i es demana una auditoria del sistema elèctric que avaluï i diagnostiqui l’estat de la xarxa, i el compliment de les normatives pertinents, així com també les inversions necessàries.   Malgrat que els fets han demostrat moltes mancances en el servei de subministrament elèctric i que s’està qualificant des dels ajuntaments i des dels consells comarcal el seu impacte econòmic, per a Roig la conseqüència més greu ha estat el seu impacte humà ‘estem parlant de municipis amb una població envellida que és electrodependent per motius de salut i que sempre se senten totalment desprotegits davant de les adversitats com aquesta’.   Per l’alcalde republicà el que ha succeït aquest cap de setmana ja es veia venir des de fa temps, ‘estem patint una sèrie de greuges molt importants pel que fa a la distribució de l’energia elèctrica, ja fa temps que patim talls i microtalls, les xarxes ja estaven alertant de que això succeiria’ i de la mateix manera, s’ha queixat de que ‘no s’ha respost com s’havia de respondre per part d’Endesa; és evident que s’han comés molts errors que els alcaldes hem hagut de patir en primera línea’.   ‘El que tots plegats hem patit aquest cap de setmana ha estat molt greu i, evidentment, a partir d’aquí s’ha de començar a esbrinar quines inversions i quin manteniment estan duent a terme les grans distribuïdores per la xarxa elèctrica del nostre territori.

Esquerra Republicana demana unitat territorial per exigir un subministrament elèctric de qualitat i evitar situacions com les viscudes el passat cap de setmana

Les Federacions d'Esquerra Republicana de Catalunya de l'Alt Pirineu, de Lleida i del Solsonès han convocat avui a totes les alcaldesses, alcaldes i regidors i regidores -al govern o l'oposició-  al nucli de la Guàrdia Lada, al municipi de Montoliu de Segarra, per signar el Manifest de Montoliu de Segarra, un document que manifesta la seva indignació després dels continus talls de llum que sempre afecten nombrosos municipis de la demarcació, el poc manteniment que les empreses elèctriques i de telefonia duen a terme, la falta de previsió per part de les companyies i la resposta lenta davant els greus fets d'aquest cap de setmana.   L’alcalde d’aquesta població, Vicenç Roig, la primera tinent d’alcalde de Tremp i vicepresidenta del Consell comarcal del Pallars Jussà, Maria Pilar Cases, l’alcalde de Guissona i president del Consell Comarcal de la Segarra, Xavier Casoliva, l’alcalde de Montgai i diputat provincial, Jaume Gilabert, i l’alcadessa de Vilanova de l’Aguda i diputada al Parlament de Catalunya, Montserrat Fornells, que han exercit de portaveus han volgut deixar clara la seva denuncia de totes les situacions viscudes en les darreres hores i han reclamat ‘unitat política, institucional, social i territorial per a exigir un subministrament elèctric de qualitat i resoldre els problemes derivats de la precarietat de la xarxa elèctrica’.   Els representants d’Esquerra Republicana han volgut lamentar que aquests fets es repeteixen periòdicament al nostre país, i, malauradament,  en especial a les comarques rurals i de l’interior. En aquest sentit, Fornells, ha declarat que ‘aquest fet és contraproduent per a la consolidació de l’estat del benestar i fer real l’equilibri territorial i evitar el problema del despoblament rural arreu del país, ja que disposar de serveis i infraestructures de qualitat, amb una bona cobertura i amb el manteniment adequat’.   Els alcaldes, alcaldesses i regidors afectats, també es queixen en el Manifest de ‘les dificultats que hem patit durant les fases més crítiques de la crisi, provocades per una manca de comunicació i d’informació i la manca d’una resposta ràpida i eficaç, que han comportat un greu perjudici a la ciutadania i al teixit econòmic i empresarial dels nostres municipis’.

Santacana: 'El sistema de pensions a la nova República Catalana estarà totalment garantit i serà molt més sostenible'

L’Auditori de Cervera ha acollit aquest capvespre un acte organitzat per Esquerra Republicana sobre les pensions a la nova República. La xerrada, que s’inclou dins el procés participatiu “La República que farem” que va endegar aquesta formació a finals d’octubre, ha estat impartida per Joan Santacana, regidor de la Paeria de Cervera i director dels serveis territorials de Benestar, Treball i Famílies.   Santacana ha defensat el model Seguretat Social ‘de repartiment perquè és un model solidari que obeeix a l’objectiu de repartiment de la riquesa’. En aquest sentit, ha afirmat que ‘l’argument que utilitzen molts assegurant que una Catalunya independent no podria fer front al pagament de les pensions és falsa, doncs gràcies al model de Seguretat Social vigent de repartiment, els treballadors són els que financen el pagament de les pensions, per tant, el futur de les pensions depèn de nosaltres, sense necessitar que es transfereixin fons des de l'estat’.   Segons el republicà, el ‘balanç entre les cotitzacions a la Seguretat Social i les pensions que es paguen és més favorable a Catalunya que al conjunt de l’estat espanyol, cosa que garanteix que les pensions en una futura República Catalana siguin més sostenibles’.   El republicà també ha estat taxatiu a l’hora de revisar l’anàlisi de les dades d’ocupació i de la població pensionista a Catalunya, assegurant que ‘no és cert que l’edat de la població catalana faria fracassar el model de pensions en un estat propi, doncs l’envelliment de la població a Catalunya és el mateix que el del promig de l’estat espanyol’. Santacana també  ha destacat que quant al mercat de treball, els tres paràmetres més rellevants, activitat, taxa d’ocupació i taxa d’atur, són més favorables a Catalunya que al conjunt d’Espanya i ‘per tant, mantenint el sistema de repartiment, les pensions estaran garantides’, ha conclòs.  

ERC debatrà a Cervera com seran les pensions a la futura República Catalana

L'Auditori de Cervera acollirà divendres un acte amb el nom ‘Com seran les pensions a la nova República?’, que ha organitzat Esquerra Republicana de Catalunya i que s’inclou dins el procés participatiu “La República que farem” que va endegar aquesta formació, a finals d’octubre, per a debatre temàtiques sectorials i per tal que la ciutadania faci arribar les seves propostes per a construir una república catalana en la que hi hagi una societat més pròspera, lliure i justa. La xerrada-col·loqui serà duta a terme per Joan Santacana, regidor a la Paeria de Cervera i director dels serveis territorials de Benestar, Treball i Famílies a la demarcació de Lleida.  

Esquerra Republicana acosta el debat de la República que farem amb una ‘macroparada’ sense precedents arreu del país

Durant aquest cap de setmana Esquerra Republicana ha fet un desplegament sense precedents, ni tan sols en campanya electoral, ubicant més de 145 parades de forma simultània arreu del país, incloent totes les capitals de comarca. Aquesta acció, la ‘macroparada’, s’emmarca dins de la campanya participativa ‘La República que Farem’ que el passat 4 de març va viure el seu acte central a Barcelona i que posa a debat les propostes del partit per la República Catalana. En el cas de la federació comarcal d'ERC de la Segarra, la parada es va instal·lar divendres dia 17 al mercat a Cervera.   El president comarcal d'ERC a la segarra, Bartomeu Porta, va afirmar que "al nostre país, en aquests moments en que la judicialització de la política i els atacs contra la democràcia són més forts i fan alçar la veu a nivell internacional, la nostra millor resposta és seguir endavant, treballar i construir la nova república catalana des de tot el territori’. En aquest sentit, Porta va destacar que  ‘la macroparada és una de les accions de la campanya ‘La República que Farem’ que recull de manera més gràfica com estem construint la nova República; entre tots, escoltant, reflexionant, amb arguments, amb noves i modernes propostes i des de tot arreu del país’.  

Tardà: ‘No ens arronsarem, convocarem el referèndum, obrirem els col·legis electorals i la ciutadania de Catalunya decidirà el seu futur’

 El diputat al Congrés Joan Tardà va estar aquest dimarts al vespre Guissona. Tardà, acompanyat pel també diputat al Congrés Xavier Eritja i la diputada al Parlament de Catalunya, Montserrat Fornells, va visitar el centre mèdic de Guissona i posteriorment va dur a terme una xerrada que omplí de gom a gom la sala de plens de l’Ajuntament.   Tardà va ressaltar que actualment tenim tres eines claus que mai havíem disposat ‘una majoria independentista al Parlament, un govern independentista que ha contret un compromís amb la ciutadania per a arribar a la independència en 18 mesos i la majoria de la ciutadania catalana que és favorable al dret a decidir’. És per això, ‘que si no ho fem serà perquè o bé som incompetents o perquè ens hem acovardit’, va reblar.   Pel republicà, ‘és important guanyar el referèndum però encara ho és més el fet de fer-lo’. I en aquest estadi, ha remarcat que cal ‘desar banderes de partits, i fer un procés constituent que ens porti un país millor, per això es requereix de dos components bàsics, salvaguardar l’estat del benestar i guanyar més drets subjectius; per a assolir-ho, però, ens cal generar riquesa, tenir una bona gestió energètica i disposar d’unes bones infraestructures. Volem una República que no estigui subjecta als poders financers, que permeti encarar els problemes reals del segle XXI’.   El diputat republicà a Corts Generals es mostrà convençut que, malgrat totes les traves i la decisió de l’estat espanyol d’optar per la repressió judicial, en lloc de la negociació, davant de les aspiracions majoritàries de la societat catalana de que ‘el president Puigdemont i el vicepresident no s’arronsaran, convocarem el referèndum, obrirem els col·legis electorals i la ciutadania de Catalunya decidirà el seu futur. Si decideixen independència proclamarem la República Catalana i si, com asseguren alguns, no hi ha majoria per fer-ho, també cridarem Visca la Democràcia’.

Joan Tardà a Guissona

Demà dia 28 de febrer a les 8 del vespre a la sala de plens de l'Ajuntament de Guissona, el diputat al Congrés d'ERC Joan Tardà, farà una xerrada dins la campanya "la República que farem".