Guissona

Totes les notícies

Esquerra Republicana demana unitat territorial per exigir un subministrament elèctric de qualitat i evitar situacions com les viscudes el passat cap de setmana

Les Federacions d'Esquerra Republicana de Catalunya de l'Alt Pirineu, de Lleida i del Solsonès han convocat avui a totes les alcaldesses, alcaldes i regidors i regidores -al govern o l'oposició-  al nucli de la Guàrdia Lada, al municipi de Montoliu de Segarra, per signar el Manifest de Montoliu de Segarra, un document que manifesta la seva indignació després dels continus talls de llum que sempre afecten nombrosos municipis de la demarcació, el poc manteniment que les empreses elèctriques i de telefonia duen a terme, la falta de previsió per part de les companyies i la resposta lenta davant els greus fets d'aquest cap de setmana.   L’alcalde d’aquesta població, Vicenç Roig, la primera tinent d’alcalde de Tremp i vicepresidenta del Consell comarcal del Pallars Jussà, Maria Pilar Cases, l’alcalde de Guissona i president del Consell Comarcal de la Segarra, Xavier Casoliva, l’alcalde de Montgai i diputat provincial, Jaume Gilabert, i l’alcadessa de Vilanova de l’Aguda i diputada al Parlament de Catalunya, Montserrat Fornells, que han exercit de portaveus han volgut deixar clara la seva denuncia de totes les situacions viscudes en les darreres hores i han reclamat ‘unitat política, institucional, social i territorial per a exigir un subministrament elèctric de qualitat i resoldre els problemes derivats de la precarietat de la xarxa elèctrica’.   Els representants d’Esquerra Republicana han volgut lamentar que aquests fets es repeteixen periòdicament al nostre país, i, malauradament,  en especial a les comarques rurals i de l’interior. En aquest sentit, Fornells, ha declarat que ‘aquest fet és contraproduent per a la consolidació de l’estat del benestar i fer real l’equilibri territorial i evitar el problema del despoblament rural arreu del país, ja que disposar de serveis i infraestructures de qualitat, amb una bona cobertura i amb el manteniment adequat’.   Els alcaldes, alcaldesses i regidors afectats, també es queixen en el Manifest de ‘les dificultats que hem patit durant les fases més crítiques de la crisi, provocades per una manca de comunicació i d’informació i la manca d’una resposta ràpida i eficaç, que han comportat un greu perjudici a la ciutadania i al teixit econòmic i empresarial dels nostres municipis’.

Santacana: 'El sistema de pensions a la nova República Catalana estarà totalment garantit i serà molt més sostenible'

L’Auditori de Cervera ha acollit aquest capvespre un acte organitzat per Esquerra Republicana sobre les pensions a la nova República. La xerrada, que s’inclou dins el procés participatiu “La República que farem” que va endegar aquesta formació a finals d’octubre, ha estat impartida per Joan Santacana, regidor de la Paeria de Cervera i director dels serveis territorials de Benestar, Treball i Famílies.   Santacana ha defensat el model Seguretat Social ‘de repartiment perquè és un model solidari que obeeix a l’objectiu de repartiment de la riquesa’. En aquest sentit, ha afirmat que ‘l’argument que utilitzen molts assegurant que una Catalunya independent no podria fer front al pagament de les pensions és falsa, doncs gràcies al model de Seguretat Social vigent de repartiment, els treballadors són els que financen el pagament de les pensions, per tant, el futur de les pensions depèn de nosaltres, sense necessitar que es transfereixin fons des de l'estat’.   Segons el republicà, el ‘balanç entre les cotitzacions a la Seguretat Social i les pensions que es paguen és més favorable a Catalunya que al conjunt de l’estat espanyol, cosa que garanteix que les pensions en una futura República Catalana siguin més sostenibles’.   El republicà també ha estat taxatiu a l’hora de revisar l’anàlisi de les dades d’ocupació i de la població pensionista a Catalunya, assegurant que ‘no és cert que l’edat de la població catalana faria fracassar el model de pensions en un estat propi, doncs l’envelliment de la població a Catalunya és el mateix que el del promig de l’estat espanyol’. Santacana també  ha destacat que quant al mercat de treball, els tres paràmetres més rellevants, activitat, taxa d’ocupació i taxa d’atur, són més favorables a Catalunya que al conjunt d’Espanya i ‘per tant, mantenint el sistema de repartiment, les pensions estaran garantides’, ha conclòs.  

ERC debatrà a Cervera com seran les pensions a la futura República Catalana

L'Auditori de Cervera acollirà divendres un acte amb el nom ‘Com seran les pensions a la nova República?’, que ha organitzat Esquerra Republicana de Catalunya i que s’inclou dins el procés participatiu “La República que farem” que va endegar aquesta formació, a finals d’octubre, per a debatre temàtiques sectorials i per tal que la ciutadania faci arribar les seves propostes per a construir una república catalana en la que hi hagi una societat més pròspera, lliure i justa. La xerrada-col·loqui serà duta a terme per Joan Santacana, regidor a la Paeria de Cervera i director dels serveis territorials de Benestar, Treball i Famílies a la demarcació de Lleida.  

Esquerra Republicana acosta el debat de la República que farem amb una ‘macroparada’ sense precedents arreu del país

Durant aquest cap de setmana Esquerra Republicana ha fet un desplegament sense precedents, ni tan sols en campanya electoral, ubicant més de 145 parades de forma simultània arreu del país, incloent totes les capitals de comarca. Aquesta acció, la ‘macroparada’, s’emmarca dins de la campanya participativa ‘La República que Farem’ que el passat 4 de març va viure el seu acte central a Barcelona i que posa a debat les propostes del partit per la República Catalana. En el cas de la federació comarcal d'ERC de la Segarra, la parada es va instal·lar divendres dia 17 al mercat a Cervera.   El president comarcal d'ERC a la segarra, Bartomeu Porta, va afirmar que "al nostre país, en aquests moments en que la judicialització de la política i els atacs contra la democràcia són més forts i fan alçar la veu a nivell internacional, la nostra millor resposta és seguir endavant, treballar i construir la nova república catalana des de tot el territori’. En aquest sentit, Porta va destacar que  ‘la macroparada és una de les accions de la campanya ‘La República que Farem’ que recull de manera més gràfica com estem construint la nova República; entre tots, escoltant, reflexionant, amb arguments, amb noves i modernes propostes i des de tot arreu del país’.  

Tardà: ‘No ens arronsarem, convocarem el referèndum, obrirem els col·legis electorals i la ciutadania de Catalunya decidirà el seu futur’

 El diputat al Congrés Joan Tardà va estar aquest dimarts al vespre Guissona. Tardà, acompanyat pel també diputat al Congrés Xavier Eritja i la diputada al Parlament de Catalunya, Montserrat Fornells, va visitar el centre mèdic de Guissona i posteriorment va dur a terme una xerrada que omplí de gom a gom la sala de plens de l’Ajuntament.   Tardà va ressaltar que actualment tenim tres eines claus que mai havíem disposat ‘una majoria independentista al Parlament, un govern independentista que ha contret un compromís amb la ciutadania per a arribar a la independència en 18 mesos i la majoria de la ciutadania catalana que és favorable al dret a decidir’. És per això, ‘que si no ho fem serà perquè o bé som incompetents o perquè ens hem acovardit’, va reblar.   Pel republicà, ‘és important guanyar el referèndum però encara ho és més el fet de fer-lo’. I en aquest estadi, ha remarcat que cal ‘desar banderes de partits, i fer un procés constituent que ens porti un país millor, per això es requereix de dos components bàsics, salvaguardar l’estat del benestar i guanyar més drets subjectius; per a assolir-ho, però, ens cal generar riquesa, tenir una bona gestió energètica i disposar d’unes bones infraestructures. Volem una República que no estigui subjecta als poders financers, que permeti encarar els problemes reals del segle XXI’.   El diputat republicà a Corts Generals es mostrà convençut que, malgrat totes les traves i la decisió de l’estat espanyol d’optar per la repressió judicial, en lloc de la negociació, davant de les aspiracions majoritàries de la societat catalana de que ‘el president Puigdemont i el vicepresident no s’arronsaran, convocarem el referèndum, obrirem els col·legis electorals i la ciutadania de Catalunya decidirà el seu futur. Si decideixen independència proclamarem la República Catalana i si, com asseguren alguns, no hi ha majoria per fer-ho, també cridarem Visca la Democràcia’.

Joan Tardà a Guissona

Demà dia 28 de febrer a les 8 del vespre a la sala de plens de l'Ajuntament de Guissona, el diputat al Congrés d'ERC Joan Tardà, farà una xerrada dins la campanya "la República que farem".

ERC debatrà a Cervera el model energètic a la nova República Catalana

Aquest divendres 24 de febrer, a les 8 del vespre a l’Auditori de Cervera, Esquerra Republicana de Catalunya organitza un debat sobre el model energètic a la nova República, en la que hi està confirmada l’assistència de representants del sector energètic (municipis eòlics, biomassa, solars, companyies elèctriques, col·legis professionals, sindicats, etc.) en el qual també intervindran Marta Huguet, diputada provincial i regidora de Montornès de Segarra, Ferran Civit, diputat i membre de la Comissió de Medi Ambient i Sostenibilitat al Parlament de Catalunya i Carles Gibert, alcalde de la Granadella i president de l’Associació de Municipis eòlics de Catalunya (AMEC). Aquest acte s’inclou dins el procés participatiu que ERC està duent a terme arreu del país ‘la República que Farem’, que pretén dissenyar, de manera col·lectiva, el nou país que volem.

Acord per a la portada d’aigua del Segarra-Garrigues a la Segarra, l’Anoia, la Conca de Barberà i l’Urgell, una estructura d’estat.

Des d’Esquerra Republicana de Catalunya volem posar en valor l’assoliment de l’acord aconseguit respecte el projecte de portada d’aigua del Segarra-Garrigues a la comarca de la Segarra i a diverses poblacions de les comarques de l’Anoia, la Conca de Barberà i l’Urgell, ja que és una infraestructura imprescindible per al territori, una veritable estructura d’estat. Aquesta obra, de gran envergadura i rellevància pel territori, requereix de la màxima celeritat per atendre les necessitats de diversos municipis de la Conca de Barberà que no disposen d’aigua potable des de fa anys. Creiem que l’execució del projecte suposarà també, una millora considerable per al territori, perquè a més de permetre l’abastament en totes les àrees afectades, garantirà la qualitat de l’aigua, millorant l’aprofitament i l’optimització de la inversió pública, partint de dues premisses imprescindibles com són la solidaritat entre les zones afectades i l’equilibri territorial. També volem posar de manifest que aquest acord ha estat possible gràcies al diàleg, la solidaritat, el compromís i la sensibilitat que totes les parts han posat al llarg de les negociacions, donant prioritat a les necessitats del territori.